CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

To jest miejsce gdzie można podyskutować o samych filmach. Czekamy na wasze analizy, opinie, ciekawe spostrzeżenia, no i przede wszystkim produkcje godne polecenia. Zarówno te ambitne jak i te komercyjne. Piszcie, dyskutujcie, spierajcie się, niech forum zacznie wrzeć.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

Re: CO OSTATNIO OGLĄDALIŚCIE?

#781 Post autor: DanielosVK » pn sty 30, 2012 15:38 pm

W ciemności

Film całkiem niezły i z dobrym aktorstwem, ale strasznie długi. Gdyby tak wyciąć jedną z dwóch godzin taplania się w kanałach to chyba wyszłoby lepiej. Tak w połowie filmu zacząłem się niecierpliwić, kiedy to się wreszcie skończy, bo całkowita ciemność na ekranie połączona z brakiem ciekawszych wydarzeń zaczęła powoli działać usypiająco. Na szczęście końcówka (ok. ostatnie 20 minut) zdołała wybudzić mnie z letargu. Niemniej doceniam aktorstwo, zdjęcia, całkiem ciekawą grę światłem, ale Oscara to bym temu nie dał.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#782 Post autor: Koper » wt sty 31, 2012 20:41 pm

DanielosVK pisze:A jak z muzyką?
Hawajskie pioseneczki plus jakieś plumkanie na ukulele. Zieeew.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Krelian
Ghostwriter znanego twórcy

#783 Post autor: Krelian » ndz lut 05, 2012 22:32 pm

kończę powoli oglądać Simpsonów ostały mi się jeszcze trzy sezony i myślałem żeby się zabrać za oglądanie Family Guy'a i tutaj moje pytanie do obeznanych z tematem czy bardzo trzeba znać realia popkulturowe usa ? czy jest więcej tych odniesień niż np Simpsonach i czy wymagają one większego poziomu wtajemniczenia ? :mrgreen: I jeszcze jedno może ktoś obiektywnie powiedzieć od którego sezonu serial zaczyna ssać ? bo ponoć od 7 już jest słabiej

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#784 Post autor: Koper » pn lut 06, 2012 12:04 pm

Jest chyba więcej tych odniesień, ale głównie na zasadzie krótkich scenek/flashbacków (w sumie to zwykle jest najzabawniejsze tam) i myślę, że wielkie orientowanie się w temacie nie jest wymagane by się dobrze bawić.
A jeszcze jest podobny do "Family Guy'a" serial o rodzince pracownika CIA - też polecam, ale tytuł mi ze łba wyleciał...
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#785 Post autor: Mystery » pn lut 06, 2012 12:32 pm

A jeszcze jest podobny do "Family Guy'a" serial o rodzince pracownika CIA - też polecam, ale tytuł mi ze łba wyleciał...
American Dad, ale to już bardziej obyczajówka :wink: , choć dla samego Rogera warto :)
I jeszcze jedno może ktoś obiektywnie powiedzieć od którego sezonu serial zaczyna ssać ? bo ponoć od 7 już jest słabiej
Cóż to za pytanie. Od pierwszego, a dalej, jak się będzie podobało. Niektórym mniej się podobają ostatnie sezony, ale jak dla mnie poziom jest utrzymywany, choć może nie jest już tak równo i na sezon zdarzają się 2-3 mniej śmieszne odcinki :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=4c9xjodL ... re=related
:mrgreen:

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#786 Post autor: Wawrzyniec » pn lut 06, 2012 13:56 pm

A mnie się cholera bardziej podoba "American Dad" o "Family Guya". Gdyż w "American Dad" jest fabuła.
Ale i tak nic nie pobije "Futuramy" - to dla mnie najgenialniejsza i najlepsza z tych animowanych serii. Kocham ten serial :!: :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#787 Post autor: Koper » wt lut 07, 2012 19:06 pm

Wawrzyniec pisze:Problem z kurtką Kierowcy jest taki, że nie każdy po jej nałożeniu będzie wyglądał jak Kierowca. :)
Marek z M jak Miłość nie musi mieć nawet kurtki:

http://koper1981.wrzuta.pl/film/1zB6hzovkGF/d_jak_drive

8)

;)

hp_gof

#788 Post autor: hp_gof » wt lut 07, 2012 20:05 pm

Zapomniałem powiedzieć: widziałem wczoraj Dziewczynę z tatuażem.
O muzyce się nie wypowiadam, bo jej tam nie ma :mrgreen:
Nie czytałem książki - i dobrze - bo mi się film spodobał. Gdybym przeczytał miałbym nie wiadomo jakie wyobrażenia pewnie.
Rooney Mara wymiata! Poza tym film dość brutalny. Oj tak. A już myślałem, że popadłem w znieczulicę - jednak nie :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#789 Post autor: Adam » wt lut 07, 2012 20:09 pm

brutalne to jest Nieodwracalne :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#790 Post autor: kiedyśgrześ » śr lut 08, 2012 13:28 pm

Adam pisze:brutalne to jest Nieodwracalne :P
ma też inne... walory :)
Obrazek

hp_gof

#791 Post autor: hp_gof » śr lut 08, 2012 14:39 pm

Obejrzałem dzisiaj "W ciemności". OK.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#792 Post autor: Koper » śr lut 08, 2012 14:51 pm

OK? I tyle? :P

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#793 Post autor: DanielosVK » śr lut 08, 2012 15:00 pm

Więcej się o tym filmie powiedzieć nie da przecież. :P
Fe.

hp_gof

#794 Post autor: hp_gof » śr lut 08, 2012 15:14 pm

Ojeja. No bo co ja mam mówić? Że jak na polskie standardy, to naprawdę coraz lepiej się w naszej kinematografii dzieje? Że Więckiewicz dobrze gra? Że w ogóle nie mam pojęcia jak ten film przeszedł oscarowe kwalifikacje, skoro w regulaminie jest napisane że większość dialogów musi być w języku zgłaszającego film kraju - a ja miałem wrażenie, że cały czas obce języki słyszę? Może to przez te napisy :P Albo przez 'dialekt' zza Buga :D Że muzyka została nominowana do Orłów, a ja tam prawie muzyki nie słyszałem? I Wy mówicie, że Desplat strasznie plumka... No dobra, wiem - budżet i polskie warunki...
Nie no, film naprawdę w porządku, ale nie ma w nim nic odkrywczego. Żaden element tego filmu mnie nie powalił na kolana. Z Oscara bym się może ucieszył w ramach całokształtu naszej kinematografii, ale absolutnie na takie wyróżnienia nie zasługuje. No ale trzeba było obejrzeć.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#795 Post autor: DanielosVK » śr lut 08, 2012 15:17 pm

Dokładnie. Sam film byłbym w stanie może nazwać nawet bardzo dobrym, gdyby nie ciągnął się jak flaki z olejem przez 2,5h. ;)
Fe.

ODPOWIEDZ