Ennio Morricone

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
hp_gof

Re: Ennio Morricone

#811 Post autor: hp_gof » pn lut 08, 2016 20:28 pm

Niestety nie.

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#812 Post autor: Kaonashi » wt lut 09, 2016 12:50 pm

A były w ogóle dostępne? Na stronie eventimu dalej wisi informacja, że 8 lutego ruszy sprzedaż dodatkowych biletów.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#813 Post autor: Koper » wt lut 09, 2016 16:34 pm

Może chłopaki nie ogarniają kalendarza? ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#814 Post autor: Adam » sob lut 13, 2016 14:57 pm

Koper & Koanashi, help :)

Cinema paradiso
Dobry zły i brzydki
Za garść dolarów
Za kilka dolarów więcej
Pewnego razu na dzikim zachodzie

Jest milion wydań, w tym rozszerzone, rozszerzone z utworami w mono, lub szitowe trzeszczące jakby zgrane z winyla dyktafonem itp itd... Które kupić na cd z najlepszym możliwym dźwiękiem jeśli chce się je osobno a nie na składakach (poza japońskimi)?
#FUCKVINYL

hp_gof

#815 Post autor: hp_gof » sob lut 13, 2016 15:00 pm

Chcesz powiedzieć, że masz audiencję u Ennia i nie wiesz, którą płytkę dać do podpisu, a potem na fejsiku zobaczymy wspólne zdjęcie "na misia"? :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#816 Post autor: Adam » sob lut 13, 2016 15:03 pm

Niestety nie. Chłopie, jakbym ja miał audiencję u Enja to bym se życie inaczej ułożył :]

Mam jego 7 scorów, ale nigdy nie udało mi się kupić westernów z powodu miliona wydań. A wypada je wreszcie mieć. Stąd pytam ekspertów.

A jeśli miałbym w przeszłości czy przyszłości okazję dać mu JEDEN album do podpisu, to były by to Ofiary Wojny lub Misja, a te mam od stu lat na półce, także sorry mate :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Pawel P.
Metallica
Kontakt:

#817 Post autor: Pawel P. » sob lut 13, 2016 16:49 pm

Adam pisze:Koper & Koanashi, help :)

Cinema paradiso
Dobry zły i brzydki
Za garść dolarów
Za kilka dolarów więcej

Jest milion wydań, w tym rozszerzone, rozszerzone z utworami w mono, lub szitowe trzeszczące jakby zgrane z winyla dyktafonem itp itd... Które kupić na cd z najlepszym możliwym dźwiękiem jeśli chce się je osobno a nie na składakach (poza japońskimi)?
Pomogę w części:
http://www.amazon.co.uk/Cinema-Paradiso ... a+paradiso

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000 ... 1_1&sr=8-1

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#818 Post autor: Adam » sob lut 13, 2016 17:05 pm

to Cineme 16 traków? myślałem o wersji 23 też łątwo i tanio dostępnej? Nie warto tego expanda? Tego dobrego to myslałem własnie o tym EMI Capitol, lub tej samej zawartości ale digipaku od Włochów z GDM.. Taniej wyjdzie tego z Emi.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#819 Post autor: kiedyśgrześ » sob lut 13, 2016 17:42 pm

specjalisty od Enrike kiedyśgrzesia to nawet nie zapytał, tylko dlatego, że ma zawsze własne zdanie, a nie echo, czuję się urażony, nic ci nie pomogę :P żartowałem :P trzy ostatnie pozycje załatwia to wydawnictwo:

Obrazek

żadną miarą nie jest kompletne, ale materiał z lp powtórzony w jednym zgrabnym packu, gra ok. jak dla mnie, jednak to nie jest materiał bezszumowy, na plus nie ma dłużyzn, byle tanio kupić :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Marcin
Początkujący orkiestrator

#820 Post autor: Marcin » sob lut 13, 2016 17:48 pm

Adam pisze:Koper & Koanashi, help :)

Cinema paradiso
Dobry zły i brzydki
Za garść dolarów
Za kilka dolarów więcej

Jeśli o spaghetti westerny chodzi, to polecałbym te wydania:

"The Good, The Bad and the Ugly": Capitol (21 utworów) bądź wydanie GDM (ta sama liczba traków, choć utwór "Il Triello" rozszerzony o jakieś 2 minuty wersji filmowej, ale niestety w mono)

"Once Upon A Time In The West": GDM z 2005r. (27 traków)

"A Fistfull of Dollars", "For a Few Dollars More", też wydania rozszerzone GDM, choć w przypadku "Za kilka dolarów więcej" słychać sfx w kilku utworach. Ja bym jednak polecał składak "The Legendary Italian Westerns" gdzie jest wszystko co najlepsze jeśli o te oba filmy chodzi, zawartość dokładnie taka sama jak na wydaniu recenzowanym przez Kopra: http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=764, tylko z lepszym dźwiękiem, no i mamy też parę traków Ennia z innych, znanych spaghetti-westernów.
Będę szczery, Tylko Jerry 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#821 Post autor: Adam » sob lut 13, 2016 18:11 pm

słuchałem tych z gdm, i nie specjalnie słyszę różnicę w dźwięku w porównaniu do tego czerwonego składaka co grzesiu wkleił.. wiadomo, digipaki i ładne wydanie kusi, no ale $$$.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Krzysiek
Nominacja do odkrycia roku

#822 Post autor: Krzysiek » sob lut 13, 2016 20:23 pm

Kolega mrcn24 bardzo dokładnie wypisał co i jak.
Wg mnie te wydania z GDM brzmią nawet trochę słabiej niż ze składanki. Za to są "pełne".
"Cinema Paradiso" tylko japończyk... zdecydowanie lepszy dźwięk niż z regularnego wydania.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#823 Post autor: Koper » ndz lut 14, 2016 15:42 pm

Pytanie czy Adamowi zależy na pełności, czy ino na dźwięku lub ewentualnie dostępie do jak największej ilości materiału przy jak najmniejszej ilości krążków.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#824 Post autor: Mefisto » ndz lut 14, 2016 15:54 pm

Adam pisze:to Cineme 16 traków? myślałem o wersji 23 też łątwo i tanio dostępnej?
Kup sobie brytyjskie wydanie deluxe filmu, gdzie dołączono soundtrack z 23 trackami właśnie - cudeńko

http://www.amazon.co.uk/Cinema-Paradiso ... 680&sr=8-1

A co do OUATITW to osobiście mam tego digipacka (20 utworów) i nie narzekam:

Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#825 Post autor: Adam » ndz lut 14, 2016 17:12 pm

Posłuchałem tej czerwonej składanki 2cd i samodzielnych expandów z GDM i jednak składanka wygrywa. Kompletne scory są zbędne a dźwięk nie jest jakoś wybitnie lepszy, na moim sprzęcie różnica niespecjalna. No i aspekt ekonomiczny też górą.
#FUCKVINYL

ODPOWIEDZ