A to ten elektroniczny score na orkiestrę.Koper pisze:Chciałem coś wspomnieć jak Mefisto to opisał, ale nie będę go dobijałMystery Man pisze:Ano. Wadzi może trochę rozwalona tracklista, ale ostatni kawałek - klasa!Marek Łach pisze:Larry Groupe - Straw Dogs
Najmilsze zaskoczenie tego roku! Jedna z najciekawszych thrillerowych ilustracji, jakie słyszałem w ostatnich latach. Odważna, pomysłowa, charyzmatyczna - może to nie ten kaliber intelektualny, co score Fieldinga, ale jako klasyczny thriller prezentuje się wybornie!
Czego ostatnio słuchaliście?
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Czego ostatnio słuchaliście?
#WinaHansa #IStandByDaenerys
-
Mefisto
A to czemu? Jeszcze podejdę raz do tej ścieżki - widać mogłem mieć zły dzień dla tego typu pracKoper pisze:Chciałem coś wspomnieć jak Mefisto to opisał, ale nie będę go dobijał
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jerry Goldsmith - Gremlins
Chyba jednak jest coś w tym, że Jerry Goldsmith nie był zwolennikiem wydawania kompletnych swoich ścieżek. Muzykę do "Gremlinów" znam doskonale z filmu, gdzie spisuje się świetnie, ale na tym najnowszym wydaniu jest jej stanowczo za dużo i za dużo niepotrzebnych utworów. Jakoś muzykę do "dwójki" lepiej mi się słucha.
3,5/5
Chyba jednak jest coś w tym, że Jerry Goldsmith nie był zwolennikiem wydawania kompletnych swoich ścieżek. Muzykę do "Gremlinów" znam doskonale z filmu, gdzie spisuje się świetnie, ale na tym najnowszym wydaniu jest jej stanowczo za dużo i za dużo niepotrzebnych utworów. Jakoś muzykę do "dwójki" lepiej mi się słucha.
3,5/5
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Score jak score, ale film mega. Inspektor Boyle wymiata.Mystery Man pisze:Calexico - The Guard
Fajna rzecz, troszkę w stylu Rango. W filmie rewelka, jakby morriconowski spaghetti western w brytyjskim kryminale. Na płycie jakoś to wrażenie zanika, ale i tak jest w miarę porządku. W miarę, bo jednak dużo tu krótkich kawałków, jest trochę smętnie, a całości towarzyszy sporo dialogów, choć poprzez wulgarność niektórych z nich nawet zabawnych. Bez znajomości kontekstu lepiej się nie zabierać, ale kto zobaczy film ten pewnie sam sięgnie, dla tych kilkunastu minut spaghetti westernowego grania warto.
Suita
http://www.youtube.com/watch?v=C2rBNPYPImE
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Radiu mi przypomniał o MY LIFE Barryego.. jezu jaki geniusz!!!!!!!! aż dorwałem film i obejrzałem go po raz pierwszy, jak ta muza działa w filmie to szok, mało się nie poryczałem z emocji!!!!! a Kiton ma tam życiówkę!!!
megakult 5/5 za w filmie
megakult 5/5 za w filmie
NO CD = NO SALE
Modern Warfare 3 - geniusz roku w kategorii game score. nawet Uncharted 3 wymięka bo za długie jednak.
4,5/5
co ciekawe imo nawet długość albumu nie przeszkadza po raz pierwszy u niego chyba, co uznaję za zaskoczenie in plus.
4,5/5
co ciekawe imo nawet długość albumu nie przeszkadza po raz pierwszy u niego chyba, co uznaję za zaskoczenie in plus.
NO CD = NO SALE
-
Templar
No bez przesadyAdam pisze:nawet Uncharted 3 wymięka bo za długie jednak.
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
-
Templar
To podziel się swoimi typamiDanielosVK pisze:A ja myślę, że obaj przesadzacie.
a co tu zgadywać.
1. Szor
2. Szor
3. Szor
i dziekujemy
1. Szor
2. Szor
3. Szor
i dziekujemy
NO CD = NO SALE
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Pożywiam się Twoimi zabawnie głupimi tekstami. 
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Anonymous
Kloser i Wander? Nie Marianelli czy Johnston? Ładna muzyka, dojrzała, stonowana, świetnie wykonana - okazałe solówki wiolonczeli i piękne chóry. Brakuje, nieco jakiegoś mocnego tematu przewodniego, który ładnie spajał by całą ścieżkę, ale i tak słucha się tego wszystkiego z zaciekawieniem, a to trafi się utwór dworski, a to kawałek akcji, a kilka wpadających w ucho motywów da się wyłapać (Hamlet In The Rain). Action score wpada nieco w klimaty Morrisa z historycznych produkcji, ale to stanowi tu tylko urozmaicenie. Nie wiem jak z oryginalnością, ale inspiracje muzyką klasyczną zapewne mają tu swoje miejsce, ale jak na moje ucho jest w porządku.
Jedno z największych pozytywnych zaskoczeń roku, można by było rzec, od zera do bohatera. 3.5 można spokojnie dać, lepiej się tego słucha od Dangerous Method. Sam film ponoć również bardzo udany.
http://www.youtube.com/watch?v=pSLe7W47 ... ideo_title
Kloser i Wander? Nie Marianelli czy Johnston? Ładna muzyka, dojrzała, stonowana, świetnie wykonana - okazałe solówki wiolonczeli i piękne chóry. Brakuje, nieco jakiegoś mocnego tematu przewodniego, który ładnie spajał by całą ścieżkę, ale i tak słucha się tego wszystkiego z zaciekawieniem, a to trafi się utwór dworski, a to kawałek akcji, a kilka wpadających w ucho motywów da się wyłapać (Hamlet In The Rain). Action score wpada nieco w klimaty Morrisa z historycznych produkcji, ale to stanowi tu tylko urozmaicenie. Nie wiem jak z oryginalnością, ale inspiracje muzyką klasyczną zapewne mają tu swoje miejsce, ale jak na moje ucho jest w porządku.
Jedno z największych pozytywnych zaskoczeń roku, można by było rzec, od zera do bohatera. 3.5 można spokojnie dać, lepiej się tego słucha od Dangerous Method. Sam film ponoć również bardzo udany.
http://www.youtube.com/watch?v=pSLe7W47 ... ideo_title
No na antymuzę szans nie ma