Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Hans Zimmer

#946 Post autor: Adam » sob lis 02, 2013 10:43 am

spokojnie, nie bierze się dwóch doskonałych gitarzystów, w tym jednego wybitnego i zasłużonego nie tylko jako gitarzysta, bez powodu. Wolę taki kolaż, niż 12 czy 22 perkusje których potem nie słychać ;-)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#947 Post autor: Mystery » sob lis 02, 2013 10:51 am

To będzie albo olbrzymi sukces, albo spektakularna klapa, choć w oczach fanojów i hejterów, zapewne jedno i drugie :wink:

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#948 Post autor: Paweł Stroiński » sob lis 02, 2013 10:53 am

Adam pisze:spokojnie, nie bierze się dwóch doskonałych gitarzystów, w tym jednego wybitnego i zasłużonego nie tylko jako gitarzysta, bez powodu. Wolę taki kolaż, niż 12 czy 22 perkusje których potem nie słychać ;-)
Problem polega na tym, że skoro Hans chce pisać ścieżki bardziej kameralne (coś takiego jak Rush mu bardzo podchodzi np.), to dlaczego bierze film o superbohaterze?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#949 Post autor: Koper » sob lis 02, 2013 11:52 am

Paweł Stroiński pisze:Problem polega na tym, że skoro Hans chce pisać ścieżki bardziej kameralne (coś takiego jak Rush mu bardzo podchodzi np.), to dlaczego bierze film o superbohaterze?
Dla kasy. :D
Adam pisze:spokojnie, nie bierze się dwóch doskonałych gitarzystów, w tym jednego wybitnego i zasłużonego nie tylko jako gitarzysta, bez powodu.
Z powodu PR. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#950 Post autor: Mefisto » sob lis 02, 2013 16:08 pm

Adam pisze:spokojnie, nie bierze się dwóch doskonałych gitarzystów, w tym jednego wybitnego i zasłużonego nie tylko jako gitarzysta, bez powodu. Wolę taki kolaż, niż 12 czy 22 perkusje których potem nie słychać ;-)
Tja, bo na tych perkusjach to nie grali zasłużeni perkusiści :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#951 Post autor: Adam » ndz lis 03, 2013 06:49 am

część owszem. tylko że nic z tego nie wyszło i żaden nie miał dorobku w CV pokroju Stewarta. To nie była ta liga. Tam tylko Sklar na basie miał się doprawdy czym pochwalić w CV.

ale to nieważne. gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść, stąd wolę dwóch dobrych gitarzystów jak pisałem :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#952 Post autor: DanielosVK » ndz lis 03, 2013 12:27 pm

Danny Carey megakult. Wybałuszyłem oczy, gdy się dowiedziałem, że Hans wziął takiego perkusistę do takich popierdółek.
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Mefisto

#953 Post autor: Mefisto » ndz lis 03, 2013 15:03 pm

Adam pisze:stąd wolę dwóch dobrych gitarzystów jak pisałem :P
Podejrzewam, że nawet jakby się z Claptonem zakolegował, to na końcu i tak wszystko przejdzie przez kompa i będzie płaskie :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#954 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 07, 2013 00:21 am

Hans Zimmer czuje dokładnie to co ja odnośnie BRRRRRRRAAAAAWWWWRWRRRMRMRMMRMRMMMMM!!!
"Oh, it's horrible!. This is a perfect example of where it all goes wrong. That music became the blueprint for all action movies, really.

And if you get too many imitations, even I get confused!. By the time we got to The Dark Knight Rises, the studio sent over a trailer with that temp track, and they actually apologized for it.

They said, 'We put the Inception music in there because we didn't know what else to do, so could you guys maybe come up with something else?' So we came up with a trailer that was just a few lonely notes — it couldn't have been more opposite.
Źródło:
http://www.vulture.com/2013/11/hans-zim ... cored.html

W ogóle genialny artykuło-wywiado-analiza. :!: 8)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Cisek
Asystent orkiestratora

Hans Zimmer - Winter's Tale

#955 Post autor: Cisek » czw lis 07, 2013 07:28 am

Najwyższa pora założyć temat o kolejnej pracy Hansa, machina promocyjna przyspiesza, mamy w końcu pierwszy trailer po którym można zacząć wyrabiać sobie zdanie o nadchodzącym filmie Akivy Goldsmana i spekulować co też zaproponuje będący ostatnio w dobrej formie idol forumowej społeczności ;).

https://www.youtube.com/watch?v=dyaTZiZfsks

W oprawie muzycznej materiału filmowego próżno szukać wkładu kompozytora, zapowiedź tej dość dziwnej hybrydy romansidła i filmu fantasy póki co zilustrowano piosenkami (słychać chyba Florence). Czysto filmowo dla mnie to najmniej oczekiwana praca Zimmera od lat, produkcja wydaje się absolutnie generycznym wyciskaczem łez na martwy kinowy okres. Nie mam pojęcia czemu wziął akurat ten angaż, może przez wzgląd na wcześniejszą pracę z Goldsmanem przy filmach o Robercie Langdonie.

Premiera 14 lutego 2014.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Hans Zimmer - Winter's Tale

#956 Post autor: Mystery » czw lis 07, 2013 12:35 pm

Takiego "fantasy" w stylu "Kate i Leopold" serwowanego na walentynki to się po tym tytule nie spodziewałem. Chłopcy Hansa będą mieli co robić.

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#957 Post autor: Wawrzyniec » czw lis 07, 2013 13:20 pm

A muzycznie nawet jeżeli 50:50 score i songtrack, gdzie np. za piosenki posłużą te od Florence + The Machine to i tak będzie dobrze. Ale na razie poczekajmy cierpliwie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Marek Łach
+ Jerry Goldsmith +

#958 Post autor: Marek Łach » czw lis 07, 2013 16:45 pm

Fajny, wyczerpujący miejscami wywiad, oby więcej takich. :)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#959 Post autor: Adam » sob lis 09, 2013 18:45 pm

Cisek pisze:Najwyższa pora założyć temat o kolejnej pracy Hansa, machina promocyjna przyspiesza, mamy w końcu pierwszy trailer po którym można zacząć wyrabiać sobie zdanie o nadchodzącym filmie Akivy Goldsmana i spekulować co też zaproponuje będący ostatnio w dobrej formie idol forumowej społeczności ;).

https://www.youtube.com/watch?v=dyaTZiZfsks

W oprawie muzycznej materiału filmowego próżno szukać wkładu kompozytora, zapowiedź tej dość dziwnej hybrydy romansidła i filmu fantasy póki co zilustrowano piosenkami (słychać chyba Florence). Czysto filmowo dla mnie to najmniej oczekiwana praca Zimmera od lat, produkcja wydaje się absolutnie generycznym wyciskaczem łez na martwy kinowy okres. Nie mam pojęcia czemu wziął akurat ten angaż, może przez wzgląd na wcześniejszą pracę z Goldsmanem przy filmach o Robercie Langdonie.

Premiera 14 lutego 2014.
dawno mówiłem że na to warto czekać będzie - mistrzunio wraca do przeszłości 8)

it’s an incredibly traditional score with proper tunes, proper melodies, and proper orchestration. It's very traditional work.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#960 Post autor: Paweł Stroiński » sob lis 09, 2013 19:04 pm

Lorne?

ODPOWIEDZ