John Williams
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Re: John Williams - co dalej?
Czy tylko po mnie ten trailer zupełnie spłynął? Jakoś nie widzę tam nic szczególnie ciekawego... 

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Pewnie, że nie ma tam nic ciekawego. Typowy, miałki trailer. W dodatku mało ekscytujący, nawet jak na trailer...
P.S. Odpowiedziałbyś mi wreszcie na mojego PMa. :P
P.S. Odpowiedziałbyś mi wreszcie na mojego PMa. :P
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
Zapowiedź rzeczywiście nie zachwyca, ale myślę, że trzeba będzie poczekać po prostu na pełny zwiastun. Chyba będziemy mieć do czynienia z takim animowanym, dużo młodszym i posiadającym psa Indianą Jonesem
Dopiero zobaczyłem, że Tintin wymawia się "Tętę"

Dopiero zobaczyłem, że Tintin wymawia się "Tętę"

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Ja tam film zlewam. najważniejsze, że będzie muzyka, dobra muzyka!
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Czy w tym zwiastunie to już jest muzyka Williamsa,czy jeszcze jakaś podłożona,trailerowa?.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Lisu czyś ty oczadziałlis23 pisze:Czy w tym zwiastunie to już jest muzyka Williamsa,czy jeszcze jakaś podłożona,trailerowa?.

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Szału to nie robi... Może chociaż w 3D to się będzie jako tako prezentować, bo tak generalnie to póki co niczym to nie imponuje.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Fajny trailer. Widzę, że ILM doskonale sobie radzi w animacji. Już przy "Rango", które także było animacją od Nickelodeona, animacja, a właściwie realizm animacji porażał. I widzę, że przy "Tintinie" będziemy mieli to samo. Bardzo ładna ta scena ze statkiem co pustynia zamienia się w morze.
Nie mogę się doczekać, zarówno filmu jak i muzyki
Nie mogę się doczekać, zarówno filmu jak i muzyki

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Ale w "Rango" animacja była rysowana, a tu był motion capture prawdziwych aktorów jak w "Avatarze", więc różnica jest zasadnicza. Teaser wygląda obiecująco, choć jak to teaser zaledwie coś tam obiecuje/zapowiada.
PS. Niech to 3D już wreszcie zdechnie...
PS. Niech to 3D już wreszcie zdechnie...

Dla zainteresowanych:
3-częściowy ciekawy wywiad z Conradem Popem, czołowym orkiestratorem Williamsa i Desplata. Opowiada o swojej współpracy z JW, roli orkiestratora/kopisty, trochę takiej muzyczno-filmowej "kuchni":
http://www.youtube.com/watch?v=wI76M0qvkP4
3-częściowy ciekawy wywiad z Conradem Popem, czołowym orkiestratorem Williamsa i Desplata. Opowiada o swojej współpracy z JW, roli orkiestratora/kopisty, trochę takiej muzyczno-filmowej "kuchni":
http://www.youtube.com/watch?v=wI76M0qvkP4

- Wojteł
- John Williams
a dlaczego tam jest w opisie, że Pope orkiestrował park jurajski, jak tam był Courage z Neufeldem? Ktoś byka walnął?
Szkoda, że Pope nie mówi jeszcze ciszej na tym nagraniu i jeszcze mniej wyraźnie
Szkoda, że Pope nie mówi jeszcze ciszej na tym nagraniu i jeszcze mniej wyraźnie

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
ImdB podaje go jako orkiestratora ale uncredited. To jest właśnie to o czym mówi w wywiadzie, że oficjalnie ma na koncie jakieś 100 tytułów, a tak naprawdę pracował przy 300-400 filmach (sam nie może zliczyć) i w wielu przypadkach nie ma creditu.
Ale też i zdarzały się sytuacje kuriozalne, jak zobaczył swoje nazwisko w "King Kongu" a jego jedyne powiązanie z projektem to to, że Howard dzwonił do niego w sprawie pomocy a on był w tamtym czasie w Londynie i pomóc nie mógł
Ale też i zdarzały się sytuacje kuriozalne, jak zobaczył swoje nazwisko w "King Kongu" a jego jedyne powiązanie z projektem to to, że Howard dzwonił do niego w sprawie pomocy a on był w tamtym czasie w Londynie i pomóc nie mógł