W internecie i na YT jest wielki rwetes o to, że Ubisoft, który miał upaść 21 marca, zarobił w tym roku 772 miliony USD, najwięcej kasy miał przynieść AC Shadows i serial Splinter Cell, Anno 117:Pax Romana chyba się jeszcze nie wlicza ale gra też bardzo dobrze się przyjęła a do marca 2026 mają wyjść Prince of Persja Sands of Time Remake i Assassin's Creed IV Black Flag Remake. Jak widać, bojkot AC Shadows, podobnie jak bojkot Ghost of Yotei, chyba się nie powiódł
Best video game score
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Best video game score
Trochę nie rozumiem tego rozżalenia, gdyż to tylko Grammy a nie jakiś typowo growy plebiscyt, tam te gry są pewnie dorzucone na odwal się i tyle 
W internecie i na YT jest wielki rwetes o to, że Ubisoft, który miał upaść 21 marca, zarobił w tym roku 772 miliony USD, najwięcej kasy miał przynieść AC Shadows i serial Splinter Cell, Anno 117:Pax Romana chyba się jeszcze nie wlicza ale gra też bardzo dobrze się przyjęła a do marca 2026 mają wyjść Prince of Persja Sands of Time Remake i Assassin's Creed IV Black Flag Remake. Jak widać, bojkot AC Shadows, podobnie jak bojkot Ghost of Yotei, chyba się nie powiódł
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Lorne Balfe i Pedro Eustache podczas - The Game Awards 2025 - Music from Game of the Year Nominees.
Patrząc po komentarza Pedro Eustache już został okrzyknięty jako "Flute Guy" i może konkurować z Epic Sax Guy.
youtu.be/VpMqNkRu1CA
Patrząc po komentarza Pedro Eustache już został okrzyknięty jako "Flute Guy" i może konkurować z Epic Sax Guy.
youtu.be/VpMqNkRu1CA
#WinaHansa #IStandByDaenerys
To już należałoby dodać, że grą roku została "Clair Obscur: Expedition 33", która rekordowe 12 nominacji, zamieniła w rekordowe 9 zwycięstw, w tym rzecz jasna za najlepszy score. A przegrała tylko w kategorii audio, gdzie nagroda powędrowała do Battlefield 6 i z samą sobą, bo w kategorii "Najlepszy występ aktorski " miała 3 nominacje, a zwycięzca mógł być tylko 1.
- lis23
Gra ok, jeśli idzie o świat i klimat ale nie cierpię walki turowej, nie wychowałem się na Baldur's Gate 1 i 2, Icewind Dale 1 i 2, Deus Ex, itp. ja zaczynałem od Neverwinter Nights a tam jest walka w czasie rzeczywistym z aktywną pauzą. Nie lubię ani Divinity Original Sin 1 i 2, ani Baldur's Gate 3, wolę Final Fantasy VII Remake i Rebith oraz Final Fantasy XVI a w CO:E33 dobijają mnie jeszcze te uniki, bloki, itp.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Icewind Dale nie miał walki turowej.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Nigdy nie grałem w żadne jRPGi i była to pierwsza gra z takim systemem walki jaką przeszedłem, ale i tak Clair Obscur to dla mnie arcydzieło i jedna z najlepszych gier z jakimi kiedykolwiek obcowałem, do tego z najlepszą ścieżką roku, dekady, wieku, a może i wszech czasów
Ograłem ją na laptopie, ale bardzo bym chciał ograć jeszcze kiedyś na konsoli. Mimo gabarytów soundtrack przesłuchałem z 3 razy, ale obecnie poszczę, bo czekam do lutego jak przyjdzie CD 
- lis23
Ja sobie nie radzę nawet na najniższym poziomie trudności, przez te uniki, bloki i specjalne ataki a mam teraz walkę w której ginie mi cała drużyna 
Co do Icewind Dale to chodziło mi o to, że jest to tytuł z lat 90.tych i z okresu bumu na RPG, ja wtedy grałem na Pegazusie i na PlayStation i pierwszy JRPG to był Final Fantasy IX ale długo nie pograłem
Co do Icewind Dale to chodziło mi o to, że jest to tytuł z lat 90.tych i z okresu bumu na RPG, ja wtedy grałem na Pegazusie i na PlayStation i pierwszy JRPG to był Final Fantasy IX ale długo nie pograłem
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John