Btw, z jakiego filmu pochodzi awatar Mefiego?
Oscary 2012
- Wojteł
- John Williams
Re: Oscary 2012
I dobra laska w ich studio
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
Nie pierwszy raz, Hugo też puszczali pod jakąś kategorię, nie podoba mi się takie coś.Dexter pisze:Czemu grali War Horse pod prezentację efektów specjalnych?
Pierwszy Oscar dla Plummera, lepiej późno, niż wcale
-
hp_gof
Zauważyliście, że Zimmer faworyzuje Hugo i War Horse'a? Ciągle te dwa scory grają 
A Oscar dla Hugo za efekty, choć SKAN-DA-LICZ-NY, to mnie wcale nie zdziwił, bo to jest ta sama reguła przyznawania co dla "Złotego kompasu" czy "Benjamina Buttona" - nie liczy się ilość efektów, czy nawet ich jakość, tylko stworzenie unikalnej magicznej atmosfery w filmie, gdzie efekty są niezauważalnym dodatkiem, są tak autentyczne, że ich nawet nie widać i grają ogromną w nim rolę. Akurat wg tej reguły bardziej by się Potterowi należało, ale widać zdecydowanie go nie lubią w Akademii
Chris Plummer jest boski!
A Oscar dla Hugo za efekty, choć SKAN-DA-LICZ-NY, to mnie wcale nie zdziwił, bo to jest ta sama reguła przyznawania co dla "Złotego kompasu" czy "Benjamina Buttona" - nie liczy się ilość efektów, czy nawet ich jakość, tylko stworzenie unikalnej magicznej atmosfery w filmie, gdzie efekty są niezauważalnym dodatkiem, są tak autentyczne, że ich nawet nie widać i grają ogromną w nim rolę. Akurat wg tej reguły bardziej by się Potterowi należało, ale widać zdecydowanie go nie lubią w Akademii
Chris Plummer jest boski!
srsly?Wojtek pisze:Btw, z jakiego filmu pochodzi awatar Mefiego?
Jeszcze bym zrozumiał, jakby War Horse miał nominację za efektyWojtek pisze: Nawet tego nie wyłapałem
A tak Williamsa wepchali m.in. pod Transformersy, żal
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wie co dobre, swój chłop.hp_gof pisze:Zauważyliście, że Zimmer faworyzuje Hugo i War Horse'a? Ciągle te dwa scory grają
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Mystery Man pisze:srsly?Wojtek pisze:Btw, z jakiego filmu pochodzi awatar Mefiego?
Skoro tak sprawiasz sprawę, to for laughs only
Crystal ładnei dojebał
-
Templar
Eeeee? Niedźwiedź w Złotym kompasie w niektórych scenach jest mega tandetny, bardzo sztuczny, renderowane filmiki w grach z lat 90. wyglądają lepiej, dla mnie to był największy epic fail w historii tej kategorii i w ogóle jeden z największych failów na Oscarach.hp_gof pisze:bo to jest ta sama reguła przyznawania co dla "Złotego kompasu" czy "Benjamina Buttona" - nie liczy się ilość efektów, czy nawet ich jakość, tylko stworzenie unikalnej magicznej atmosfery w filmie, gdzie efekty są niezauważalnym dodatkiem, są tak autentyczne, że ich nawet nie widać i grają ogromną w nim rolę.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Boooooooooooooooooooooooooring.
Ale reakcja Williamsa była najlepsza: "Who's the fuck is this guy?!" 
-
Templar
Big LebowskiWojtek pisze:Mystery Man pisze:srsly?Wojtek pisze:Btw, z jakiego filmu pochodzi awatar Mefiego?
Skoro tak sprawiasz sprawę, to for laughs only![]()
A muzyka bez niespodzianek całe szczęście, dostał ten kto miał dostać
- Wojteł
- John Williams
Nie wiem jak wam, ale mi stream zaczał przycinac tuż przed ogloszeniem nominacji za muzykę
pokazali w ogole kompozytorów na widowni?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak byli wszyscy. Boruc siedział przed Williamsem, który zupełnie go olał. Dopiero potem Bource podszedł do Williamsa, który za bardzo nie wiedział z kim ma do czynienia i mu podziękował.Wojtek pisze:Nie wiem jak wam, ale mi stream zaczał przycinac tuż przed ogloszeniem nominacji za muzykępokazali w ogole kompozytorów na widowni?
-
Templar
audiomachine pochwaliło się, że użyli "Conquer the mountain", to tak jakby kogoś interesował co tam puszczali 
A za piosenkę tak jak myślałem Muppety, również bez niespodzianek
A za piosenkę tak jak myślałem Muppety, również bez niespodzianek
-
Mefisto
nie pij tyle - siedział za Williamsem, a że dziadek w ogóle mało ogarnia co się wokół niego dzieje, to nie dziwotaWawrzyniec pisze:Tak byli wszyscy. Boruc siedział przed Williamsem, który zupełnie go olał. Dopiero potem Bource podszedł do Williamsa, który za bardzo nie wiedział z kim ma do czynienia i mu podziękował.