Tym razem będzie już na 100%.Adam pisze:Marek Łach, czekamy, obiecałeś:
1) Frances
Propozycje Userów na recenezje scorów na portalu.
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Re: Propozycje Userów na recenezje scorów na portalu.
recki dawnego mistrzunia zawsze w cenie 
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A może by tak recenzja z dedykacją? 
#WinaHansa #IStandByDaenerys
bez przesady, nie na frances. z Barryego musiałbym się głeboko zastanowić jaką jedyną wybrać na dedykację ale chyba był by to Dances lub L.Daylights
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wawrzek Ci zadedykuje jakiegoś tomandandy 
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
lepiej niech nie próbuje, bo wstawie w rewanżu do nas jakiegoś Hansa, dam 5/5 i będzie jako recka jeden wyraz - "megakult" i na dole dedykacja że to dla Wawrzyńca 
NO CD = NO SALE
przeciez to joke był, szanujmy się i nie zniżajmy do poziomu pudla i grycanek 
NO CD = NO SALE
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Typowe, zamiast docenić, że wkraczam na tereny, na które nikt wcześniej nie wkroczył, to jest śmiech.Koper pisze:Wawrzek Ci zadedykuje jakiegoś tomandandy
Zresztą nie wiem co bym jeszcze musiał tomandandy zrecenzować, aby było pod Adama?
Dla Adam z dedykacją to można byłoby "The Living Daylights" machnąć.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O ile nie pomyliłem regulaminu to chyba jest zasada, że każdy score, który został wydany nie później niż 12 miesięcy temu, jest uznawany za nowość. Co do Menkena to proszę się do Wojtka zgłaszać, nie do mnie.Szczypior pisze:Ale żeby score z zeszłego roku zaraz dawać w nowościachA jak chcesz wkroczyć na teren, na który nikt nie wkracza to zreckuj coś z Menkena. Bo na stronie są tylko trzy recki
![]()
A lepiej chyba recenzować dobrą muzykę![]()
Adam tak twierdzi. Według mnie Babuch nigdy nie był zdolny do zrobienia czegoś tak niedobrego i niemiłego.Szczypior pisze:Gdzieś czytałem, że to ponoć dla beki byłoWawrzyniec pisze: A w ogóle dalej uważam, że dedykacja Babucha była miła, tylko, że zły soundtrack do tego wybrał.
- Wojteł
- John Williams
Pocahontas mam już zaklepane, więc jak na uczelni będę miał trochę więcej luzu, to się pojawi na stronie
I dziękuję za miłe słowa odnośnie recki 
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
-
Templar
I ja również czekam, Pocahontas megakult, nawet mam zarówno polskie, jak i angielskie wydanie CD 
- Wojteł
- John Williams
Z tego co pamiętam, Herkules był jedną z gorszych prac Menkena. O ile np. w takim dzwonniku inteligentnie i subtelnie nawiązywał do czasu i miejsca akcji filmu, o tyle w Herkulesie użył śpiewów gospel i innego szajsu. Inna sprawa, że Herkules to jedna z najgorszych bajek Disneya, w której ciężko doszukać się jakiegoś morału - jedynym słownym gościem jest czarny charakter, podczas gdy Herkules nie wywiązuje się z warunków umowy i ordynarnie sprzedaje temu pierwszemu plombę na ryj.
-
Templar
Co do scoru Menkena, słabszy niż poprzednie jego prace z tamtego okresu, ale nadal całkiem przyjemna praca, dla mnie to takie 3-3,5. Co do piosenek to ocena Clemmensen to dla mnie jedno wielkie WTF, akurat dla mnie z tamtego okresu to są jedne z najlepszych piosenek z bajek Disneya na równi tymi z Tarzana Collinsa, najbardziej mi się podobają polskie wersje, tak swoją drogą Disney przyznał wtedy jakąś nagrodę polskim tłumaczom za najlepszy dubbing na świecie
Z piosenek to najlepsze to Go the Distance, gdyby nie My Heart Will Go On z tego samego roku to myślę, że byłby Oscar (nominacja była). No i uwielbiam polską wersję The Gospel Truth - Zaprawdę wierzcie mi:
http://www.youtube.com/watch?v=qlA6mngpIEs
polski tekst rewelka:
"Szalały po nim w upał czy mróz
Menele zwane tytanami, zostawiając gruz"
"I zaprawdę wierzcie mi
Spłynęły i na Olimp słodkie dni
Jak martini"
A co do filmu, "jedna z najgorszych bajek Disneya"? Pierwsze słyszę, to właśnie Herkules jest zaliczany do tych najlepszych z lat 90.
http://www.youtube.com/watch?v=qlA6mngpIEs
polski tekst rewelka:
"Szalały po nim w upał czy mróz
Menele zwane tytanami, zostawiając gruz"
"I zaprawdę wierzcie mi
Spłynęły i na Olimp słodkie dni
Jak martini"
A co do filmu, "jedna z najgorszych bajek Disneya"? Pierwsze słyszę, to właśnie Herkules jest zaliczany do tych najlepszych z lat 90.
- Wojteł
- John Williams
Jedna z najgorszych, bo czego ona uczy dzieci? Hades, który jest czarnym charakterem, jest jedynym gościem, który dotrzymuje słowa, natomiast herkules łamie swoje obietnice i to chyba dwukrotnie. Takich kwiatków było więcej, ale widziałem to dość dawno, więc nie będę się wdawał w szczegóły. Tak czy siak, do Pocahontas, Dzwonnika, Mulan czy Lwa nie ma startu.
Ostatnio zmieniony śr mar 06, 2013 22:55 pm przez Wojteł, łącznie zmieniany 1 raz.
a bajki muszą uczyć? od kiedy?
NO CD = NO SALE