Tom Holkenborg (Junkie XL)
Re: Tom Holkenborg (Junkie XL)
Wypuszczono piosenkę "Cautionary Tale" z "Three Thousand Years of Longing", od razu w dwóch wersjach, angielskiej i filmowej. Swoją drogą chyba odpuszczono sobie ten film, premiera 26 sierpnia, a zero jakiejkolwiek reklamy i promocji...
youtu.be/n8bl_qHKfdY
youtu.be/IjonjRcZfUc
youtu.be/n8bl_qHKfdY
youtu.be/IjonjRcZfUc
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Podobno film nie został zbyt dobrze przyjęty na festiwalu w Cannes. Kiedy ostatni raz byłem z jedną z progresywnych znajomych w kinie to skrytykowała zwiastun tego filmu, gdyż biała kobieta ma w nim ciemnoskórego mężczyznę jako jej więźnia.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Piosenka nastraja nawet pozytywnie na score, a ten startuje wraz z filmem w ten weekend i potrwa 37 minut, skromnie jak na Toma i 3 tysiące lat tęsknoty 

1. Djinn Theme (1:32)
2. Two Brothers (10:00)
3. Raucous Skies and Song of Transference (3:06)
4. As a Consequence of Zefir (8:12)
5. Ceaseless Game of Power (2:08)
6. A Djinn’s Oblivion (4:30)
7. Three Years Later (1:27)
8. Song of Transference and End Credits (2:26)
9. Cautionary Tale – Matteo Bocelli & Tom Holkenborg (3:50)
Przyjemny, krótki albumik. Brzmi w końcu jak muzyka, a nie dźwiękonaśladownictwo.
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049
~ Jon Burlingame
It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
Tom i Miller to jednak dobre połączenie. Fajnie, że temat z piosenki, którą poznaliśmy wcześniej jest motywem przewodnim filmu - Djinna, skądinąd bardzo udanym i ładnie aranżowanym, sorry za porównanie, ale normalnie lata 90 i melodie Sakamoto dla Bertolucciego mi się przypomniały
Szkoda, że najdłuższe tracki "Two Brothers" i "As a Consequence of Zefir" to jednak mało zgrabne i niemrawe suity, liczyłem, że akurat w tych trackach Tom szczególnie się wykaże, ale etniczne granie i klimat, jak zresztą w całej ścieżce idzie docenić.
Najładniejszy jak dla mnie track.
youtu.be/9kdR76FD6dk
A tymczasem Junkie powraca do sequela Godzilli i Konga, reżyseruje ponownie Wingard, a premiera planowana jest na marzec 2024, czyli tuż przed Furiosą - maj 2024, a w grudniu tego samego roku czeka nas jeszcze Sonic 3, choć tu powrotu Toma jeszcze nie obwieszczono, ale to najpewniej tylko kwestia czasu.

Najładniejszy jak dla mnie track.
youtu.be/9kdR76FD6dk
A tymczasem Junkie powraca do sequela Godzilli i Konga, reżyseruje ponownie Wingard, a premiera planowana jest na marzec 2024, czyli tuż przed Furiosą - maj 2024, a w grudniu tego samego roku czeka nas jeszcze Sonic 3, choć tu powrotu Toma jeszcze nie obwieszczono, ale to najpewniej tylko kwestia czasu.
Jeden z pomagierów Toma na swojej stronie zdradził, że Holkenborg zrobi muzę do oczekiwanej pirackiej gry Ubisoft "Skull & Bones", premiera 8 listopada 2022.
https://www.jackrobertsmusic.com/credits
https://www.jackrobertsmusic.com/credits
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Te inny projekty może nie są tak zachęcające, ale z aktualnego albumu, to rzeczywiście nieźle to brzmi. Ładny jest ten temat Djinna, tylko trochę za krótki i mógłby go Tom bardziej rozwinąć.
youtu.be/aBrlMUjYUTs
Muszę wgryźć się w ten score, gdyż w sumie jestem i w miejscu idealnym do jego słuchania.
youtu.be/aBrlMUjYUTs
Muszę wgryźć się w ten score, gdyż w sumie jestem i w miejscu idealnym do jego słuchania.

"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame
~ Jon Burlingame
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ładnie to Tom się może znowu zrobić aktywniejszy w social mediach, gdyż trochę ostatnio ucichł. Tylko jak na razie to wynik kasowy filmu dość słaby. :/
Despite solid reviews, #ThreeThousandYearsOfLonging cratered in its debut with $2.87 million. Given its $60 million production budget, MGM and United Artists Releasing’s film is shaping up to be one of the year’s biggest bombs.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Pozytywna i nawet nie tak strasznie długa recenzja Broxtona:
https://moviemusicuk.us/2022/08/31/thre ... mAzd9EsMZg
https://moviemusicuk.us/2022/08/31/thre ... mAzd9EsMZg
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jako, że lubię filmy George'a Millera wybrałem się do kina. Seans o 23:20 i ja jedny na sali.
Film mi się podobał, ale jest trochę nierówny. Przede wszystkim Miller stara się połączyć dwa elementy tej współczesnej baśni, historie dżina z orientu i adaptację dżina do współczesnego świata. Historie są naprawdę dobre, pomysłowe, drugi element, jak i uczucie głównej bohaterki do dżina trochę mniej. Podobnie wizualnie, widać pomysłowość, ale miejscami gorsze CGI.
I podobnie jest z muzyką, gdzie naprawdę muszę przyznać, że główny temat wypada bardzo ładnie i po seansie zostaje w pamięci. Ambientowe i bardziej elektroniczne momenty już mniej. Ale uważam, że ten temat naprawdę się Holkenborgowi udał.
I kto wie, jeżeli nikomu to nie przeszkadza to może napiszę coś więcej o tym scorze na stronie Filmmusic.pl. O ile tak brzmi Wasze życzenie?
P.S. Koper w filmie są momenty tylko... No właśnie są, ale ich "waga" , cóż dla niektórych mogą one być "ciężkie" do oglądania. Ale też nie chcę tutaj krytykować czyjegoś ciała, czy też jego ilości.

Film mi się podobał, ale jest trochę nierówny. Przede wszystkim Miller stara się połączyć dwa elementy tej współczesnej baśni, historie dżina z orientu i adaptację dżina do współczesnego świata. Historie są naprawdę dobre, pomysłowe, drugi element, jak i uczucie głównej bohaterki do dżina trochę mniej. Podobnie wizualnie, widać pomysłowość, ale miejscami gorsze CGI.
I podobnie jest z muzyką, gdzie naprawdę muszę przyznać, że główny temat wypada bardzo ładnie i po seansie zostaje w pamięci. Ambientowe i bardziej elektroniczne momenty już mniej. Ale uważam, że ten temat naprawdę się Holkenborgowi udał.
I kto wie, jeżeli nikomu to nie przeszkadza to może napiszę coś więcej o tym scorze na stronie Filmmusic.pl. O ile tak brzmi Wasze życzenie?

P.S. Koper w filmie są momenty tylko... No właśnie są, ale ich "waga" , cóż dla niektórych mogą one być "ciężkie" do oglądania. Ale też nie chcę tutaj krytykować czyjegoś ciała, czy też jego ilości.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O proszę nie spodziewałem się takiej reakcji? Ile osób było u Ciebie na sali podczas seansu?
nie zwracam na to uwagi, o ile ktoś obok mnie:
- nie je łyżką bigosu ze słoika
- nie rzuca po moich kolanach popkornem
- nie siorbie głośno rurką ostatniej kropli coli
wszystkie 3 akcje przeżyłem.
- nie je łyżką bigosu ze słoika
- nie rzuca po moich kolanach popkornem
- nie siorbie głośno rurką ostatniej kropli coli
wszystkie 3 akcje przeżyłem.
#FUCKVINYL