Michael Giacchino

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

Re: Michael Giacchino

#766 Post autor: Mystery » ndz lis 06, 2016 21:34 pm

lis23 pisze:Zauważyłem, ale to trochę wkurzające jest ;)
Cały ten rok zmieniać się nie powinienem :wink:
lis23 pisze:P.S: Jak Wy sobie robicie te banerki z tytułami filmów?
Obrazek

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#767 Post autor: Adam » pn lis 07, 2016 12:17 pm

:mrgreen: :mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#768 Post autor: Adam » pn lis 07, 2016 23:44 pm

Nie wiem czy wszyscy zauważyli... Gjaczin w jednym roku zrobił score do filmu Disneya, Marvela, Star Treka i Star Wars. To jest historyczny wyczyn który redefiniuje wręcz przyszłościowo pojęcie kompozytora klasy A. Szacun za to.
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

Re: RE: Re: Michael Giacchino

#769 Post autor: WhiteHussar » wt lis 08, 2016 00:21 am

Mystery pisze:No i Michael potwierdza angaż do Spider-Man: Homecoming:
http://www.comingsoon.net/movies/news/7 ... g#/slide/1

Obrazek
Aż się boję co to będzie [emoji15]

Awatar użytkownika
Ghostek
Hardkorowy Koksu
Kontakt:

#770 Post autor: Ghostek » wt lis 08, 2016 00:27 am

Adam pisze:Nie wiem czy wszyscy zauważyli... Gjaczin w jednym roku zrobił score do filmu Disneya, Marvela, Star Treka i Star Wars. To jest historyczny wyczyn który redefiniuje wręcz przyszłościowo pojęcie kompozytora klasy A. Szacun za to.
Naturalna konsekwencja bardzo dobrego zeszłego roku :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#771 Post autor: Mystery » wt lis 08, 2016 09:49 am

Sam fakt, że w jednym roku robi Star Treka i film z uniwersum Star Wars jest już imponujące :wink:

Co do Spajdiego to podejrzewam, że będzie jazzowe zabarwienie. Z tego co się orientuję to nie będzie origin story, czyli już od początku będziemy mieć człowieka pająka i całe szczęście nie będziemy przeżywać ponownie śmierci wujka Bena :P Superbohaterów w liceum w lekkim tonie Michael opisał już w Sky High i tutaj może to brzmieć podobnie, np ta scena kojarzy mi się z czymś czym może być Homecoming https://www.youtube.com/watch?v=EUa3t69atlI Jest też scenariusz, że zarżną film piosenkami, a Michaelowi zostanie underscore i akcja, ale to sprawdzimy już latem :wink:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#772 Post autor: Adam » wt lis 08, 2016 10:09 am

Majkel <3
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#773 Post autor: Mystery » wt lis 08, 2016 12:08 pm

Ghostek pisze:
Adam pisze:Nie wiem czy wszyscy zauważyli... Gjaczin w jednym roku zrobił score do filmu Disneya, Marvela, Star Treka i Star Wars. To jest historyczny wyczyn który redefiniuje wręcz przyszłościowo pojęcie kompozytora klasy A. Szacun za to.
Naturalna konsekwencja bardzo dobrego zeszłego roku :)
Szkoda, że ten jest już słabszy w jego wykonaniu, Inside Out > Zootopia, Tomorrowland > Doctor Strange, Jupiter > Beyond, mam nadzieję, że jednak Rogue One, będzie lepsze od Jurassic World :wink: , ale tu moim zdaniem nie wychodzi jakieś zmęczenie, czy słabsza forma, a bardziej współpraca z danymi twórcami. W 2015 robił muzę dla swoich bliskich znajomych z dobrą muzyczną wrażliwością, dla których tworzył swoje lepsze tytuły, Wachowscy (Speed Racer), Bird (Iniemamocni), Docter (Up) i dopiero w Jurassic World dostał nowego kolegę. W tym roku po raz pierwszy współpracował dla reżyserów, Zootopii, Star Treka, Doctora i Rogue One i debiutował w Marvelu, Disney Animation i Lucas Films, także jak słychać zapuszczanie się na nowe wody nie idzie mu jak z płatka, choć i tak nadal nie zawodzi i dostarcza dobre ilustracje, choć chciało by się, żeby tak jak przed rokiem, były one bardzo dobre :wink:

lis23 pisze:P.S: Jak Wy sobie robicie te banerki z tytułami filmów?
Twoje konto - Podpis - i wrzucasz link obrazka, zaznaczasz i klikasz Img, Voila!

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#774 Post autor: WhiteHussar » wt lis 08, 2016 12:30 pm

Powiedzcie mi, od jakiego scora powinienem się zabrać, aby twórczość tego Pana mnie przekonała :shock: ?!

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#775 Post autor: Adam » wt lis 08, 2016 12:39 pm

MOH: Frontline.. Tylko po tym już na pewno Cię nie przekona, bo lepszego nie zrobił :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NO CD = NO SALE

Awatar użytkownika
WhiteHussar
Nominowany do Emmy
Kontakt:

#776 Post autor: WhiteHussar » wt lis 08, 2016 12:48 pm

Dobra, zabieram się za słuchanie 8)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#777 Post autor: Mystery » wt lis 08, 2016 13:02 pm

Jeżeli miałbym kogoś przekonać to puściłbym mu "Roar"! 8)
https://www.youtube.com/watch?v=c4AGGmNrfSM
Adam pisze:MOH: Frontline.. Tylko po tym już na pewno Cię nie przekona, bo lepszego nie zrobił :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tyle, że rok później zrobił "Secret Weapons Over Normandy ", swoją najlepszą stricte symfoniczną ścieżkę. Była to gra dla Georga Lucasa o powietrznych samolotowych pojedynkach, także jak jesteś ciekawy Star Wars od Michaela, to możesz sprawdzić, choć ostrzegam, jest to godzina mocnego pierdolnięcia :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=qRaj9CkX_Q4

Ale Medal of Honor to na początek najlepszy wybór, choć ten pierwszy, jak się spodoba, można lecieć śmiało całą serię.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#778 Post autor: Mystery » wt lis 08, 2016 13:17 pm

I jeszcze taka ciekawostka nawiązująca do "Secret Weapons Over Normandy", niedawno Erik Woods z CinematicSoundRadio umieścił utwór z tego scoru (Peenemunde) w dziesiątce swoich najlepszych utworów wszech czasów:

http://www.cinematicsound.net/top-10-fa ... -all-time/

https://www.youtube.com/watch?v=CsRfF0c08qE

Uczestniczył w sesji nagraniowej tego scoru i słyszał wykonanie tego kawałka na żywo, więc trochę się nie dziwię, że mogło mu się, aż tak podobać :wink:

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#779 Post autor: lis23 » wt lis 08, 2016 13:21 pm

Mystery pisze: Szkoda, że ten jest już słabszy w jego wykonaniu, Inside Out > Zootopia, Tomorrowland > Doctor Strange, Jupiter > Beyond, mam nadzieję, że jednak Rogue One, będzie lepsze od Jurassic World :wink: , ale tu moim zdaniem nie wychodzi jakieś zmęczenie, czy słabsza forma, a bardziej współpraca z danymi twórcami. W 2015 robił muzę dla swoich bliskich znajomych z dobrą muzyczną wrażliwością, dla których tworzył swoje lepsze tytuły, Wachowscy (Speed Racer), Bird (Iniemamocni), Docter (Up) i dopiero w Jurassic World dostał nowego kolegę. W tym roku po raz pierwszy współpracował dla reżyserów, Zootopii, Star Treka, Doctora i Rogue One i debiutował w Marvelu, Disney Animation i Lucas Films, także jak słychać zapuszczanie się na nowe wody nie idzie mu jak z płatka, choć i tak nadal nie zawodzi i dostarcza dobre ilustracje, choć chciało by się, żeby tak jak przed rokiem, były one bardzo dobre :wink:

Nie jest tak źle, skoro w mojej prywatnej czwórce roku (na listopad) są dwie prace Michaela, w tym jedna na pierwszym miejscu ;) Wydaje mi się też, że w tym roku zyskał sobie nowych przyjaciół i może zastąpi Jackmana przy 'Ralphie Demolce 2" Moore;a? ;) W mojej opinii zawiódł tylko nieco nowy "Star Trek", ale i tak jest ok.
Ostatnio zmieniony wt lis 08, 2016 14:10 pm przez lis23, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#780 Post autor: Mystery » wt lis 08, 2016 14:08 pm

Źle nie jest, po prostu rok temu było lepiej, chyba, że Rogue One coś zmieni, choć nie wydaje mi się by był lepszy od Jupitera.
Ja na pewno nie narzekam, jeszcze nie dawno rok miał się kończyć na Book of Henry, a zamiast niego dostaliśmy Doctora i Rogue. Kto wie, może 2017 będzie lepszy :wink: Póki co mamy Book of Henry, Spider-mana i Wojnę Małp, a pewnie jeszcze coś dojdzie, z nieobsadzonych potencjalnych premier mamy w listopadzie nowy film Pixara "Coco", to byłby już czwarty Pixarowski film z rzędu, do którego nie skomponuje Michael, więc możliwe, że pora na niego.

ODPOWIEDZ