Hans Zimmer
Re: Hans Zimmer
ja też byłem gdy puściłem sobie Absurdity z Lone Rangera od 4:10, a potem pierwszy track z pierwszych Psów od 0:20... ale mistrzuniowi wiele można wybaczyć 

#FUCKVINYL
Artykuł o "BRRRRRRRAAAAAWWWWRWRRRMRMRMMRMRMMMMM" czyli kto tak naprawdę jest jego twórcą i cała historia genezy tego brzmienia:
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/ ... t-20131113
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/ ... t-20131113
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Ale on jest jedynym burdeltatą, który do tego potrafi ideologię dorobić. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ekhm:
Jakby co to mówi Zimmer, gdyby się niektórzy nie połapali."Well, who do you think got to read the script? I did check with the Nolans. I was one of the very few people who even got to read the whole thing. In the movie the "Braaahm" sound is actually a story point - its not a random sound effect. The mechanism of "The Kick" actually is tied to the Piaf/Brass Braahm. Trailers are using something like it just for effect. So you do have to think of them as different beasts. With us its a plot point...But we where obviously working on the idea before there was any footage to even make a trailer. It's really Chris', since he wrote the story and wrote a description into the script...the rest is just a bit of blowing and banging.
Anyway, who cares? That was four years ago. But what is the most dangerous virus? An idea. Once you get it into your brain, you can't let it go...
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
no i jak się podoba muza do nowego spidermana?
http://www.youtube.com/watch?v=t9mhP45AY1M
to podobno jest przez Hansika potwierdzone, że to jego
http://www.youtube.com/watch?v=t9mhP45AY1M
to podobno jest przez Hansika potwierdzone, że to jego
- Wojteł
- John Williams
jeśli to serio jest Hansa, to widać, że to te synthy + trąbka były jakimś odwołaniem do Hornera, chociaż gdzieniegdzie ta elektronika mi się z Rydwanami Vangelisa kojarzy. No a poza tym ta trąbka brzmi raczej jak średnio zaawansowane sample. A sama melodia przy drugim przesłuchaniu skojarzyła mi się z tą otwierającą fanfarą powrotu do przyszłości.
Najpierw temat z MoSa w durze, teraz ten ze Spider-mana, Hansowi chyba na całe życie starczy
Najpierw temat z MoSa w durze, teraz ten ze Spider-mana, Hansowi chyba na całe życie starczy

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Tak to Hans Zimmer Featuring Arturo Sandoval on trumpet & Johnny Marr on guitar.Wojtek pisze:jeśli to serio jest Hansa
Znaczy się, nie jesteś pewny czy słyszysz żywe instrumenty, czy elektronikę? Damn it! Nie mogę się ciągle na niego gniewać, gdyż słyszę, że chłopina się stara. Ale jeszcze nie do końca mi przeszło, więc jeszcze pozostaję ostygły.Wojtek pisze:, to widać, że to te synthy + trąbka były jakimś odwołaniem do Hornera, chociaż gdzieniegdzie ta elektronika mi się z Rydwanami Vangelisa kojarzy. No a poza tym ta trąbka brzmi raczej jak średnio zaawansowane sample. A sama melodia przy drugim przesłuchaniu skojarzyła mi się z tą otwierającą fanfarą powrotu do przyszłości.
I tak najbliższe dni przesądzą o wszystkim.
"Hans ich habe meinen glauben noch nicht verloren. Aber ich will auch keine Zweifel mehr haben".
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
No wyglada na to, że tam jest żywa trąbka, a brzmi jak samplowanaWawrzyniec pisze:Znaczy się, nie jesteś pewny czy słyszysz żywe instrumenty, czy elektronikę?
Nie, partyzantów nie ma we wsiWawrzyniec pisze:"Hans ich habe meinen glauben noch nicht verloren. Aber ich will auch keine Zweifel mehr haben"
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
takie zdanie w Hansikowym temacie to niezły truizmWojtek pisze:No wyglada na to, że tam jest żywa trąbka, a brzmi jak samplowana