Howard Shore - Hobbit
-
Templar
Re: Howard Shore - Hobbit
Może Basil albo Barry, w końcu 30. rocznica Conana i 50. rocznica Bonda, trza to uczcić.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Hej, przecież już jest specjalny wątek o nagrodach które nikogo nie obchodzą, musicie tą dyskusję rozlewać na wątek muzyki do filmu która nikogo nie obchodzi 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oscary to najbardziej poprawne politycznie nagrody we wszechświecie. Coś czuję, że Seth MacFarlane nie będzie mógł sobie na wiele pozwolić, tak jak swego czasu Ricky Garvais podczas Globów, który był jednym z lepszych prowadzących jakich widziałem.Adam pisze:obawiam się że na gali z racji prowadzącego mogą być sytuacje "Paweł Alert"![]()
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Szkoda, jednak, że to nie Globy, ale z kolei tam by nie zaśpiewałWawrzyniec pisze:Oscary to najbardziej poprawne politycznie nagrody we wszechświecie. Coś czuję, że Seth MacFarlane nie będzie mógł sobie na wiele pozwolić, tak jak swego czasu Ricky Garvais podczas Globów, który był jednym z lepszych prowadzących jakich widziałem.Adam pisze:obawiam się że na gali z racji prowadzącego mogą być sytuacje "Paweł Alert"![]()
uuu, czarniawym też sie nie podoba - http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... p?wi=93158
NO CD = NO SALE
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ja tam recenzjami się nie przejmują, są nawet głosy ludzi, którym nie podoba się film bo jest w nim pieśń trwająca niecałe dwie minuty ...
tu się podoba:
http://film.interia.pl/recenzje/news/ho ... 72993,6290
tutaj, też:
http://www.elendilion.pl/2012/12/14/nas ... e-hobbita/
tu się podoba:
http://film.interia.pl/recenzje/news/ho ... 72993,6290
tutaj, też:
http://www.elendilion.pl/2012/12/14/nas ... e-hobbita/
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- lis23
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- lis23
Cóż, słuchałem już całości z 6, 7 razy, obu wersji i mimo że po pierwszym odsłuchu wersji online byłem rozczarowany
to teraz jestem już bardziej wyrozumiały 
najbardziej narzekałem na brak nowych tematów ale teraz już te tematy dostrzegam - są chyba dwa lub nawet trzy tematy Krasnoludów ( dwa już w pierwszym utworze + misty mountaints ), są dwa tematy Bilba, jest ciekawy temat Radagasta - a poza tym?, poza tym jest kontynuacja i raczej ewolucja niż rewolucja, jest ciągłość brzmienia i stylu wypracowanego przy okazji trylogii WP, co można zrozumieć, szkoda tylko, że nie ma tu utworu, który robiłby jakieś piorunujące wrażenie, jak, np. " The Breaking Of The Fellowship " ale w przypadku " Hobbita " mamy po prostu powrót do Śródziemia, do znajomych miejsc i dźwięków, więc ani filmowcy, ani kompozytor nie tworzą czegoś zupełnie nowego, po prostu rozbudowują i poszerzają to, co już stworzyli ponad 10 lat temu - inna sprawa, że nawet przy takich założeniach, np. Williams potrafił wybić się ponad to, ale Williams to Williams
najbardziej narzekałem na brak nowych tematów ale teraz już te tematy dostrzegam - są chyba dwa lub nawet trzy tematy Krasnoludów ( dwa już w pierwszym utworze + misty mountaints ), są dwa tematy Bilba, jest ciekawy temat Radagasta - a poza tym?, poza tym jest kontynuacja i raczej ewolucja niż rewolucja, jest ciągłość brzmienia i stylu wypracowanego przy okazji trylogii WP, co można zrozumieć, szkoda tylko, że nie ma tu utworu, który robiłby jakieś piorunujące wrażenie, jak, np. " The Breaking Of The Fellowship " ale w przypadku " Hobbita " mamy po prostu powrót do Śródziemia, do znajomych miejsc i dźwięków, więc ani filmowcy, ani kompozytor nie tworzą czegoś zupełnie nowego, po prostu rozbudowują i poszerzają to, co już stworzyli ponad 10 lat temu - inna sprawa, że nawet przy takich założeniach, np. Williams potrafił wybić się ponad to, ale Williams to Williams
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
no fakt, mamy Lincolna dzięki temulis23 pisze:np. Williams potrafił wybić się ponad to, ale Williams to Williams
NO CD = NO SALE
- lis23
Miałem na myśli, np. " Mroczne Widmo " lub " HP i Więzień Azkabanu "Adam pisze:no fakt, mamy Lincolna dzięki temulis23 pisze:np. Williams potrafił wybić się ponad to, ale Williams to Williams
" Lincoln " nie jest żadną kontynuacją
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
SoundWorks Collection - The Sounds Of Hobbit (bez Shore'a) - http://soundworkscollection.com/videos/hobbit
In this exclusive SoundWorks Collection sound profile we visit Park Road Post Studios in Wellington, New Zealand to talk with the sound team of Director Peter Jackson's The Hobbit. Featured interviews include Re-recording Mixer Michael Hedges, Re-recording Mixer Chris Boyes, Re-recording Mixer Michael Semanick, Co-Supervising Sound Editor Brent Burge, Co-Supervising Sound Editor Chris Ward, and Dolby Atmos Re-recording Mixer Gilbert Lake.
In this exclusive SoundWorks Collection sound profile we visit Park Road Post Studios in Wellington, New Zealand to talk with the sound team of Director Peter Jackson's The Hobbit. Featured interviews include Re-recording Mixer Michael Hedges, Re-recording Mixer Chris Boyes, Re-recording Mixer Michael Semanick, Co-Supervising Sound Editor Brent Burge, Co-Supervising Sound Editor Chris Ward, and Dolby Atmos Re-recording Mixer Gilbert Lake.
NO CD = NO SALE
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
To niech sobie teraz Adam wyobrazi Lincolna od Shore'alis23 pisze:Miałem na myśli, np. " Mroczne Widmo " lub " HP i Więzień Azkabanu "Adam pisze:no fakt, mamy Lincolna dzięki temulis23 pisze:np. Williams potrafił wybić się ponad to, ale Williams to Williams
" Lincoln " nie jest żadną kontynuacją
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
W czasie walki Thorina z Azogiem leci "The Nazgul Attack", a pod koniec filmu, gdy Thorin z Bilbem się ściskają leci muzyka ze sceny koronacji Aragorna. Komuś należy się kastracja za to.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Tak jak ktoś już napisał to casus Gwiezdnych Wojen. Nie wiem z czego to wynika. Jeszcze gdyby Shore miał dwa tygodnie czasu to mógłbym zrozumieć a tak to jest wtf...
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.