GTA V - Tangerine Dream & Varius Artists

Czasem zdarza się, że kompozytorzy ścieżek dżwiękowych poza swą działalnością filmową są również autorami projektów związanych ze światem gier komputerowych. W tym dziale można podyskutować właśnie o tych "niesoundtrackowych" dokonaniach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: GTA V - Tangerine Dream & Varius Artists

#166 Post autor: Adam » ndz wrz 22, 2013 07:58 am

bo liczy się tylko gta 5. reszta jest milczeniem. dalej zbieram szczene z podłogi. grafa i gra miażdży. trevor megakult. a na pieca za rok grafa będzie jeszcze lepsza.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#167 Post autor: Bucholc Krok » ndz wrz 22, 2013 10:16 am

Templar pisze:I już jest miliard dolarów, w trzy dni! Absolutny rekord wszech czasów.
To akurat nic dziwnego. Połączenie ssania na rynku + 3 wydania gry (a może i więcej w niektórych krajach?) z czego ceny edycji specjalnej i kolekcjonerskiej z dupy wyjęte. Ponad 500zł za szmelc typu czapeczka i zamykany woreczek? Litości.. albo 2 mapki + steelbook za ponad 300? Śmiech na sali.. :lol:
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Templar
+ W.A. Mozart +
Kontakt:

#168 Post autor: Templar » ndz wrz 22, 2013 15:58 pm

Bucholc Krok pisze:To akurat nic dziwnego. Połączenie ssania na rynku + 3 wydania gry (a może i więcej w niektórych krajach?) z czego ceny edycji specjalnej i kolekcjonerskiej z dupy wyjęte. Ponad 500zł za szmelc typu czapeczka i zamykany woreczek? Litości.. albo 2 mapki + steelbook za ponad 300? Śmiech na sali.. :lol:
Ech Bucholc, Ty i te Twoje analizy, idź lepiej sprawdź czy z foliami na płytach wszystko w porządku :P Kolekcjonerki i specjalne były (w niektórych miejscach są jeszcze :P) limitowane i było ich tylko kilkadziesiąt tysięcy na całym świecie, to rzeczywiście obłowili się głównie na tym, bo zwykłych edycji to sprzedali tylko 16 milionów.

A co do ceny za kolekcjonerkę to jak już wcześniej wspominałem - oryginalna czapka New Era warta ok. $50, a torba to też oryginalna torba MMF do transportu pieniędzy, warta $30. To nie są jakieś tanie chińskie pierdoły z logo GTA, a z czasem jeszcze może zyskać na wartości, bo obie rzeczy nie są dostępne normalnie poza tymi edycjami.
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

http://www.lastfm.pl/user/iTemplar

Awatar użytkownika
Bucholc Krok
Jean-Baptiste Lully

#169 Post autor: Bucholc Krok » ndz wrz 22, 2013 17:32 pm

Templar pisze:Ech Bucholc, Ty i te Twoje analizy, idź lepiej sprawdź czy z foliami na płytach wszystko w porządku :P

O moją folię się nie martw. Lepiej sprawdź czy w worku na pieniądze nie masz dziury, bo będziesz przenosił sporą kwotę i się zdziwsz, gdy ten cacany woreczek za 30$ się popruje. :P
Kolekcjonerki i specjalne były (w niektórych miejscach są jeszcze :P) limitowane i było ich tylko kilkadziesiąt tysięcy na całym świecie, to rzeczywiście obłowili się głównie na tym, bo zwykłych edycji to sprzedali tylko 16 milionów.
Zwykłe edycje też tanie nie są - duże ssanie.
A co do ceny za kolekcjonerkę to jak już wcześniej wspominałem - oryginalna czapka New Era warta ok. $50, a torba to też oryginalna torba MMF do transportu pieniędzy, warta $30. To nie są jakieś tanie chińskie pierdoły z logo GTA, a z czasem jeszcze może zyskać na wartości, bo obie rzeczy nie są dostępne normalnie poza tymi edycjami.
To dlaczego edycje specjalne są tak drogie? 320zł to zdzierstwo. Co tam jest takiego specjalnego? Nawet steelbook im nie wyszedł (brzydki). Porównaj je do kolekcjonerki Diablo za 350zł (nie mówiąc o dodatkach do WoW-a za 250zł). Właściwie nie ma porównania. :)
"Wszyscy się koncentrują na tej wymianie słów z Lechem Wałęsą, który jest niesłychanie szybki, jeżeli chodzi o riposty, i tutaj ma taki intelekt najwyższych lotów" Rafał "Rafaello" Trzaskowski, prezydęt Warszawy

Awatar użytkownika
Templar
+ W.A. Mozart +
Kontakt:

#170 Post autor: Templar » ndz wrz 22, 2013 17:46 pm

Bucholc Krok pisze:Zwykłe edycje też tanie nie są - duże ssanie.
Jak nie są tanie? Ok. $60, standardowa cena za grę, a to, że w Polsce jest nawet kilkadziesiąt złotych więcej niż normalnie to już wina Cenegi. A specjalna edycja kosztuje $80.

Odnośnie jeszcze muzyki - w grze jest też kawałek Elfmana - Clown Dream z Pee-wee's Big Adventure - w fajnej misji, w której zostajemy naćpani czymś mocnym i wszędzie pojawią się klauny, których musimy zabijać :mrgreen:

Tutaj pełne creditsy, nie chciało mi się przepisywać, także daję screeny (duża rozdzielczość, ale rozmiar w KB mały :P):
Spoiler:
Obrazek

"Problem z cytatami w internecie jest taki, że ludzie natychmiast wierzą w ich prawdę" - Abraham Lincoln

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#171 Post autor: Adam » pn wrz 23, 2013 20:49 pm

#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Templar
+ W.A. Mozart +
Kontakt:

#172 Post autor: Templar » pn wrz 23, 2013 23:08 pm

Jutro dopiero wychodzi, postaram się zdobyć :P

Te "The Music of Grand Theft Auto V" to zawiera wszystkie utwory z tych pozostałych trzech.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#173 Post autor: Adam » pn wrz 23, 2013 23:10 pm

to ofkors styknie to ze scorem i to co zawiera 3 pozostałe w 1 :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Templar
+ W.A. Mozart +
Kontakt:

#174 Post autor: Templar » pn wrz 23, 2013 23:17 pm

W sensie chodziło mi o to, że zawiera to score, soundtrack (czyli wybrane utwory ze stacji radiowych) oraz original music (czyli piosenki/utwory stworzone na potrzeby gry), czyli komplecik na 1 albumie, w sumie 59 utworów.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#175 Post autor: Mystery » wt wrz 24, 2013 14:04 pm

Soundtrack jest już na Spotify.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#176 Post autor: kiedyśgrześ » wt wrz 24, 2013 14:11 pm

rzuciłem okiem na tube na te zmotoryzowane simsy i to zupełnie nie mój przedział muszę powiedzieć :?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#177 Post autor: Kaonashi » wt wrz 24, 2013 14:27 pm

kiedyśgrześ pisze:zmotoryzowane simsy
:mrgreen:

A tak w ogóle Grzesiu to GTA na rynku są przecież od x lat :)
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#178 Post autor: kiedyśgrześ » wt wrz 24, 2013 14:44 pm

Kaonashi pisze:A tak w ogóle Grzesiu to GTA na rynku są przecież od x lat :)
no wiem, ale ja chyba tylko okładki (pudełka) widywałem u znajomych, zresztą zmieniliby dekoracje na bardziej futurystyczne (z Tronu, czy Bladerunnera na przykład) i też bym przy tym siedział :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#179 Post autor: Adam » wt wrz 24, 2013 19:47 pm

muze już mam 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#180 Post autor: Mystery » czw wrz 26, 2013 17:00 pm

Adam pisze:Obrazek
Back to the... Past. Świetne granie, po pierwszych dwóch trackach, wręcz wybuchłem entuzjazmem, ale później wszystko wróciło do normy i tak klawo i żywiołowo już nie było, choć wiele utworów grało zacnie (North Yankton Memories). Świetna elektronika, perkusja, gitara, a nawet trąbki i elementy disco, fajny klimat i flow, trochę długo i poszczególne kawałki też się nieco dłużą, głównie krótki motyw wałkowany przez parę minut, ale ogólnie przyjemna rzecz i kolejny mocny tegoroczny score z gry.
http://www.youtube.com/watch?v=UfrINlmheoE

ODPOWIEDZ