Alexandre Desplat
Re: Alexandre Desplat
tak, tylko potem i tak wychodzą normalne scory. a Anderson sobie więcej muzy po prostu nie zyczy by pisać 

#FUCKVINYL
Nawet jak będzie 10 minut, to jak będzie na poziomie poprzednich prac u Andersona to przebija nawet i 100 minut u wielu innych popularnych kompozytorów na tym forum 
Temat z Moonrise Kingdom megakult, przydałoby się coś w tym stylu

Temat z Moonrise Kingdom megakult, przydałoby się coś w tym stylu

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jakby były tak samo fajne napisy końcowe jak w "Kochankach..." to już będę zadowolony. Jedyny mój problem to taki, ze właśnie boję się, aby Anderson nie nadwyrężył tego stylu, aż się stanie on nudny i powtarzalny. I miejmy też nadzieję, że taka muzyka nie będzie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Znakomity zwiastun, będzie się działo, Ralph Fiennes miażdży, a dystyngowany Desplat będzie tu pasować jak ulał 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
http://filmmusicreporter.com/2013/10/17 ... the-beast/
Desplat wbrew plotkom jednak nie robi "Pięknej i bestii" z Seydoux i Casselem.
Desplat wbrew plotkom jednak nie robi "Pięknej i bestii" z Seydoux i Casselem.
Może planował, ale jako że chyba przesunęli premierę filmu to już potem nie miał czasu? Trudno. Wolę Godzillę 

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Pewnie tak było. Choć akurat tego projektu mi troszkę szkoda. Nikt go wprawdzie jakoś nie wyczekiwał, ale w sumie Desplat ostatnio miał dużo mniej okazji niż kiedyś, żeby napisać coś do kostiumowego romansu, i liczyłem na jakieś ładne, romantyczne uniesienia. Trudno, c'est la vie. 

To też prawda. Przydałby się kostiumowy romans. No ale Olo jest młodym wciąż człowiekiem i jeszcze zdąży niejeden taki score napisać 

Na forum FSM napisali, że London Voices potwierdziło, że w zwiastunie jest użyta muzyka Desplata. Pytanie czy całość, czy fragment. Jestem na 100% przekonany, że kawałek 00:50-1:36 to na pewno Olo, być może kolejny kawałek (po 1:36) też - bo brzmi w stylu Pana Lisa. Ponoć nagrywali we wrześniu z LSO, więc jest to jak najbardziej możliwe, że użyli muzy do zwiastuna. Premiera w marcu 
PS. O kurka! Tilda Swinton - nie poznałem jej
I Owena Wilsona również. Wow.

PS. O kurka! Tilda Swinton - nie poznałem jej

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Ten utwór w środku zwiastunu od razu brzmi andersonowym Desplatem, więc nie ma tu żadnych wątpliwości - ta sama filuterna, wesoła i lekko schizowa zgrywa, co w Lisie i Moonrise Kingdom (ten chóralny akompaniament na koniec
). Fajne jest to, że ten kawałek tak naprawdę wcale nie jest jakiś wtórny, ale jednocześnie w 100% zachowuje ciągłość brzmienia filmów Andersona.

Już nie mogę się doczekać, tylko pewnie u nas film znowu wejdzie do kin kilka miesięcy później i będę musiał przez jakiś czas zadowolić się tylko samą muzyką.
Cieszmy się, że przynajmniej nowy Polański wchodzi u nas jako premiera światowa
Już za 3 tygodnie!
PS. Przypominam, że jutro koncert w Ghent

PS. Przypominam, że jutro koncert w Ghent

A na Warsaw Film Festival już w tę niedzielę będzie "Wenus w futrze", ale nie udało mi się biletów zdobyć
Szukam od tygodnia na rynku wtórnym, ale jakoś nikt nie odsprzedaje.

- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
No, niestety wygląda na to, że to jedyny film z muzyką Desplata, jaki u nas w kinach będzie można w tym roku kalendarzowym obejrzeć.hp_gof pisze:Cieszmy się, że przynajmniej nowy Polański wchodzi u nas jako premiera światowaJuż za 3 tygodnie!