Czasem zdarza się, że kompozytorzy ścieżek dżwiękowych poza swą działalnością filmową są również autorami projektów związanych ze światem gier komputerowych. W tym dziale można podyskutować właśnie o tych "niesoundtrackowych" dokonaniach.
#211Postautor: Templar » czw gru 11, 2014 03:55 am
Tak narzekałem na cenę winyli, teraz żałuję tak jak przy Skyrimie, że nie zamówiłem dwóch egzemplarzy Bo już wyprzedane od jakiegoś czasu i na eBayu chodzą czasem nawet po $150, zwróciłby mi się prawie cały koszt
Wszystko co związane z grą jest owiane tajemnicą. Gdzieś było info, że powraca ekipa z V, ale kto będzie konkretnie pewnie dowiemy się za rok bliżej premiery.
W oczekiwaniu na GTA VI (trochę sobie poczekamy), odświeżyłem sobie score do GTA V. I był to naprawdę bardzo miły i udany powrót. Oczywiście zastanawiam się kto mógłby robić muzykę do GTA VI. Ścieżka Tangerine Dream do GTA V jest świetna, ale teraz bez Edgara Froese, Tangerine Dream nie jest też tym samym zespołem. Patrząc po klimacie jaki wypływa z GTA VI, to z dawnych wyjadaczy przychodzą mi do głowy takie osoby jak Giorgio Moroder, Jan Hammer, czy Harold Faltermeyer.
A wracając do ścieżki z GTA V, która ostatnio gości na mojej playliście, to słucham na okrągło tego świetnego kawałka: