Howard Shore - "Zmierzch 3 : Zaćmienie"
Howard Shore - "Zmierzch 3 : Zaćmienie"
Shore skomponuje muzykę do trzeciej części Zmierzchu. Informacja potwierdzona przez producentów filmu. W ostatecznym etapie pokonał naszego Abla w walce o tą posadę.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Człowiek chce się zmienić (musi się zmienić), stworzyć nowy image, chce się upodobnić do reszty użytkowników, ale kiedy widzi coś takiego, to nie może przejść obojętnie:
Nawet nie strasz
Prędzej już chyba wolałbym usłyszeć dźwięk pocierania płytką łazienkową o drugą płytkę łazienkową, niż usłyszeć Desplata w "Transformerach". Brrr...
I co jeszcze? Może Desplat powinien skomponować muzykę do najnowszego Bonda? Wiadomo, coś nowego, powiew świeżości. A David Arnold nie ma już tyle lat ile miał 10 lat temu.
Brrr... Równie straszna wizja
Ale muszę przyznać Mystery, że jestem Ci bardzo wdzięczny
Przywróciłeś mi moje "Eye of the Tiger" i tym samym przywróciłeś mnie do normalności. Dla wielu znaczy oczywiście do "nienormalności"
A już całkiem na poważnie zostawiając wszystko na bok, to nie powiem, abym był zadowolony z tej informacji.
Howard Shore - kompozytor takiej klasy i Saga Zmierzch
Jakoś mi to nie pasuje i tylko czekać jak na informację, że do czwartej części muzykę komponuje Dario Marianelli.
Uff. Całe szczęście moi ulubieni kompozytorzy nie tworzą muzyki aż na tak "wysokim poziomie", więc przynajmniej nie ma szans, aby trafił im się angaż w tej całej serii
A w ogóle, gdyż ja się nie znam, to ile ma tych wszystkich części powstać?
Nawet nie straszMystery Man pisze: Desplat i Transy, chciałbym to usłyszeć

I co jeszcze? Może Desplat powinien skomponować muzykę do najnowszego Bonda? Wiadomo, coś nowego, powiew świeżości. A David Arnold nie ma już tyle lat ile miał 10 lat temu.

Ale muszę przyznać Mystery, że jestem Ci bardzo wdzięczny

A już całkiem na poważnie zostawiając wszystko na bok, to nie powiem, abym był zadowolony z tej informacji.

Uff. Całe szczęście moi ulubieni kompozytorzy nie tworzą muzyki aż na tak "wysokim poziomie", więc przynajmniej nie ma szans, aby trafił im się angaż w tej całej serii

A w ogóle, gdyż ja się nie znam, to ile ma tych wszystkich części powstać?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
O kurczę. Znowu głupi film zmarnuje dobrą muzykę. Ale zasada jest taka, że im więcej muzyki od Shore'a, tym lepiej. Nigdy nie sądziłem, że na kolejne części tej serii będę czekał z niecierpliwością, a tu proszę
Nie wiem czy to możliwe, ale wśród producentów tego shitu musi być ktoś, kto ma pojęcie o muzyce filmowej
I w dodatku jest odważny, bo Desplat i Shore to przecież jedni z najbardziej nietuzinkowych twórców współcześnie i plastiku dla nastolatek trudno się po nich spodziewać. Już nie mogę się doczekać min fanek Pattisona, gdy Shore pojedzie im po uszach takim Shelob's Lair 

Posłuchaj Largo Winch czy nawet Firewall, to się przekonasz, że potrafiłby.Wawrzyniec pisze: I co jeszcze? Może Desplat powinien skomponować muzykę do najnowszego Bonda?
No to widzisz, podobny intelektualny i jakże twórczy gest masz w Sherlocku, jak to się Hansu chwali i pokazuje jak kamieniem uderza w struny wiolonczeli i jakie to trudne i że to tylko wybrani potrafią.. Ahh co za rozkosz..Wawrzyniec pisze:Prędzej już chyba wolałbym usłyszeć dźwięk pocierania płytką łazienkową o drugą płytkę łazienkową,

#FUCKVINYL
- Bucholc Krok
- Jean-Baptiste Lully
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Właśnie nie do końca jestem pewny czy się zna na muzyce filmowejMarek Łach pisze:Nie wiem czy to możliwe, ale wśród producentów tego shitu musi być ktoś, kto ma pojęcie o muzyce filmowejI w dodatku jest odważny, bo Desplat i Shore to przecież jedni z najbardziej nietuzinkowych twórców współcześnie i plastiku dla nastolatek trudno się po nich spodziewać.

Mnie ta akurat informacja nie cieszy, pewnie jestem osamotniony i znowu narażę się na śmieszność, ale mnie się nie podoba, a nawet jest trochę przykro, że taki kompozytor jak Shore angażuje się w taką serię

Trzeba IMO zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt. Desplat czy Shore to nazwiska rozchwytywane. Nie jest przypadkiem, że Shore robi Zmierzch 3... To nie przypadek, że Desplat wskoczył do Pottera... Filmowe kury znoszące złote jajka / blockbustery, obsadza się gwiazdami, albo osobami które piszą to co lubi ówczesny kinowy target - 10-20 latków. I stąd plaga chłopaczków z RCP. I stąd też można wydatnie np zaobserwować zmianę wydawniczej polityki takiego Varese np. którego 3/4 wydawanych ostatnio płyt to scory z durnych komedii czwartorzędnych kompozytorów jak GS Clinton, lub z durnych horrorów klasy B. Wszystko robione jest pod odbiorcę. A i za parę miesięcy na płytach ze Zmierzchu 3 czy Insygniów Pottera zobaczymy gryzące oczy naklejki większe od pudełek : kompozytor z Władcy / kompozytor ze Zmierzchu.. itp itd..Marek Łach pisze:Nie wiem czy to możliwe, ale wśród producentów tego shitu musi być ktoś, kto ma pojęcie o muzyce filmowejI w dodatku jest odważny, bo Desplat i Shore to przecież jedni z najbardziej nietuzinkowych twórców współcześnie i plastiku dla nastolatek trudno się po nich spodziewać.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Może i to nie jest przypadek. Chociaż ja nigdy się nad tym aż takiego punktu widzenia nie zastanawiałem. Dla mnie jakby na to nie patrzeć, jednak swoiste zaskoczenie jest. I też jak już pisałem i pewien zawód, gdyż naprawdę nie widzę sobie Shore'a przy tej serii.Adam Krysiński pisze: Nie jest przypadkiem, że Shore robi Zmierzch 3
Zobaczymy, usłyszymy co to będzie i jak ta muzyka będzie się sprawdzała w tym filmie. Ja jakby co jestem już gotowy przyjmować zakładay, że do 4 częście muzykę skomponuje Marianelli

P.S. A w ogóle to te czyste score'u zarówno Burwella, jak Desplata to się dobrze sprzedawały? Czy raczej fani rzucali się na składanki?