Oscary 2012

Tutaj dyskutujemy o poszczególnych ścieżkach dźwiękowych napisanych na potrzeby kina.

Który score Twoim zdaniem najbardziej zasługuje na wygraną?

Czas głosowania minął ndz lut 05, 2012 17:40 pm

"The Adventures of Tintin" - John Williams
2
11%
"The Artist" - Ludovic Bource
9
50%
"Hugo" - Howard Shore
0
Brak głosów
"Tinker Tailor Soldier Spy" - Alberto Iglesias
1
6%
"War Horse" - John Williams
6
33%

Liczba głosów: 18

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

Re: Oscary 2012

#556 Post autor: Koper » ndz lut 05, 2012 21:12 pm

bladerunner22 pisze:Memoirs of Geisha to bym darował sobie :) :P . Nie przesadzałbym z jej wybitnością no.
no. :)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#557 Post autor: Wawrzyniec » ndz lut 05, 2012 21:14 pm

Marek Łach pisze:Punkt odniesienia, Wawrzyńcze, punkt odniesienia. ;) Do jakiej to tegorocznej ścieżki, "która zapisze się w historii muzyki filmowej", odnosisz tego niedoskonałego Artystę, że tak niechętnie przyznajesz mu tego Oscara?
Wiesz dobrze, że dla mnie ten rok w muzyce filmowej był ciężki jak dupa węża. :) I naturalnie na bezrybiu rak rybą, ale naprawdę słuchałem tego "Artystę" wiele razy i dalej się nie zachwycam. Wiem, że Williams obiema pracami Ameryki nie odkrył, ale jednak coś po nich we mnie zostało. Zresztą gdybym sam miał wybierać i nie miałby to być Williams, to doceniłbym "Soul Surfera" Beltramiego, do którego dalej chętnie wracam i który mnie zauroczył. Ale jeżeli już mamy być w ambitnych pracach podoscarowych to "Jane Eyre" Marianellego wyżej cenię i chętniej słucham od "The Artitst" Bource'a.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#558 Post autor: DanielosVK » ndz lut 05, 2012 21:15 pm

Bo i "Jane Eyre" to jedyny zeszłoroczny soundtrack lepszy od Artysty i tu się z Wawrzyńcem zgadzam. 8)
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#559 Post autor: Wawrzyniec » ndz lut 05, 2012 21:22 pm

Być nie może, Danielos się ze mną zgadza, normalnie święto na wsi. :) :wink:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#560 Post autor: DanielosVK » ndz lut 05, 2012 21:26 pm

Ja najmocniej przepraszam za tę uwagę, ale to, że ktoś mieszka na wsi nie czyni go w niczym gorszym. Co więcej, współczuję wszystkim miastowym, że muszą mieszkać w takim syfie podczas, gdy ja mam kilka kroków do lasu. :)
Fe.

Templar

#561 Post autor: Templar » ndz lut 05, 2012 21:29 pm

DanielosVK pisze:Ja najmocniej przepraszam za tę uwagę, ale to, że ktoś mieszka na wsi nie czyni go w niczym gorszym. Co więcej, współczuję wszystkim miastowym, że muszą mieszkać w takim syfie podczas, gdy ja mam kilka kroków do lasu. :)
A ja mam kilka kroków do parku, kina, sklepu, teatru, kawiarni, a do lasu mogę dojechać w 15 minut autobusem :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#562 Post autor: Wawrzyniec » ndz lut 05, 2012 21:30 pm

Ups, ale wpadka. Oczywiście wiesz, że byłbym ostatnią osobą, która by się z kogoś naśmiewała ze względu na jego pochodzenia, sytuację materialną, czy miejsce zamieszkania. Po prostu to takie głupie przysłowie, za które jeżeli Ciebie uraziłem, czy też innych mieszkańców osiedli rolnych, najmocniej i z całego serca przepraszam.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#563 Post autor: DanielosVK » ndz lut 05, 2012 21:32 pm

Templar pisze:
DanielosVK pisze:Ja najmocniej przepraszam za tę uwagę, ale to, że ktoś mieszka na wsi nie czyni go w niczym gorszym. Co więcej, współczuję wszystkim miastowym, że muszą mieszkać w takim syfie podczas, gdy ja mam kilka kroków do lasu. :)
A ja mam kilka kroków do parku, kina, sklepu, teatru, kawiarni, a do lasu mogę dojechać w 15 minut autobusem :P
Sklepy i kawiarnie to dzisiaj i na wsi dostaniesz. Parki? Wybacz, ale lasom nie dorównują do pięt. ;) A do kina i teatru mogę w 20 minut dojechać autobusem. :P
Wawrzyniec pisze:Ups, ale wpadka. Oczywiście wiesz, że byłbym ostatnią osobą, która by się z kogoś naśmiewała ze względu na jego pochodzenia, sytuację materialną, czy miejsce zamieszkania. Po prostu to takie głupie przysłowie, za które jeżeli Ciebie uraziłem, czy też innych mieszkańców osiedli rolnych, najmocniej i z całego serca przepraszam.
:)
Fe.

Templar

#564 Post autor: Templar » ndz lut 05, 2012 21:36 pm

DanielosVK pisze:Sklepy i kawiarnie to dzisiaj i na wsi dostaniesz. Parki? Wybacz, ale lasom nie dorównują do pięt. ;) A do kina i teatru mogę w 20 minut dojechać autobusem. :P
Co kto lubi, ja wolę bardziej wybrać się do Ogrodu Saskiego albo Łazienek, niż do lasu. Poza tym uwielbiam wieżowce, nie ma to jak podziwianie wschodu słońca i oglądanie tego jak pięknie się to odbija na tych szklanych budynkach.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#565 Post autor: DanielosVK » ndz lut 05, 2012 21:40 pm

Wszelkie ogrody zawsze będą tylko niedoskonałą imitacją lasów i natury.

Templar pisze:Poza tym uwielbiam wieżowce, nie ma to jak podziwianie wschodu słońca i oglądanie tego jak pięknie się to odbija na tych szklanych budynkach.
Obrazek
Fe.

Awatar użytkownika
bladerunner22
Zdobywca Oscara

#566 Post autor: bladerunner22 » ndz lut 05, 2012 21:47 pm

Templar pisze:
DanielosVK pisze:Sklepy i kawiarnie to dzisiaj i na wsi dostaniesz. Parki? Wybacz, ale lasom nie dorównują do pięt. ;) A do kina i teatru mogę w 20 minut dojechać autobusem. :P
Poza tym uwielbiam wieżowce, nie ma to jak podziwianie wschodu słońca i oglądanie tego jak pięknie się to odbija na tych szklanych budynkach.
no ja też to lubię :) .
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :

''Zabić Strach''

Templar

#567 Post autor: Templar » ndz lut 05, 2012 21:48 pm

DanielosVK pisze:Wszelkie ogrody zawsze będą tylko niedoskonałą imitacją lasów i natury.
Ależ ogrody wcale nie mają być żadną imitacją lasów, to jest kompletnie coś innego, tutaj mamy ład i porządek, wszystko kontroluje człowiek, natomiast w lesie decyduje natura, ja osobiście wolą ogrody gdzie mamy bardziej otwarte przestrzenie i dużo kwiatów.

DanielosVK pisze:
Templar pisze:Poza tym uwielbiam wieżowce, nie ma to jak podziwianie wschodu słońca i oglądanie tego jak pięknie się to odbija na tych szklanych budynkach.
Obrazek
No co? :P Jestem miłośnikiem wieżowców, często przesiaduje na forum SkyscraperCity :D

Poza tym na wsi nie ma nocnego życia, tam wieczorem wszystko zamiera, ja właśnie uwielbiam to, że miasto żyje całą noc, szczególnie, że często wstaję po 15 i chodzę spać o 6 rano :mrgreen:

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#568 Post autor: DanielosVK » ndz lut 05, 2012 21:53 pm

Templar pisze:Ależ ogrody wcale nie mają być żadną imitacją lasów, to jest kompletnie coś innego, tutaj mamy ład i porządek, wszystko kontroluje człowiek, natomiast w lesie decyduje natura, ja osobiście wolą ogrody gdzie mamy bardziej otwarte przestrzenie i dużo kwiatów.
A w lesie mamy dzieło przypadku wywodzące się z natury, co jest o wiele piękniejsze niż, ładne co prawda, ale sztuczne i robione od linijki ogrody. A natura to rzecz nadrzędna. :)
Templar pisze:No co? :P Jestem miłośnikiem wieżowców, często przesiaduje na forum SkyscraperCity :D
Dla mnie takie coś wiąże się ze społeczną demoralizacją. :P
Templar pisze:Poza tym na wsi nie ma nocnego życia, tam wieczorem wszystko zamiera, ja właśnie uwielbiam to, że miasto żyje całą noc, szczególnie, że często wstaję po 15 i chodzę spać o 6 rano :mrgreen:
No i tutaj również widzę przewagę wsi. W mieście nie ma spokoju, bo jest hałas i gwar przez 24 godziny na dobę, a na wsi można udać się w jakiś cichy zakątek i w spokoju odpocząć od ludzi.
Fe.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#569 Post autor: kiedyśgrześ » ndz lut 05, 2012 21:54 pm

Warszawka to istna kraina wieżowców, nie przymierzając New York nad Wisłą, właśnie wyglądam przez okno (18 km od Pałacu Kultury) i normalnie widzę tą łunę… w wyobraźni :mrgreen:
Obrazek

Templar

#570 Post autor: Templar » ndz lut 05, 2012 21:58 pm

kiedyśgrześ pisze:Warszawka to istna kraina wieżowców, nie przymierzając New York nad Wisłą, właśnie wyglądam przez okno (18 km od Pałacu Kultury) i normalnie widzę tą łunę… w wyobraźni :mrgreen:
No tak się składa, że w Europie to Warszawa jest jednym z najlepszych miast podłóg ilości i wysokości wieżowców, a w kolejnych latach będzie coraz lepiej, ja za oknem podziwiam jak kończą już budowę Złotej 44, a 100 metrów ode mnie powstaje Cosmopolitan :D

ODPOWIEDZ