jak wchodziłem na baczność pod stół 20 pare lat temu, to na winylach ojciec puszczał w domu już te jednonutowce, więc Hansu nie odkrył tu żadnej ameryki wbrew temu co się niektórym wydaje. takie zabiegi 30 lat temu w muzie new wave czy krautrocku stosowano w standardzie- wystarzy posłuchać chocby Klausa schulze itp. i powtórzę - doceniam co zrobili z muzą w Dark Knight, natomiast Begins to dla mnie padlina i tyle. a w technikalia i proces twórczy nie wnikam :]Agent pisze:Przeciez jego jednonutowiec z TDK to "mistrzostwo swiata"
HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
Re: HANS ZIMMER - THE DARK KNIGHT RISES (2012)
NO CD = NO SALE
wbrew pozorom jeśli chodzi o całość albumu (czy muzyki w filmie) to score z Begins plasuje sie wyżej niż ten z TDKAdam pisze:jak wchodziłem na baczność pod stół 20 pare lat temu, to na winylach ojciec puszczał w domu już te jednonutowce, więc Hansu nie odkrył tu żadnej ameryki wbrew temu co się niektórym wydaje. takie zabiegi 30 lat temu w muzie new wave czy krautrocku stosowano w standardzie- wystarzy posłuchać chocby Klausa schulze itp. i powtórzę - doceniam co zrobili z muzą w Dark Knight, natomiast Begins to dla mnie padlina i tyle. a w technikalia i proces twórczy nie wnikam :]Agent pisze:Przeciez jego jednonutowiec z TDK to "mistrzostwo swiata"

Nolan tworzy okładkę do osta

Tego nie pojmuję, 7 orkiestratorów, a orkiestra gra i tak jak z komputera.
http://www.hans-zimmer.com/index.php?rub=disco&id=1097
http://www.hans-zimmer.com/index.php?rub=disco&id=1097
bo trzeba szukać brzmienia, by coś takiego umieć zrobić 

NO CD = NO SALE
Adam pisze:bo trzeba szukać brzmienia, by coś takiego umieć zrobić

to jest jakas masakra

dla Williamsa to by bylo nie do pomyslenia

Agent pisze: dla Williamsa to by bylo nie do pomyslenia

soundtrack w calosci do odsluchania za FREE (bez 3 dodatkowych utworow z itunes)
http://www.empireonline.com/news/story.asp?NID=34498
http://www.empireonline.com/news/story.asp?NID=34498
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
o fujj, co za syf
.

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
John Williams to nie jest faktbladerunner22 pisze:o fujj, co za syf.

No ale jest to chyba najbardziej słuchalny Batmana zimmera. W filmie muzyki na pewno bedzie wiecej - szczegolnie dla catwoman i batmana - album glownie ma motywy Bane`a. Co ciekawe, mozna w utworze 2 - On Thin Ice wykryc nowy temat dla Batmana - ja bym go bardziej okreslil jako "temat dla Bruce`a po przerwie od bycia Batmanem" (podobna melodia jest w 3 trailerze pod koniec).
W muzyce do DKR jest kilka fajnych rozwiazan w roznych aranzacjach, oraz kilka z poprzednich czesci (jedne identycznie skopiowane a inne maja lekko zmieniona aranzacje).
Szkoda tego pulsujacego brzmienia techniawki dla tak epickiej postaci jaka jest Batman

Zaraz przyjdzie Wawrzyniec i powie, że musi dać na wstrzymanie, z szacunku dla filmu, reżysera i kompozytora i musi najpierw obejrzeć film, potem kupić i dopiero przesłuchać płytę. Kilka osób powie, że nie słucha, bo za słaba jakość; inni przesłuchają i powiedzą, że syf i że przewidywali to od dawna i w ogóle po co tyle szumu i epic fail i w ogóle
Zaczyna się nasze forumowe piekiełko 

kiedyśgrześ pisze:

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Zgodzę się, chyba najbardziej słuchalny Batman Zimmera ale i tak nie jest to jakieś arcydzieło ale jestem jednak mile zaskoczony bo da się tego słuchać
jakoś 
choć jednak TASM Hornera mnie oczarował ;0 ale jest lepiej niż przy TDK.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

na pewno nie ma epic failahp_gof pisze:Zaraz przyjdzie Wawrzyniec i powie, że musi dać na wstrzymanie, z szacunku dla filmu, reżysera i kompozytora i musi najpierw obejrzeć film, potem kupić i dopiero przesłuchać płytę. Kilka osób powie, że nie słucha, bo za słaba jakość; inni przesłuchają i powiedzą, że syf i że przewidywali to od dawna i w ogóle po co tyle szumu i epic fail i w ogóleZaczyna się nasze forumowe piekiełko

mozna posluchac znacznej wiekszosci utworow na albumie, bez przyciszania glosnikow

utwory 2,3,4, 6,7,8,9,10,11 13,14,15 maja wiele ciekawych momentow do zaoferowania
no ale bede powtarzal do znudzenia - niepotrzebna ta elektronika

w kilku utworach slychac narastanie napiecia i brzmienia jak u Barryego w Bondach (najpierw powolne granie 2 instrumentow a z czasem coraz mocniejsze i szybsze), a dodatkowo wykrylem synthy w tle prawie jak z Robocopa - Basila Poledourisa

TDK mial znacznie mniej takich momentów, no i wracało się do 3-4 utworówlis23 pisze:Zgodzę się, chyba najbardziej słuchalny Batman Zimmera ale i tak nie jest to jakieś arcydzieło ale jestem jednak mile zaskoczony bo da się tego słuchaćjakoś

w przypadku BB bylo znacznie lepiej

TDKR łaczy najlepsze elementy dwóch poprzednich części i daje coś nowego

Ostatnio zmieniony wt lip 10, 2012 14:20 pm przez Agent, łącznie zmieniany 2 razy.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
Co sie stało z Hansem , Paweł tym razem ?
.

Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
Pewnie Paweł dał Hansowi linka do nas do forum, i jak zaczął czytać nasze komentarze (google tłumacz na pewno poszedł w ruch) to wziął się do robotybladerunner22 pisze:Co sie stało z Hansem , Paweł tym razem ?.