Wyczekiwane score'y

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Wyczekiwane score'y

#2221 Post autor: Mystery » pt sie 10, 2012 11:37 am

Bez przesady, aż takim arcydziełem to ten score nie był. I tak wszyscy pamiętają piosenkę Tiny Turner, a nie score. Ogólnie jeżeli chodzi o muzykę to seria "Mad Max" z nóg nie zwala.
Dwa pierwsze Mad Maxy Briana Maya są świetne (szczególnie drugi) i w filmie mają u mnie nieskazitelne 5 (w reckach Kopra zresztą też). Trójka Jarre'a to jak dla mnie arcydzieło gatunku i po Lawrance jego największa i najbogatsza praca w karierze.

Wracając do tematu, zostanie wydany "The Master" Jonny'ego Greenwooda
http://filmmusicreporter.com/2012/08/10 ... oundtrack/

O filmie już powoli mówi się jako najlepszym jaki kiedykolwiek nakręcono, ale muzycznie również powinno być ciekawie, toteż czekam na miłą niespodziankę.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2222 Post autor: Adam » pt sie 10, 2012 13:55 pm

Mystery Man pisze:Dwa pierwsze Mad Maxy Briana Maya są świetne (szczególnie drugi) i w filmie mają u mnie nieskazitelne 5 (w reckach Kopra zresztą też). Trójka Jarre'a to jak dla mnie arcydzieło gatunku i po Lawrance jego największa i najbogatsza praca w karierze.
Proste. No ale nie ma co gadać z Wawrzyńcem na ten temat - przeciez nowy batman score roku, utwór roku, film dekady itd, a Mombasa zjada wszystkie mad maxy na śniadanie a z mad maxów tylko Tina jest fajna :mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#2223 Post autor: DanielosVK » pt sie 10, 2012 14:31 pm

Tylko nie widzę problemu, skoro robi to Powell. Rozumiem, gdyby wziął się za to Djawadi, Jablonsky, HGW czy inna lama, ale Powell zrobi co najmniej score na poziomie, tym bardziej, że nareszcie nie jest to animacja, na co tak długo czekałem.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2224 Post autor: Adam » pt sie 10, 2012 16:59 pm

A ja widze :) jakie ostatnio zrobił dobre scory do nie-bajek? Fair Game - chłam. Green zone - słabe. Knight a Day - dobre. Stop Loss- słabe. Hancock - dobre. Jumper - słabe. To filmy z ostatnich 4-5 lat. Reszta to były same bajki. I idę o zakład że pustynno-futurytyczny Mad Max, będzie miał tempa z pustynnego i najsłabszego Greengrasa - Green Zone :) W ogóle pomysł na robienie nowego Mad Maxa to głupota i dziwie się że Theron się zgodziła grac w takich kotletach, no ale po Prometeuszu widać że chyba dobry scenariusz przestał być dla niej sprawą wyjściową :)
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2225 Post autor: Koper » pt sie 10, 2012 17:59 pm

Adam pisze:
Wawrzyniec pisze:Hej, jak patrzę na IMDb to widzę, że w następnym roku Powell ma się zająć (...) nowym "Mad Maxem"
Jarre już robi fikołki w grobie z rozpaczy
Razem z Brianem Mayem
Adam pisze:
i remakiem "Carrie".
facepalm po całości jeszcze większy, już za sam fakt rimejkowania takiego filmowego arcydzieła.
Amen
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#2226 Post autor: DanielosVK » pt sie 10, 2012 18:02 pm

Adam pisze:A ja widze :) jakie ostatnio zrobił dobre scory do nie-bajek? Fair Game - chłam. Green zone - słabe. Knight a Day - dobre. Stop Loss- słabe. Hancock - dobre. Jumper - słabe. To filmy z ostatnich 4-5 lat. Reszta to były same bajki. I idę o zakład że pustynno-futurytyczny Mad Max, będzie miał tempa z pustynnego i najsłabszego Greengrasa - Green Zone :) W ogóle pomysł na robienie nowego Mad Maxa to głupota i dziwie się że Theron się zgodziła grac w takich kotletach, no ale po Prometeuszu widać że chyba dobry scenariusz przestał być dla niej sprawą wyjściową :)
Green Zone nie było słabe, było niezłe. Kulało w tym i owym, ale całkiem fajna to ścieżka, szczególnie finał. Ja tam w Powella wierzę, bo w animacjach teraz chyba już nie ma nic do pokazania. :)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2227 Post autor: Wawrzyniec » pt sie 10, 2012 20:02 pm

Ciężko być Człowiekiem Zło. :roll: Przeanalizowałem te recenzja "Mad Maxa" na stronie i wiadomo działanie w filmie wypada super, ale nie wywnioskowałem z nich, aby to były jakieś arcydzieła. Zresztą muszę się zgodzić z Danielosem :shock: muzykę komponuje Powell, który jednak jakąś lamą nie jest. A zareagowaliście jakby Tyler Bates, czy Steve Jablonsky komponował.
Steve Jablonsky ma się zająć remakiem "Suspirii"". Ha, może to jest powód do marudzenia, a nie Powell i "Mad Max". :roll:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2228 Post autor: Koper » pt sie 10, 2012 21:03 pm

Wawrzyniec pisze:Ciężko być Człowiekiem Zło. :roll: Przeanalizowałem te recenzja "Mad Maxa" na stronie i wiadomo działanie w filmie wypada super, ale nie wywnioskowałem z nich, aby to były jakieś arcydzieła.
To tak jak najnowszy Batman. Też żadne arcydzieło, zwłaszcza jak recenzję na stronie przeanalizujesz. :mrgreen:
Wawrzyniec pisze:Steve Jablonsky ma się zająć remakiem "Suspirii"". Ha, może to jest powód do marudzenia
Przecież tego to nawet nie warto komentować.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2229 Post autor: kiedyśgrześ » pt sie 10, 2012 22:48 pm

Bay tą Suspirię robi :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#2230 Post autor: Marek Łach » ndz sie 12, 2012 21:14 pm

Mystery Man pisze:Wracając do tematu, zostanie wydany "The Master" Jonny'ego Greenwooda
http://filmmusicreporter.com/2012/08/10 ... oundtrack/

O filmie już powoli mówi się jako najlepszym jaki kiedykolwiek nakręcono, ale muzycznie również powinno być ciekawie, toteż czekam na miłą niespodziankę.
Na ten duet na pewno warto czekać. :) Ciekawe, ile będzie trwała płytka i jak depresyjna i ciężka w odsłuchu będzie. ;)

Mefisto

#2231 Post autor: Mefisto » śr sie 15, 2012 01:00 am

Adam pisze:Stop Loss- słabe.
sam jesteś słaby - jeden z najlepszych dramatycznych scorów Powella z mega The Greatest Tragedy, no ale zapomniałem, że jak muza nie zapierdala 24/7, to dla Adama słabizna :roll:

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#2232 Post autor: Marek Łach » śr sie 15, 2012 10:49 am

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2233 Post autor: Wawrzyniec » czw sie 16, 2012 22:53 pm

Są sampple do "The Odd Life of Timothy Green" Geoffa Zanelliego:

http://www.amazon.com/gp/product/B008R2 ... 69&sr=8-10

Niby nic wielkiego, ale przyjemne, nie syntetyczne granie.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#2234 Post autor: kiedyśgrześ » pt sie 17, 2012 06:41 am

Wawrzyniec pisze:Są sampple do "The Odd Life of Timothy Green" Geoffa Zanelliego:

http://www.amazon.com/gp/product/B008R2 ... 69&sr=8-10

Niby nic wielkiego, ale przyjemne, nie syntetyczne granie.
Przecież on się tym chwali od pół roku :P

http://www.geoffzanelli.com/projects/th ... thy-green/
Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2235 Post autor: Wawrzyniec » ndz sie 19, 2012 16:37 pm

Bruce Hornsby, a nie Terance Blanchard, komponuje muzykę do remake'u "Old Boya" (uwielbiam koreański oryginał) Spike'a Lee. :shock:

http://filmmusicreporter.com/2012/08/18 ... s-old-boy/

ODPOWIEDZ