Te
'Symphonic Fantasie' z filmów o Godzilli i innych różnych takich monstrach, zawarte na
'Artistry of Akira Ifukube 4' to jakiś nieopisany geniusz jest!!! Cholera, od kilku dni niczego innego praktycznie nie słucham. Muzyka jest tak ciekawa, wykonanie tak powalające z jednej strony swoją potęgą (wyśmienite marszowe tematy!) a z drugiej wspaniałą liryką, że mógłbym tego słuchać bez końca. Coś wspaniałęgo! Polecam wszystkim tym, którzy jeszcze tego nie słuchali.
I tak, będąc pod dużym wrażeniem tej muzyki, postanowiłem rozejrzeć się w sieci za oryginalnymi scorami Ifukube do filmów o Godzilli i przesłuchać je wszystkie. Długo zresztą nie szukałem, od razu znalazłem tę stronę:
http://www.godzillamonstermusic.com/godzilla50th.htm
Wszystko ładnie, pięknie, tylko hmm... nie wiedziałem, że tego aż tyle jest!!!

Nie no, coś tam mi się kiedyś obiło o uszy, że jest jakiś sześciopłytowy box z muzyką do Japońskiej Godzilli ale nie przypuszczałem, że tych boxów jest aż sześć!! I co ja mam teraz zrobić? Co obadać? Jakie ścieżki Ifukube z Godzilli są warte szczególnej uwagi? A te, których nie napisał Ifukube też warto przesłuchać? Od czego zacząć? Tylko nie piszcie, że od początku

Przecież nie będę wszystkiego po kolei słuchać... a może będę?... Kaonashi ratuj!