Michael Giacchino
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Re: Michael Giacchino
O, to może dostaniemy w końcu dobrego muzycznie Batmana?
Chociaż osobiście nie przepadam za takimi parodystycznymi wersjami.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Na razie to nic oficjalnie potwierdzonego, np mówiło się R.Newman będzie robić Cars 3, ale jak zrobi Lego Batmana przewrotnie, czyli mrocznie i na poważanie to na pewno jest na co czekać, choć jak uderzy w jajcarskie tony to też powinno być przyjemnie, najlepiej jakby było coś pomiędzylis23 pisze:O, to może dostaniemy w końcu dobrego muzycznie Batmana?Chociaż osobiście nie przepadam za takimi parodystycznymi wersjami.

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
To nie byłby trzeci kompozytor przy tym filmie już?!
Jakoś o innych nie słyszałem, ale tak patrzę, że jedynym źródłem takiej informacji zdaje się być wikipedia, także póki co traktować to trzeba jako farmazon.
Giacchino potwierdził, że nie robi Cars 3 i Lego Batman, także to tylko wymysły wiki.
The Book of Henry dostał za to premierę na 16 września, a Michael skomponuje jeszcze w tym roku do krótkometrażowego filmu "Tale of the Kite":
http://www.taleofthekite.com/
The Book of Henry dostał za to premierę na 16 września, a Michael skomponuje jeszcze w tym roku do krótkometrażowego filmu "Tale of the Kite":
http://www.taleofthekite.com/
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Mam już wszystkie soundtracki Giacchino dla Pixara (oprócz "Cars 2") i Disneya i muszę pochwalić wydanie "Up" Intrady: bardzo ładna książeczka z cocnept artami, szkoda, że płytowe wydanie "Zootopii" nie ma rozpiski instrumentalistów.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Gjaczin zrobił nową fanfarę dla Marvela która po paru latach zastąpiła Brajanową. Jest równie udana, obie podobają mi się tak samo, w sumie nie mogę się zdecydować która lepsza, choć Gjaczina jest chyba bardziej "staro-klasyczna" co niektórym może się bardziej podobać. Ogólnie godny nastepca.
#FUCKVINYL
Owa fanfara - https://www.youtube.com/watch?v=GJbFq4L3oU4 - fajna.
A tu już nowy plakat https://pbs.twimg.com/media/CoF-W9rXgAEG-au.jpg i zwiastun Doktora - https://www.youtube.com/watch?v=HSzx-zryEgM i tu już nie zadowolę się tylko dobrym scorem i tak jak przed Jupiterem będę czekać na więcej, choć zobaczymy jak tam będzie z pracą dla nowego reżysera i studia i czy nie trzeba będzie pójść w Hansa, bo już swojej muzy na tempie tu mieć raczej nie będzie
Wczoraj pokazano też zwiastun nowego King Konga, mam nadzieję, że Michael zabrał na Comic Con CV
A tu już nowy plakat https://pbs.twimg.com/media/CoF-W9rXgAEG-au.jpg i zwiastun Doktora - https://www.youtube.com/watch?v=HSzx-zryEgM i tu już nie zadowolę się tylko dobrym scorem i tak jak przed Jupiterem będę czekać na więcej, choć zobaczymy jak tam będzie z pracą dla nowego reżysera i studia i czy nie trzeba będzie pójść w Hansa, bo już swojej muzy na tempie tu mieć raczej nie będzie

Wczoraj pokazano też zwiastun nowego King Konga, mam nadzieję, że Michael zabrał na Comic Con CV

to będzie ciekawy film, ciekawe kto go dostanie..Mystery pisze:Wczoraj pokazano też zwiastun nowego King Konga, mam nadzieję, że Michael zabrał na Comic Con CV
#FUCKVINYL
nie jestem aż tak krytyczny, uważam że wersja Brajana pasuje mi ciut bardziej, ale wygląda na to że logo Gjaczina podoba się ludziom w USA zdecydowanie mniej niż Brajana 
"I like it, as a composition. But as a fanfare it's too busy. Too much going on in the space of 34 seconds. It's not necessarily a bad thing, but it's not nearly as instantly memorable as Tyler's. In this case simplicity would have been preferred I think."
"I'm a big Giacchino fan--Star Wars sparked my interest in film music, but The Incredibles was when I really started buying soundtracks--but his melody here isn't quite hooking me. I prefer his music for the Paramount logo."
"I guess we could also call this the Marvel Cinematic Universe fanfare. Honestly, I like Tyler's theme better. I also liked that many of the films had their own fanfare over the logo (By that particular film's composer). I understand why they want to use a single theme for all future releases though. It gives a singular identity to the studio and brand (for example: the 20th Century Fox and Universal logos are instantly identifiable by their music alone). As for the new design. It's too damn busy. The previous logo was perfect, it was a nice update to the original 2008 "flip book" logo."

"I like it, as a composition. But as a fanfare it's too busy. Too much going on in the space of 34 seconds. It's not necessarily a bad thing, but it's not nearly as instantly memorable as Tyler's. In this case simplicity would have been preferred I think."
"I'm a big Giacchino fan--Star Wars sparked my interest in film music, but The Incredibles was when I really started buying soundtracks--but his melody here isn't quite hooking me. I prefer his music for the Paramount logo."
"I guess we could also call this the Marvel Cinematic Universe fanfare. Honestly, I like Tyler's theme better. I also liked that many of the films had their own fanfare over the logo (By that particular film's composer). I understand why they want to use a single theme for all future releases though. It gives a singular identity to the studio and brand (for example: the 20th Century Fox and Universal logos are instantly identifiable by their music alone). As for the new design. It's too damn busy. The previous logo was perfect, it was a nice update to the original 2008 "flip book" logo."
#FUCKVINYL
Skoro do Godzilli sięgnięto po Desplata, tu również można liczyć na jakieś grubsze nazwisko, zdecydują producenci, reżyser podobnie jak Edwards przed Godzillą jest znany głównie z małego niezależnego filmiku i raczej w kwestii wyboru kompozytora nie będzie miał wiele do powiedzenia. A film prezentuje się dobrze, akcja osadzona w latach 70, świetna obsada i klimat. Dla Giacchino może to być wręcz zbyt komfortowy obraz, bije tu podobna atmosfera jak w Lost, Dawn of the Planet of the Apes, Jurassic World, ale jak na geeka przystało King Kong z 33 to jeden z ulubionych filmów i scorów Michaela i zapewne kolejne marzenie do zaliczenia, ale przed Godzillą też go typowałem, a dobrze wiemy jak się to skończyło 
A wracając do fanfary temat Giacchino będzie na pewno bardziej uniwersalny, zresztą pewnie spotka go podobny los jak ten Tylera, zagra przed filmem, do którego skomponuje i tyle go usłyszymy, w pozostałych filmach Marvela pewnie dany kompozytor będzie zaczynał projekcje filmu od swojej muzy, chyba, że ta nowa fanfara będzie nową regułą, zobaczmy. A z tego co zauważyłem ludziom ogólnie nie podoba zbytnio samo nowe logo, odejście od klasycznych kart komiksu, przejście na kinematograficzne ujęcia i po trochę to właśnie muza go ratuje, cóż trzeba będzie zobaczyć i usłyszeć to w kinie, najbliższa okazja już 26 października, chyba, że Giacchino w swoim zwyczaju, początkowe loga zacznie już scorem

A wracając do fanfary temat Giacchino będzie na pewno bardziej uniwersalny, zresztą pewnie spotka go podobny los jak ten Tylera, zagra przed filmem, do którego skomponuje i tyle go usłyszymy, w pozostałych filmach Marvela pewnie dany kompozytor będzie zaczynał projekcje filmu od swojej muzy, chyba, że ta nowa fanfara będzie nową regułą, zobaczmy. A z tego co zauważyłem ludziom ogólnie nie podoba zbytnio samo nowe logo, odejście od klasycznych kart komiksu, przejście na kinematograficzne ujęcia i po trochę to właśnie muza go ratuje, cóż trzeba będzie zobaczyć i usłyszeć to w kinie, najbliższa okazja już 26 października, chyba, że Giacchino w swoim zwyczaju, początkowe loga zacznie już scorem

Giacchino lepiej wypada w moim odczuciu.Adam pisze:Gjaczin zrobił nową fanfarę dla Marvela która po paru latach zastąpiła Brajanową. Jest równie udana, obie podobają mi się tak samo, w sumie nie mogę się zdecydować która lepsza, choć Gjaczina jest chyba bardziej "staro-klasyczna" co niektórym może się bardziej podobać. Ogólnie godny nastepca.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
Ciekawe czy Giacchino pokusił się o nagranie dłuższej wersji tak jak Tyler, było by fajnie usłyszeć to kiedyś w kilkuminutowej aranżacji. No i tak jak kilka razy posłuchałem, to zastanawiam się kiedy Michaelowi zostanie dane skomponowanie do takiego prawdziwe superbohaterskiego filmu, bo wciąż jednym moich z ulubionych jego tematów pozostaje Sky High, które z okazji tej fanfary sobie przypomniałem i myślę, że w takim kinie czuł by się jak ryba w wodzie 
https://www.youtube.com/watch?v=mdbXfaURJkA

https://www.youtube.com/watch?v=mdbXfaURJkA
to prawda, fajnie by było porównać. Brajan zrobił Fanfarę dla 2 Fazy. Gjaczino dla Fazy 3. Ciekawe kto zrobi dla 4Mystery pisze:Ciekawe czy Giacchino pokusił się o nagranie dłuższej wersji tak jak Tyler, było by fajnie usłyszeć to kiedyś w kilkuminutowej aranżacji.

#FUCKVINYL
- Wojteł
- John Williams
Adam pisze:Gjaczin zrobił nową fanfarę dla Marvela która po paru latach zastąpiła Brajanową. Jest równie udana, obie podobają mi się tak samo, w sumie nie mogę się zdecydować która lepsza, choć Gjaczina jest chyba bardziej "staro-klasyczna" co niektórym może się bardziej podobać. Ogólnie godny nastepca.
Godny następca legendarnej fanfary Briana, na której wychowały się pokolenia widzów, niemniej nostalgia za dzieciństwem nie pozwala mi jej w pełni docenić

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara