Howard Shore - Hobbit

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Howard Shore - Hobbit

#661 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 25, 2012 22:32 pm

Może u Was w Warszawie są kina, gdzie można pospieszać filmy. Szkoda, że w takim kinie nie dane mi było oglądać "The Tree of Life". :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Templar

#662 Post autor: Templar » czw paź 25, 2012 22:38 pm

A tak serio to ludzie po kursach szybkiego czytania są w stanie czytać po 4 strony/minutę przy 80% zrozumieniu czytanego tekstu, a ty lecisz ponad 5 stron i wszystko zrozumiałeś, albo masz jakaś pamięć fotograficzną, albo ten Hobbit, którego czytałeś to było streszczenie :P Ewentualnie opcja z poziomami snu, o której Koper powiedział :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#663 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 25, 2012 22:40 pm

Zdradzę pewien sekret. Męczą mnie często opisy Tolkiena, to je pomijałem. :P

A kto wie czy nie zabrałem książki ze sobą do snu we śnie. :wink:

Templar

#664 Post autor: Templar » czw paź 25, 2012 22:43 pm

Wawrzyniec pisze:Zdradzę pewien sekret. Męczą mnie często opisy Tolkiena, to je pomijałem. :P
A to ja niektóre lektury tak czasem czytałem - tu nic ciekawego, następna strona, tutaj też, także tutaj nic, i tu również, ziew, nadal nic, dalej, dalej, o! Koniec książki! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#665 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 25, 2012 22:50 pm

Templar pisze:
Wawrzyniec pisze:Zdradzę pewien sekret. Męczą mnie często opisy Tolkiena, to je pomijałem. :P
A to ja niektóre lektury tak czasem czytałem - tu nic ciekawego, następna strona, tutaj też, także tutaj nic, i tu również, ziew, nadal nic, dalej, dalej, o! Koniec książki! :mrgreen:
Szkoda, że tej opcji nie znałem jeszcze czytając "Naszą szkapę". Tak jak jestem dżentelmen i nigdy nie ośmieliłbym się podnieść ręki na kobietę, tak pierwsze co bym zrobiłbym, gdybym posiadał wehikuł czasu to strzeliłbym z liścia Konopnickiej, za to co mi zrobiła w dzieciństwie tym potworem, nie zapominając o zakończeniu, przy którym "Tańcząc w Ciemnościach" Von Triera jawi się jako komedia romantyczna.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#666 Post autor: DanielosVK » czw paź 25, 2012 22:53 pm

Bez offtopa proszę.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#667 Post autor: Adam » czw lis 01, 2012 14:45 pm

A więc jednak 2cd scoru i nie będzie w ogóle wydania jedno-płytowego! Dostajemy w grudniu tylko 2cd regular edition i 2cd special edition (wersja regular jest bez wersji extended i bonusów które są w trakliście na drugim cd):

THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY SOUNDTRACK 2CD SET DUE DECEMBER 11TH FROM WATERTOWER MUSIC

Featuring Original Music by Academy Award™ Winner Howard Shore With An Original Song Performed by Neil Finn
2 CD Special Edition Soundtrack Also Available

WaterTower Music has announced the release of The Hobbit: An Unexpected Journey Original Motion Picture Soundtrack at all retailers on December 11th. The soundtrack will be available both digitally and as a 2 CD set. A Special Edition of the soundtrack featuring six exclusive bonus tracks, seven extended score cues, and deluxe liner notes will also be available December 11. The Hobbit: An Unexpected Journey features original score by Academy Award® winner Howard Shore recorded at famed Abbey Road studios by the London Philharmonic Orchestra. Additionally it includes an original song entitled "Song of the Lonely Mountain," written and performed by Neil Finn (Crowded House). The Hobbit: An Unexpected Journey, the first of a trilogy of films from Oscar-winning filmmaker Peter Jackson (The Lord of the Rings Trilogy), will be released in the U.S. on December 14, 2012.

Shore’s music for The Lord of the Rings Trilogy has been performed in concerts throughout the world. In 2003, Shore conducted the New Zealand Symphony Orchestra and Chorus in the world premiere of The Lord of the Rings Symphony in Wellington, New Zealand. Since then, the work has had over 140 performances by the world’s most prestigious orchestras, and has even been the subject of a book, Music of The Lord of the Rings Films.

"I have looked forward to returning to the imaginative world of Middle-earth for quite a while," says Shore. "I read all of the books by Tolkien, including The Hobbit, when I was in my twenties, and his deep love of nature and all things green resonates deeply with me."

"It’s a thrill for us to work with Howard Shore on The Hobbit: An Unexpected Journey soundtrack" stated WaterTower Music head Jason Linn, "His reputation and body of work have long inspired us, and we look forward to another successful partnership as we embark on the next chapter of our journey together."

One of today’s most respected, honored, and active composers and music conductors, Howard Shore previously worked with director Peter Jackson on The Lord of the Rings Trilogy, which stands as his most towering achievement to date. He won three Academy Awards for his music for those films, two for Best Original Score, and one for Best Original Song. Shore has also won numerous other honors for his film work, including four Grammys and three Golden Globe Awards.

The Hobbit: An Unexpected Journey Original Motion Picture Soundtrack on WaterTower Music in the United States and Decca Records outside the United States. It will be available on December 11, 2012. The track listings for the 2 CD Standard and 2CD Deluxe versions are as follows:

THE HOBBIT SPECIAL EDITION TRACKLIST

DISC 1:

01. My Dear Frodo
02. Old Friends (Extended Version)
03. An Unexpected Party (Extended Version)
04. Blunt the Knives
performed by The Dwarf Cast
05. Axe or Sword?
06. Misty Mountains
performed by Richard Armitage and The Dwarf Cast
07. The Adventure Begins
08. The World is Ahead
09. An Ancient Enemy
10. Radagast the Brown (Extended Version)
11. The Trollshaws Roast Mutton (Extended Version)
12. A Troll-hoard The Hill of Sorcery
13. Warg-scouts

DISC 2:

01. The Hidden Valley
02. Moon Runes (Extended Version)
03. The Defiler
04. The White Council (Extended Version)
05. Over Hill
06. A Thunder Battle
07. Under Hill
08. Riddles in the Dark
09. Brass Buttons
10. Out of the Frying-Pan
11. A Good Omen - Song of the Lonely Mountain (Extended Version)
performed by Neil Finn Dreaming of Bag End
EXCLUSIVE BONUS TRACKS:
12. A Very Respectable Hobbit
13. Erebor
14. The Dwarf Lords
15. The Edge of the Wil
Ostatnio zmieniony czw lis 01, 2012 16:36 pm przez Adam, łącznie zmieniany 1 raz.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#668 Post autor: Mystery » czw lis 01, 2012 14:46 pm

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#669 Post autor: Adam » czw lis 01, 2012 14:53 pm

Niezły covery. Szor naciąga ludzi bez wyboru na 2cd :P
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#670 Post autor: Marek Łach » czw lis 01, 2012 14:53 pm

Nauczyli się marketingu w Śródziemiu. ;) Czyżby był tym razem sens kupować special edition poza ładniejszym opakowaniem?

hp_gof

#671 Post autor: hp_gof » czw lis 01, 2012 14:55 pm

O kurna :mrgreen: Zaczyna się :D Mega! Teraz niech tylko wywindują ceny do góry :P
PS. Na amazonie odpowiednio: $15.52 i $22.23. Nie jest źle :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#672 Post autor: Adam » czw lis 01, 2012 15:18 pm

Marek Łach pisze:Czyżby był tym razem sens kupować special edition poza ładniejszym opakowaniem?
nie ma jeszcze czasów trwania więc nie wiadomo. te bonusowe traki mogą trwać np. z 30 minut albo więcej. zależy jak rozdysponowali miejscem na płytach.

ja tam i tak czekam na Complete Recordings za 2 czy 3 lata, a nie na to wydanie 8)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#673 Post autor: lis23 » czw lis 01, 2012 15:48 pm

Hmmm ... (Extended Version) oznacza, że to będzie wydłużone tylko na Special Edition?
czy na tym wydaniu będą jeszcze inne dodatki, poza wydłużoną i większą liczbą tracków?
premiera 4 czy 14 grudnia? / słyszałem dwie wersje /.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#674 Post autor: Kaonashi » czw lis 01, 2012 16:19 pm

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#675 Post autor: Adam » czw lis 01, 2012 16:37 pm

lis23 pisze:Hmmm ... (Extended Version) oznacza, że to będzie wydłużone tylko na Special Edition?
czy na tym wydaniu będą jeszcze inne dodatki, poza wydłużoną i większą liczbą tracków?
premiera 4 czy 14 grudnia? / słyszałem dwie wersje /.
tak. wersje traków extended będą tylko na specjalnej (nawet piosenki Finna). nie piszą nic o dodatkach multimedialnych.
traklista wersji regularnej to:

Disc 1:
01. My Dear Frodo
02. Old Friends
03. An Unexpected Party
04. Axe or Sword?
05. Misty Mountains (performed by Richard Armitage and The Dwarf Cast)
06. The Adventure Begins
07. The World is Ahead
08. An Ancient Enemy
09. Radagast the Brown
10. Roast Mutton
11. A Troll-hoard
12. The Hill of Sorcery
13. Warg-scouts

Disc 2:
14. The Hidden Valley
15. Moon Runes
16. The Defiler
17. The White Council
18. Over Hill
19. A Thunder Battle
20. Under Hill
21. Riddles in the Dark
22. Brass Buttons
23. Out of the Frying-Pan
24. A Good Omen
25. Song of the Lonely Mountain (performed by Neil Finn)
26. Dreaming of Bag End

zatem wersja specjalna ma w ogóle 6 traków więcej, oraz do tego aż 7 traków w wersji rozszerzonej w stosunku do regulara. czyli tym samym w ogóle nie opłaca się kupować wersji regularnej.

premiera ok 11.12.
NO CD = NO SALE

ODPOWIEDZ