Brian Tyler

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

Re: BRIAN TYLER

#811 Post autor: kiedyśgrześ » wt gru 11, 2012 14:30 pm

@Adam sample na LaLi też marne, ale i tak to kupiłem w cenie Marlboro podrabianych na Białorusi :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#812 Post autor: Adam » wt gru 11, 2012 14:41 pm

cierpisz na nadmiar gotówki chyba :P ja tam wolałem za bodaj 36 zł wciągnąć Eagle Eye w folii z ebaja :)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#813 Post autor: Kaonashi » wt gru 11, 2012 16:43 pm

Adam pisze:szkoda czasu na Brajany < 2006 r poza Diuną :P
Wiemy, wiemy :P
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#814 Post autor: Adam » sob gru 15, 2012 07:45 am

Brajan ostro pracuje - garść newsów od Brajana 8) :

W właśnie opublikowanym wywiadzie przez 8DIO.com ( http://8dio.com/?btp_product=interview-brian-tyler ) pojawiły się dwa ważne newsy. Brajan zdradził w tej rozmowie, że obecnie pracuje nad Iron Manem 3, a po nim zabiera się za kolejną wysokobudżetową produkcję Sony Pictures - INVERTIGO. Reżyserem filmu będzie D.J. Caruso. Premiera ustalona została na 7 marca 2014.

Big deal coming together at Sony Pictures that involves D.J. Caruso in talks to direct Invertigo, a drama scripted by Ehren Kruger and Bradley Cramp about a NASA satellite that crash-lands in New York City, and it creates a "reverse-G vortex" where gravity is inverted. It imperils the planet if a rescue mission fails. Neal Moritz will produce, with Daniel Bobkur and Cramp exec producers. "Invertigo" has an enormous amount of prep, so production conceivably wouldn’t start until first quarter of 2013. (http://www.deadline.com/2012/03/sony-la ... -j-caruso/ )

Brajan zdradził też, że poza tym filmem zrobi jeszcze: "and a number of games are on the dock as well."

fuck yeah 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Kaonashi
Joe Hisaishi

#815 Post autor: Kaonashi » pt sty 04, 2013 10:13 am

Tak właśnie sobie badam muzę z Far Cry 3 i stwierdzam, że to całkiem fajna rzecz.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#816 Post autor: Adam » pt sty 04, 2013 10:14 am

#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#817 Post autor: Adam » wt sty 08, 2013 17:47 pm

na iTunes wyszedł już remix Brajana jednego kawałka z płyty wokalistki Juli Price:

https://itunes.apple.com/us/album/letti ... =591905167

Obrazek

:arrow: szerzej o współpracy Brajana z Julią informowałem wcześniej:
Adam pisze:2) 30-minutowy video-wywiad z Brajanem (głównie o EX2) z programu The Weekly Comet:

http://www.youtube.com/watch?v=7hnYJf2BflM

Zaskakująco interesujący program, jak na jakąś tv śniadaniową, o dziwo laska prowadząca nie tępa (była naczelna Billboardu!), przygotowana i pytania zadawać ciekawie i na temat umie i to nie z kartki... zdanie Brajana o autobusie i kawie miazga! no ale to szczera prawda tam w tym biznesie.. Są wypowiedzi o pracy ze Slay'em i jego podejścia do muzy, róznicami w komponowaniu diametralnie róznych gatunkowo filmów, trochę o MW3 i o nadchodzącym projekcie. Brajan występuje w programie ze swoją kumpelą i piosenkarką Julią Price.

Dla niecierpliwych - rozmowa z Brajanem solo od 8:05 do 19:20, a potem Brajan wspólnie z piosenkarką rozmawiają sobie od 25:35.
Adam pisze:wokalistka Julia Price, której album produkuje i nagrywa Brian, i z którą wystąpił w programie Weekly Comet miesiąc temu, oprowadza po brajanowym studio i rozmawia z Brajanem na temat jego pomysłów do jej piosenek. są fragmenty z przymrużeniem oka na początku, filmik na luzie. 6 minut w full hd :

http://www.youtube.com/watch?v=SDJz_1fN ... ure=colike
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
kiedyśgrześ
+ W.A. Mozart +

#818 Post autor: kiedyśgrześ » wt lut 05, 2013 05:07 am

WTF is this :!: :?: :!:

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#819 Post autor: Adam » wt lut 05, 2013 08:29 am

no jak to co :? jeden z pierwszych wydanych scorów Brajana - z tym że połowa to piosenki i dialogi.. szkoda zachodu :)
#FUCKVINYL

Mefisto

#820 Post autor: Mefisto » śr lut 06, 2013 03:06 am

wręcz przeciwnie - świetna zabawa i jeden z lepszych Brajanów, bo bez tego kija w dupie, że niby uprawia świetną muzę

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#821 Post autor: Adam » ndz lut 24, 2013 18:36 pm

Fimucite wrzuciło 7 godz temu na swój kanał YT zapis wykonu nowego loga Universalu made by Brian 8)

http://www.youtube.com/watch?v=N5tJux2919M

geniusz tylko orkiestra jak zawsze tam mała i do dupy..
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#822 Post autor: Adam » sob mar 16, 2013 08:59 am

Ostatnimi miesiącami sporo słucham m.in. też Brajana, ale z ostatnich lat. Musze przyznać że bardzo podoba mi się w pewnym sensie ewolucja/zmiana i różnorodność jego muzy, która zaczęła się pojawiać szczególnie w ostatnich 2-3 latach. Projekty zaczęły być różnorodne, czasami nietypowe i ciekawe, a muza nie jest jednolinijna. Najbardziej boli mnie obecnie fakt, że krawaciarze z Lego pożydzili wydania scoru z Lego Universe - Brajan oficjalnie pisał że Lego się nie zgadza na wydanie. To co udostępnił na swojej stronie - 15 minut - to fantastyczna i radosna przygodówka w starym stylu. Jak ktoś nie słuchał, to polecam - jakbym hejterowi miał polecić jeden score Brajana to było by to chyba Lego właśnie - http://briantyler.com/Site/Lego_Universe.html (jest też game-rip/complit na sieci)

Warto zwrócić uwagę że duży i ewidentnie słyszalny wpływ na muzykę mistrzunia ma w tym właśnie w/w okresie czasowym (o czym b.mało osób wie) taka bardzo młoda, bardzo zdolna i bardzo ładna pani kompozytor - Sarah Schachner.

Obrazek

Brajan dorwał ją w zasadzie prosto ze szkoły i laska pracuje z nim od NFS: The Run (w którym robiła muzę dodatkową oraz dodatkowe gitary) nad każdym projektem. Po NFS było: MW3 (gdzie oprócz additionali grała na gitarach dodatkowych i skrzypcach), John Dies At The End (additonale) i Expendables 2 (aranżacje orkiestrowe). Najważniejszy jednak wpływ na score i brzmienie miała wg mnie dotychczas przy Far Cry 3 - tak, to ona wykonała te hipnotyczne żeńskie wokalizy (!), oraz grała na solowych skrzypcach i wiolonczeli - poza Sereną oczywiście).

Aktualnie zakończyła pomagać Brajanowi przy Army Of Two: The Devil's Cartel (muza dodatkowa) oraz Iron Manie 3 (aranżacje orkiestrowe). Laska, podobnie jak Brajan, jest multinstrumentalistką i potrafi grać na wachlarzu instrumentów. Ma już też własnego agenta i jest w prestiżowej agencji Gorfine/Schwartz - tutaj pewnie pomoc Brajana była nieoceniona hehe. Cieszy fakt, że laska jest też przez Brajana uczciwie kredytowana i nie jest to anonimowa pomoc.

Na YT ma ona swój kanał a w nim, imo świetną, perełkę ( http://www.youtube.com/watch?v=pUZraqncvUk )- nietypowy, własny instrumentalny cover kultowego już hitu Gotye, którym już pewnie wszyscy rzygamy (ja tak), bo co 5 minut w każdym radiu leci - Somebody That I Used To Know..

Drugim etatowcem u Brajana, od jeszcze dłuższego czasu jest bardziej doświadczony Matthew Llewellyn, który oprócz tego że jest sekretarką, robi też additionale. Brajan dobrał sobie bardzo fajną ekipę ludzi (z resztą pracuje od dekady a z częścią od dwóch) ale ewidentna delikatność i wrażliwość tej laski fajnie wpływa na jego muzę bo widać to po konkretnych trakach. Czekam więc na kolejne projekty i ciesze się że laska ma na Brajana zbawienny wpływ, podobnie jak Balfe na Hansa.

PS. dziś wieczorem albo jutro napiszę Wam o dwóch perełkach Brajana jakie udało mi się na prywatny użytek dorwać od odpowiednich osób :o 8)
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#823 Post autor: Paweł Stroiński » sob mar 16, 2013 10:15 am

Jest jeszcze Matthew Margeson z RCP, którego roli przy jakichś 4 score'ach (w tym MW3) bym ani nie przeceniał, ani nie doceniał (jak na razie jedyny projekt, który Brian komuś załatwił był dla niego).

Mi Tyler się ostrożnie zaczyna podobać od zeszłego roku. O ile Columbus Circle i Brake na mnie średnio zrobiły wrażenie, bo nie miałem poczucia, że Tyler wszedł zupełnie w projekt (np. beznadziejne Exit Strategy, niepotrzebna nawalanka, w Columbus Circle), to Far Cry 3 i orkiestracje w Ex 2 już mi się podobały.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#824 Post autor: Koper » sob mar 16, 2013 13:48 pm

Adam pisze:Brajan dorwał ją w zasadzie prosto ze szkoły
i zaciągnął do łóżka? :)

PS: A to brajanowe "Lego" to generic strasznie :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Templar

#825 Post autor: Templar » sob mar 16, 2013 14:15 pm

Nawet niezła dupa.

ODPOWIEDZ