Alexandre Desplat
Re: Alexandre Desplat
heh, tyle to ja wiem, chodziło mi o płyty, a np patrząc na ten rok to na score to chyba możemy liczyć tylko z Monumentów 

#FUCKVINYL
Różnie to może być. Nie wierzę, żeby Philomena nie została wydana, tak samo Wenus, myślę że i Zulu się też załapie. Problem polega na tym, że wszystkie te filmy mają w najbliższym czasie tylko europejskie premiery, płytki/mp3 mogą się pojawić dopiero przy premierach amerykańskich. Ciężko powiedzieć. A może w ciągu najbliższych dni/tygodni zaczną się jakieś niusy o wydaniach pojawiać. Nie sądzę, żeby mu nic nie wydali.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Problemem może też być europejskość tych europejskich premier. Adam i zapewne wiele z nas liczy bardziej na jakiegoś bardziej zamerykanizowanego Desplata jak "Idy Marcowe" czy coś w tym stylu. A nie wiem czy te tytuły będą w stanie to zagwarantować. Chyba, rzeczywiście zostają tylko "Bękarty Clooneya".hp_gof pisze: Problem polega na tym, że wszystkie te filmy mają w najbliższym czasie tylko europejskie premiery.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
wg mnie z tych filmów nie będzie scorów bo tam nic scoru nie ma
inaczej dawno by były płyty..

#FUCKVINYL
Oczywiście, że jest tam materiał muzyczny. Wenus ma być co najmniej 45 minut wg wywiadów, Zulu też nie wygląda na film niszowy, a i ckliwa Philomena skoro się tak naprzykrzała recenzentom, to musi być jej dość, żeby wepchnąć coś na płytę
Jeszcze nie zdarzyło się, żeby nie wydali muzy z Desplata z filmów Jérôme Salle i Stephena Frearsa. I jeśli w Wenus nie będzie kilku minut muzyki jak w Carnage, to nie widzę powodu, żeby i Polańskiego nie wydali. Nie bójcie żaby, Desplaty wyrastają jak grzyby po deszczu, jak nagle Wam wszystko znienacka na kupę wydadzą, to będziecie marudzić, że nie macie czasu przesłuchać. A płyty nie mogły się przecież do tej pory ukazać, bo poza obiegiem festiwalowym nie miały jeszcze swojej premiery!
Wenus w futrze: 31.10. Włochy, 7.11. Hong Kong, 8.11. Polska, 13.11. Francja i Belgia, 21.11. Niemcy
Zulu: 7.11. Grecja, 4.12. Francja (przesunęli o miesiąc)
Philomena: 1.11. UK i Irlandia, 27.11. USA, reszta krajów - grudzień-luty
To czemu się Adam tak wkręcasz, skoro premiery kinowe poprzesuwane; najwcześniej w drugiej połowie listopada te płyty mogą powychodzić. Więc jest jeszcze czas je ogłosić. Wyluzuj. Nie wierzę, że tak Ci tęskno do Desplata

Wenus w futrze: 31.10. Włochy, 7.11. Hong Kong, 8.11. Polska, 13.11. Francja i Belgia, 21.11. Niemcy
Zulu: 7.11. Grecja, 4.12. Francja (przesunęli o miesiąc)
Philomena: 1.11. UK i Irlandia, 27.11. USA, reszta krajów - grudzień-luty
To czemu się Adam tak wkręcasz, skoro premiery kinowe poprzesuwane; najwcześniej w drugiej połowie listopada te płyty mogą powychodzić. Więc jest jeszcze czas je ogłosić. Wyluzuj. Nie wierzę, że tak Ci tęskno do Desplata

do tych nie bardzo, nie będę się podniecał jakimś 10 minutowym scorem do teatru tv naszego Romka
mam nadzieje ze w Monumentach, jak przystało na duży hollywoodzki film, będzie dużo dużej muzy.

#FUCKVINYL
A ja mam wrażenie, że to Monuments Men będą rozczarowaniem
Przynajmniej dla mnie. A większość forum będzie się podniecać niedesplatowym Desplatem jak to już było przy poprzedniej kolaboracji z Clooneyem
Wszystko zależy, jaki to będzie film. W każdym razie rewolucji to się możemy spodziewać po Godzilli, w tym roku raczej nie ma miejsca na zaskoczenie. Wszystko w ramach tych samych środków co zawsze. Przypominam, że mam dobrą intuicję co do Olka, w zeszłym roku pamiętacie jak wyszło z Argo i Strażnikami? I kto miał rację? 

Fragment wywiadu z Clooneyem dla TheWrap:

Chyba zapowiada się coś przeciwnego niż "plumkanie"I’m working on the score with Alexandre Desplat. Then I’m going to London to Abbey Road to record with London 100-piece orchestra.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale z tego wnioskuję, że to będzie Music Composode by: George Clooney and Alexandre Desplat. Skoro wspomina, że pracuje z nim, chyba, że Clooney się do addtitionali ograniczy.Tomek pisze:Fragment wywiadu z Clooneyem dla TheWrap:
I’m working on the score with Alexandre Desplat.

Żarty na bok 100 osoba orkiestra od Desplata, z chęcią obadam.

Wiesz, Wawrzek, reżyser zazwyczaj współpracuje z kompozytorem przy tworzeniu muzyki
I z resztą twórców również
W ogóle nadzoruje wszystko 
Ok. Zwiastun potwierdza, że to nie będzie głupia komedyjka
Zapowiada się mocny film wojenny z potężną orkiestrą (oczywiście LSO, niech zgadnę)
Zamawiam w ciemno! Jestem spokojny.
PS. Za tydzień Olo będzie się musiał urwać z sesji nagraniowej MM na koncert do Ghent

Ok. Zwiastun potwierdza, że to nie będzie głupia komedyjka

PS. Za tydzień Olo będzie się musiał urwać z sesji nagraniowej MM na koncert do Ghent

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
@hp_gof Wiesz, są reżyserzy, którzy nie angażują się w ogóle w proces tworzenia muzyki. Ale wnioskuję, że Clooney takim typem reżysera jednak nie jest. 

Wawrzek albo specjalnie zamęt znowu robi, albo zapomniał jak powstają ścieżki dźwiękowe do filmów Nolana 

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Hans, rok po premierze, powiedział mi, że przy Incepcji mógł robić dokładnie to, co chciał.