Jerry Goldsmith
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Re: JERRY GOLDSMITH
Okładka pierwsza klasa

- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Re: Jerry Goldsmith
Wreszcie obejrzałem Bandolero! - bardzo dobry film. Jerry oczywiście również 

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Dziś 9 rocznica odejścia Króla http://www.youtube.com/watch?v=jMtpi__5VgM 

http://www.youtube.com/watch?v=MuZs7K4g7fY
Zawsze się dziwiłem dlaczego tego nie ma w TOP30.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Soundtrack który stawiam ponad First Knight'aKaonashi pisze:http://www.youtube.com/watch?v=MuZs7K4g7fY

- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Zapytam wprost - czy jest na forum ktos kto ma na dysku w jakimkolwiek formaci (najlepiej mp3) kompletna dyskogracie Jerry ego ? Albo wszysciusko to co zostalo mu wydane ?
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
A dla mnie Lionheart ma tę samą przypadłość, co w niektórych fragmentach First Knight - więcej tu Goldsmitha niż średniowiecza, akcja jest napisana w taki neutralny sposób, który równie dobrze mógłby zostać zastosowany przy Rambo, Total Recall, czy Air Force One. Jako muzyka jest to bez wątpienia świetna robota, ale brakuje mi tutaj próby jakiejś stylizacji. Zresztą nigdy nie leżał mi Jerry końcówki lat 80-tych.
- Michał Turkowski
Ale Lionheart ma tej stylizacji właśnie znacznie więcej niż First Knight - tego "ludowego", "średniowiecznego" blichtru nadają tej muzyce zwłaszcza bardzo ochoczo stosowane przez Goldsmitha dęte drewniane - o ile przy FK mogę się zgodzić że jest on bardzo "metaliczny" od strony brzmienia i może nie jakoś szczególnie stylizowany to akurat "Lionheart" pod tym względem jest bardzo fajny i znacznie ciekawszy. No i ten znakomity, rycerski temat główny + temat miłosny...
Ja powoli ku temu dążę - na razie mam 155 pozycji i być może jestem w połowieMichał Turkowski pisze:Zapytam wprost - czy jest na forum ktos kto ma na dysku w jakimkolwiek formaci (najlepiej mp3) kompletna dyskogracie Jerry ego ? Albo wszysciusko to co zostalo mu wydane ?

tylko że Turek nie uprecyzował pytania
bo co innego oficjalnie wydane płyty cd, oficjalnie wydane póxniej expandy, oficjalnie nie wydane na cd ale wydane na lp, bootlegi z sfx, albo z idealnym dźwiękiem, sesje.. troszkę tego jest i nie da się mieć wszystkiego. a jeśli chodzi tylko o oficjalki to co innego 

#FUCKVINYL
- Michał Turkowski
Mi chodzi o oficjalki. Ma ktoś ?
- Marcin
- Początkujący orkiestrator
Witam! Dopiero co się zarejestrowałem więc jestem tu nowy. Piszę ten post tutaj, gdyż od razu chciałbym odpowiedzieć na pytanie Michała Turkowskiego i przy okazji pochwalić się swoim dobytkiem
. Tak, mam (chyba, choć raczej na pewno) całą dyskografie Jerrye'go na kompie! (mp3/flac) Wszystkie oficjalnie wydane albumy i nieoficjalne wydania. W sumie jest to muzyka do 200 filmów. Poszczególnych pozycji jest oczywiście dużo więcej (nie liczyłem ile) ze względu na róźnego rodzaju wydania (original albumy, deluxe editiony, expanded scory, complete scory, limited editiony, re-recordingi, bootlegi, itp, itd.) - tak, mam to wszystko
. Muszę powiedzieć, że skompletowanie wszystkiego kosztowało mnie wiele czasu i energii, ale trud się opłacił. Choć nie wiem, czy zdołam kiedykolwiek wszystko przesłuchać 

Będę szczery, Tylko Jerry 

Ale po co? Sam przecież nie uprawiasz ideologii kupowania po to tylko, aby stało na półce i było jedynie przedmiotem kolekcjonerskim.Michał Turkowski pisze:Mi chodzi o oficjalki. Ma ktoś ?
Dobrze, że przynajmniej taka refleksja Cię naszła po całym tym trudziemrcn24 pisze:Choć nie wiem, czy zdołam kiedykolwiek wszystko przesłuchać

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Jemu chodzi o mp3, żeby sprawdził wszystko i zobaczył, co chce mieć na oryginałach