Modern Warfare 3

Czasem zdarza się, że kompozytorzy ścieżek dżwiękowych poza swą działalnością filmową są również autorami projektów związanych ze światem gier komputerowych. W tym dziale można podyskutować właśnie o tych "niesoundtrackowych" dokonaniach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Arthur
Nominacja do odkrycia roku

Re: Modern Warfare 3

#31 Post autor: Arthur » pt lis 18, 2011 22:07 pm

Templar pisze:
czoug pisze:Każdy utwór poza Main Title składa się z parusekundowej, max 4s elektroniki, która przez resztę utworu zapętla się. Nasi forumowicze zrobiliby to lepiej.
Main Theme w BF3 to marny remix motywu Battlefielda 1942, który pojawia się w każdej części ;) Najbardziej lubię tą z 1943:

http://www.youtube.com/watch?v=nEGD-tQQqbA
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. - Albert Schweitzer

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#32 Post autor: DanielosVK » pt lis 18, 2011 22:09 pm

Przecież napisał, że Main Theme w BF3.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#33 Post autor: Adam » sob lis 19, 2011 13:41 pm

przesłuchałem i kopara mi opadła :? lepsze od Fast Five i Expendables, jaką MOC ma ten album to szok.
wie ktoś czy w kolekcjonerskiej można dostać to tłoczone? jak tego nie wydadzą na cd to ich zabije!!!!!
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#34 Post autor: Mystery » sob lis 19, 2011 16:34 pm

jest moc, naprawdę porządne, ostre granie
MEGA score
score miażdży
Score potęga!
Modern Warfare 3 miecie
Masakra!
jaką MOC ma ten album
Zgadza się, muza mocna, ale dobra już nie jest. Brak pomysłów i wszystkie ułomności tematyczne, Tyler jak zwykle zagłusza gromkimi dęciakami oraz perkusją i widać ludzie się na to nabierają, ja również. Oczywiście wszystko gra na tą samą Tylerowską modłę, toteż nic tu nie zaskakuje, ale fajnie, że tym razem Brian sięga wreszcie po instrumenty dęte drewniane - efekt jest naprawdę świetny, szkoda tylko, że tak ich mało, ale fajnie, że są.
Ode mnie 3.5, czyli tyle co, Ex., B:LA czy FF, ale czuję, że w przyszłości 4 wisi w powietrzu, gdyż Tyler jest z pracy na pracy coraz lepszy, ale paradoksalnie cały czas taki sam. Najlepsze kawałki to te z "russian" w nazwie - szkoda, że przynajmniej większość tak nie brzmiała, normalnie Bond spod ręki Tylera mi się w tych momentach marzył. Mimo wszystko, rozrywka na dobrym poziomie, oferująca wiele wrażeń, do której będzie się wracało (może nie do całości, ale dobrych kawałków tu pod dostatek).

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#35 Post autor: Adam » sob lis 19, 2011 18:53 pm

żeby nie było te cytaty co zrobiłeś to połowe nie moje :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#36 Post autor: Ele » ndz lis 20, 2011 00:23 am

Moje :D

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#37 Post autor: Wawrzyniec » ndz lis 20, 2011 16:07 pm

Mystery Man pisze:
jest moc, naprawdę porządne, ostre granie
MEGA score
score miażdży
Score potęga!
Modern Warfare 3 miecie
Masakra!
jaką MOC ma ten album
Rozpoczynam słuchanie. Za tydzień jak skończę słuchać, podzielę się wrażeniami. :wink:
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#38 Post autor: Wawrzyniec » pn lis 21, 2011 17:33 pm

Mystery Man pisze:Zgadza się, muza mocna, ale dobra już nie jest. Brak pomysłów i wszystkie ułomności tematyczne, Tyler jak zwykle zagłusza gromkimi dęciakami oraz perkusją i widać ludzie się na to nabierają, ja również. Oczywiście wszystko gra na tą samą Tylerowską modłę, toteż nic tu nie zaskakuje, ale fajnie, że tym razem Brian sięga wreszcie po instrumenty dęte drewniane - efekt jest naprawdę świetny, szkoda tylko, że tak ich mało, ale fajnie, że są.
Ode mnie 3.5, czyli tyle co, Ex., B:LA czy FF, ale czuję, że w przyszłości 4 wisi w powietrzu, gdyż Tyler jest z pracy na pracy coraz lepszy, ale paradoksalnie cały czas taki sam. Najlepsze kawałki to te z "russian" w nazwie - szkoda, że przynajmniej większość tak nie brzmiała, normalnie Bond spod ręki Tylera mi się w tych momentach marzył. Mimo wszystko, rozrywka na dobrym poziomie, oferująca wiele wrażeń, do której będzie się wracało (może nie do całości, ale dobrych kawałków tu pod dostatek).
AMEN

Dla mnie typowa tylerowska muzyka. Kolos niemiłosierny i niestety wszystko na jedno kopyto. Tak też w pamięci najbardziej mi zapadł moment a la "Transformers". Technicznie bez zarzutu, ale tak jak Mystery zauważył, to znowu taka głośna muzyka, która swoją głośnością stara się zagłuszyć pewne braki. W tym te najboleśniejsze, czyli ubogą bazę tematyczną.
Oczywiście fajnie się też tego słucha, gdyż to taki metal na orkiestrę i można sobie fajny headbanging zrobić, ale też nic więcej.
Ode mnie:

3/5
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#39 Post autor: Adam » pn lis 21, 2011 21:12 pm

:D

jak Wawrzyniec daje 3/5 Brajanowi to znaczy że jest MOC 8) No więc pozostali mają rację :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#40 Post autor: Koper » pn lis 21, 2011 22:00 pm

Moc to jest w gniazdku 230 V. Gdzie tam Tylerowi do tego. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#41 Post autor: Templar » pn lis 21, 2011 23:08 pm

Koper pisze:Moc to jest w gniazdku 230 V. Gdzie tam Tylerowi do tego. :P
W gniazdku to masz napięcie :P

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#42 Post autor: DanielosVK » pn lis 21, 2011 23:17 pm

Napięcia Tyler też nie ma, więc na jedno wychodzi. :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#43 Post autor: Paweł Stroiński » pn lis 21, 2011 23:38 pm

Chyba że przedmiesiączkowe.

Awatar użytkownika
Ele
Początkujący orkiestrator

#44 Post autor: Ele » wt lis 22, 2011 23:00 pm

Adam pisze::D

jak Wawrzyniec daje 3/5 Brajanowi to znaczy że jest MOC 8) No więc pozostali mają rację :D
Quoted for truth :D

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#45 Post autor: Adam » ndz gru 11, 2011 09:03 am

bez kitu to chyba jedyny game score ostatnich lat za którego brak cd jestem w stanie jechać do usa i zrobić im z dupy jesień średniowiecza :evil: :evil: :evil: słucham i za każdym razem wyłapuję inne smaczki. ależ to by musiało brzmieć na fajnym sprzęcie z oryginalnej płyty, a nie te debilne mp3 :cry: kompletnie nie czekałem na ten score, a bardzo mnie Brajan zaskoczył in plus - przebił Fast Five nawet :shock: sezon nagród zapewniony a widzę że juz score zbiera nominacje.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ