moje kiep-songi ;]

Tworzysz? Chcesz się podzielić z innymi swoją pracą? To miejsce dla Ciebie. Pochwal się, a inni z pewnością pochwalą, skrytykują, lub choćby skomentują...
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#91 Post autor: Adam » wt mar 23, 2010 20:58 pm

wybuchająca scena - bum :D:D dobre 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#92 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 23, 2010 21:00 pm

Ej, ja po prostu staram się, aby ten film był kasowy. W końcu jako producent to zależy mi na zysku.
Ale jak nie chcecie takiej akcji to mam inny pomysł: Możemy np. zrobić dokrętki przedstawiające sny, często koszmary senne, głównego bohatera. To by mogło ożywić też akcję, plus pozyskać krytyków, że to niby film artystyczny. A do tych scen najlepiej jakąś psychodeliczną muzykę, albo coś a la "The Fallen" Jablonsky'ego :P
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Łukasz Wudarski
+ Sergiusz Prokofiew +
Kontakt:

#93 Post autor: Łukasz Wudarski » wt mar 23, 2010 22:23 pm

A ja w ogóle słyszałem że reżyser miał zupełnie inną wizję mego bibliotekarskiego żywota. Podobno chciał pokazać je z punktu widzenia enerdowskich pływaczek na dopingu. Już nawet zrobił pierwsze skrętki w basenie, gdy pływaczki basem rozmawiają o inwentaryzacji księgozbioru podręcznego jednej z bibliotek. Stroińskiemu w niezwykły sposób udało się wydobyć napięcie tej sceny. Pęczniejącą seksualność, oraz pewną dwuznaczność wynikającą z homoseksualnego zauroczenia jednej pływaczki, drugą. Niestety Wawrzyniec nie podzielał entuzjazmu reżysera, który wyraźnie inspirował się Bergmanem.

Po dwóch pokazach testowych, na których obecne były trzy radio maryjne staruszeczki stwierdzono że scena musi zostać wycięta (Wawrzyniec został spacyfikowany przez moherowe babki - zbiły go parasolkami nasączonymi naftaliną. Na całe szczęście Paweł nakręcił alternatywę. Scenę ucieczki Babucha z biblioteki. Babuch jak zwykle układając książki na półkach zostaje zaatakowany przez czytelników zombi (przemienili się pod wpływem lektury Naszego Dziennika, którego strony zostały nasączone specjalnym medykamentem - dostępnym bez ryczałtu w każdej aptece). Mimo kontrowersyjnego tematu dzięki zastosowaniu absolutnie genialnego muzycznego kontrastu (chór w tle śpiewa Barkę -: Swoją barkę pozostawiam na brzegu, razem z Tobą nowy zacznę dziś łów) publiczność testowa była zachwycona, a reżyser Stroiński przygotowuje już nowe dzieło.

Tym razem ma to być historia upośledzonych umysłowo trzech przyjaciół z internetowego portalu. Oparta na faktach, wyciskająca łzy historia o przyjaźni, miłości, zdradzie i wielkich nigdy nie spełnionych marzeniach. W roli głównej już został zakontraktowany Łukasz Koperski, który po przeczytaniu scenariusza, zgodził się wystąpić za przysłowiowego browara. Roboczy tytuł to ICH TROLLE. Co do muzyki jeszcze nie wiadomo, kto za nią będzie odpowiedzialny. Chodzą jednak plotki że Stroińskiemu udało się sprawić aby to sam Hans Zimmer ją napisał (tylko nieco wyręczając się Tomkiem Goską. Zdjęcia ruszają na dniach, jak dobrze pójdzie to w kwietniu pojawi się trailer.
Why So Serious !?

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#94 Post autor: Wawrzyniec » wt mar 23, 2010 22:31 pm

Mam nadzieję, że znowu pozwoli mi się zająć produkcją, chociaż nie ukrywam, że reżyseria mnie kręci. W każdym razie w tym nowym filmie musi być zdecydowanie więcej akcji, przemocy, oczywiście takiej PG-13 przemocy. I nie ma bata, score musi być w stylu MV/RCP.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#95 Post autor: Koper » wt mar 23, 2010 22:42 pm

Łukasz Wudarski pisze:Oparta na faktach, wyciskająca łzy historia o przyjaźni, miłości, zdradzie i wielkich nigdy nie spełnionych marzeniach.
W scenariuszu było, że to historia "miłości mężczyzny do innego mężczyzny i mężczyzny do jego dywanu, opowiedziana na tle tragedii rodziny Kowalskich z Pcimia Średniego, którzy stracili traktor w wyniku pożaru lasu" i dlatego się zgodziłem zagrać za browar. O innych pierdołach mowy nie było.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#96 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 24, 2010 12:56 pm

Ciągle jakieś zmiany, ciągle niezadowoleni. A potem wszystko wina producenta. Najwyższa pora, abym sam przejął ster w swoje ręce. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#97 Post autor: Adam » śr mar 24, 2010 13:00 pm

uchowaj Boże! :D
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#98 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 24, 2010 13:24 pm

Adam Krysiński pisze:uchowaj Boże! :D
A żebyś wiedział, gdyż mam wiele pomysłów na ciekawe filmy i nie będę ukrywał, że Twoja osoba była inspirująca. :twisted:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#99 Post autor: Adam » śr mar 24, 2010 13:25 pm

ja do wszystkiego co złe i głupie inspiruje.. wiem , wiem.. taki zły i niedobry jestem.. ehh :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#100 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 24, 2010 13:28 pm

Już nie rób z siebie takiego niewiniątka i zawsze biednego i poszkodowanego :) Zresztą mam nawet pomysł na film, w którym bym pokazał Twoją ludzką twarz :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#101 Post autor: Adam » śr mar 24, 2010 13:29 pm

czyli jaką? :lol:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#102 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 24, 2010 13:33 pm

No nie wiem, niektóre pomysły trzeba pod szlifować. Ale może tak na dobry początek, historia forumowicza, który bez żadnych złych intencji rozpętał wielką oftopową burzę i później bezradnie próbuje naprawić wszystko jak zyskać szacunek i przyjaźń innych forumowiczów. :P :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#103 Post autor: Adam » śr mar 24, 2010 13:35 pm

Wawrzyniec pisze:który bez żadnych złych intencji rozpętał wielką oftopową burzę
z pewnością :) jak pzyszedłem to nie miałem 3 tysięcy postów jak Bucholc ;-)
i później bezradnie próbuje naprawić wszystko jak zyskać szacunek i przyjaźń innych forumowiczów.
co Ty bierzesz?! :D normalnie marzę o tym i płaczę po nocach z tego powodu :lol:
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#104 Post autor: Wawrzyniec » śr mar 24, 2010 13:37 pm

A nikomu się nie dogodzi. To niech już lepiej Babuch pokaże ten scenariusz "Ich Trolle", abym mógł jakieś poprawki nanieść. :)

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#105 Post autor: Koper » śr mar 24, 2010 21:35 pm

I tak potniesz film, zatrudnisz Mefisto by zrobił kilka dokrętem i jeszcze zmienisz kompozytora w ostatniej chwili. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

ODPOWIEDZ