The Flight - 007 First Light (2026)

Czasem zdarza się, że kompozytorzy ścieżek dżwiękowych poza swą działalnością filmową są również autorami projektów związanych ze światem gier komputerowych. W tym dziale można podyskutować właśnie o tych "niesoundtrackowych" dokonaniach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

Re: The Flight - 007 First Light (2026)

#31 Post autor: qnebra » śr maja 27, 2026 20:09 pm

Tylko na co otwarty świat do gry z Bondem? Jeżeli dali coś rodem z Hitman, to już będzie świetnie, nie trzeba sandboksu rodem z gier Ubisoftu.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#32 Post autor: Adam » śr maja 27, 2026 20:45 pm

Nie wiem, nie gram w gry od jakichś 15 lat :D
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#33 Post autor: Mystery » czw maja 28, 2026 09:33 am

Lisu jak zwykle wybrał jakieś jojczenia hejterów, którzy potrafią się dziś przywalić do wszystkiego, nawet do cameo Khaby Lame, przez to teraz niby mają zwracać gry :lol:
Ale po dotarciu do scen Theresy w bikini, nawet hejterom zamknęły się gęby, choć tak naprawdę otworzyły :P Wyskakują mi fragmenty na X i YT i wszędzie widzę pochwały wszystkiego i wygląda to niesamowicie, pierwsza misja w klubie :o A argument o brak otwartego świata to w ogóle bzdura, wcale tu takiego nie potrzeba, a będzie tu taki półotwarty jak w Uncharted czy God of War i nie widziałem, żeby ktoś tam miał z tego powodu jakieś wąty.
Co do scoru, to może dziś? Ale i tak dziwne, że nie wypuścili w dniu premiery gry.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#34 Post autor: Adam » czw maja 28, 2026 10:08 am

Co by hejterzy nie pisali - dla franczyzy jest to wielki sukces. od 30 lat żadna gra o 007 nie była tak dobrze oceniania.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#35 Post autor: Mystery » czw maja 28, 2026 14:32 pm

Po 14 i nima soundtracka...

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#36 Post autor: lis23 » sob maja 30, 2026 10:47 am

Mystery pisze:
czw maja 28, 2026 09:33 am
Lisu jak zwykle wybrał jakieś jojczenia hejterów, którzy potrafią się dziś przywalić do wszystkiego, nawet do cameo Khaby Lame, przez to teraz niby mają zwracać gry :lol:
Ale po dotarciu do scen Theresy w bikini, nawet hejterom zamknęły się gęby, choć tak naprawdę otworzyły :P Wyskakują mi fragmenty na X i YT i wszędzie widzę pochwały wszystkiego i wygląda to niesamowicie, pierwsza misja w klubie :o A argument o brak otwartego świata to w ogóle bzdura, wcale tu takiego nie potrzeba, a będzie tu taki półotwarty jak w Uncharted czy God of War i nie widziałem, żeby ktoś tam miał z tego powodu jakieś wąty.
Co do scoru, to może dziś? Ale i tak dziwne, że nie wypuścili w dniu premiery gry.
Rasistowskie komentarze, DEI i woke wokół 007 First Light. Społeczność graczy na Steam "nie zawodzi"

Premiera wyczekiwanej gry szpiegowskiej 007 First Light od studia IO Interactive została poważnie zakłócona przez skandaliczne zachowanie części użytkowników sieci. Oficjalne forum dyskusyjne produkcji na platformie Steam stało się areną bezwzględnej wojny kulturowej, na której masowo zaczęły pojawiać się nienawistne i rasistowskie komentarze.
Agresja internetowych trolli wymierzona jest przede wszystkim w zróżnicowaną etnicznie obsadę gry, a w szczególności w czarnoskóre aktorki wcielające się w role szefowej MI6 - M, oraz panny Moneypenny. Skala problemu okazała się tak ogromna, że do akcji musiała wkroczyć firma Valve, która zablokowała i zamknęła najbardziej radykalne wątki dyskusyjne.
https://www.ppe.pl/news/412576/rasistow ... wodzi.html
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#37 Post autor: lis23 » sob maja 30, 2026 10:48 am

Mystery pisze:
czw maja 28, 2026 09:33 am

Rasistowskie komentarze, DEI i woke wokół 007 First Light. Społeczność graczy na Steam "nie zawodzi"

Premiera wyczekiwanej gry szpiegowskiej 007 First Light od studia IO Interactive została poważnie zakłócona przez skandaliczne zachowanie części użytkowników sieci. Oficjalne forum dyskusyjne produkcji na platformie Steam stało się areną bezwzględnej wojny kulturowej, na której masowo zaczęły pojawiać się nienawistne i rasistowskie komentarze.
Agresja internetowych trolli wymierzona jest przede wszystkim w zróżnicowaną etnicznie obsadę gry, a w szczególności w czarnoskóre aktorki wcielające się w role szefowej MI6 - M, oraz panny Moneypenny. Skala problemu okazała się tak ogromna, że do akcji musiała wkroczyć firma Valve, która zablokowała i zamknęła najbardziej radykalne wątki dyskusyjne.
https://www.ppe.pl/news/412576/rasistow ... wodzi.html

Tymczasem, Fable ucieka na luty 2027 przed GTA VI ;)
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#38 Post autor: Adam » sob maja 30, 2026 21:34 pm

Mystery pisze:
czw maja 28, 2026 14:32 pm
Po 14 i nima soundtracka...
z wywiadów i materiałów making of wynika, że mocno rżnęli z Barry'ego (co cieszy 8) ) więc może są problemy prawne z wydaniem.
nagrywane na Abbey z wielką orkiestrą, szkoda by było, gdyby nie wydano :(
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#39 Post autor: Mystery » sob maja 30, 2026 21:44 pm

Też czytałem, że dużo używali Bondowskich tematów, dlatego mogą być problemy z wydaniem scoru.

youtu.be/MXhjR44CCtA

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#40 Post autor: Adam » sob maja 30, 2026 22:22 pm

na pewno grubo było używane OHMSS, bo to nawet w filmikach było jak robili re-reca tematu
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#41 Post autor: Mystery » ndz maja 31, 2026 09:30 am

Z licencjonowanej muzyki w napisach jest tylko OHMSS i James Bond Theme, ale jak często i gęsto aranżowali je w swoim scorze to może być problem. W Lego Batman również był Elfman, Goldenthal, Giacchino, ale grały tam ich oryginalne tracki, kompozytor w tylko jednym kawałku użył Elfmana, także jego score, mimo iż inspirowany, bez problemu mógł być wydany.

ODPOWIEDZ