To może coś takiego - wyrzucamy fortepian razem z grajkiem z samolotu, ten sobie gra przez jakiś czas, po czym otwiera spadochron, mamy chwilową ciszę i nagle jeb - dźwięk fortepianu rozbijającego się o ziemięKoper pisze:Może Olo rozpindoli fortepian, jak Hans?
Alexandre Desplat
-
Templar
Re: Alexandre Desplat
-
hp_gof
No to jak się Olo postara, to może goście z Legendary Pictures dadzą mu wkrótce do skomponowania muzykę do jakiejś ekranizacji komiksu z superbohateremTemplar pisze:75% budżetu Legendary Pictures, pozostałe 25% Warnera. Całość około 160 milionów $, w zeszłym miesiącu w Variety tak napisali.
A niech pisze, bo melodia była ładna - tylko niech dobierze lepiej wokalistkęKoper pisze:Nauczeni doświadczeniem Strażników prosimy Desplata by nie pisał do Godzilli piosenki.![]()
Czyli BRAAAAAAAAMMMMMMMMTemplar pisze:i nagle jeb - dźwięk fortepianu rozbijającego się o ziemię![]()
-
Templar
Ale prawa do ekranizacji komiksów DC to ma Warner, a Legendary właśnie się kończy dil z Warnerem i MoS był ich ostatnią koprodukcją (z ekranizacji komiksów DC, bo jeszcze parę innych filmów jest w produkcjihp_gof pisze:No to jak się Olo postara, to może goście z Legendary Pictures dadzą mu wkrótce do skomponowania muzykę do jakiejś ekranizacji komiksu z superbohateremKto wie, kto wie
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Rewelacyjny news.
Cieszę się ogromnie z tego angażu - super że nie będzie tutaj RCP, a już to daje tutaj dobre zapowiedzi na film - sam fakt że producenci nie biorą żadnego Morrica/Zanneliego/Djawadiego daje do zrozumeinia że konkretnie podchodzą do filmu.
Dziwi mnie że Adam tak jedzie po filmie nim ten jeszcze wyszedł (tym bardziej że mówił że żadnego filmu z japońskiej serii nie widział - owszem tylko film Emmericha ale to się nie liczy).
Godzilla ma spory hype, bardzo dobrą obsadę realizatorską (jestem teraz w pracy nie chcę wymienić wszystkich) i pokazy na comic con też były entuzjastycznie przyjęte.
Trailer ma być przed Hobbitem, ja nie mogę się doczekać. Co prawda dla mnie muzycznej interpretacji potworów jakiej dokonał Ifukube nic nie pobije, niemniej jednak ogromnie czekam na to co zrobi Desplat wraz z LSO. Bo jak już to tylko ta orkiestra.
Będzie moc.
Cieszę się ogromnie z tego angażu - super że nie będzie tutaj RCP, a już to daje tutaj dobre zapowiedzi na film - sam fakt że producenci nie biorą żadnego Morrica/Zanneliego/Djawadiego daje do zrozumeinia że konkretnie podchodzą do filmu.
Dziwi mnie że Adam tak jedzie po filmie nim ten jeszcze wyszedł (tym bardziej że mówił że żadnego filmu z japońskiej serii nie widział - owszem tylko film Emmericha ale to się nie liczy).
Godzilla ma spory hype, bardzo dobrą obsadę realizatorską (jestem teraz w pracy nie chcę wymienić wszystkich) i pokazy na comic con też były entuzjastycznie przyjęte.
Trailer ma być przed Hobbitem, ja nie mogę się doczekać. Co prawda dla mnie muzycznej interpretacji potworów jakiej dokonał Ifukube nic nie pobije, niemniej jednak ogromnie czekam na to co zrobi Desplat wraz z LSO. Bo jak już to tylko ta orkiestra.
Będzie moc.
News ciekawszy niż większość muzyki filmowej tego roku. Daję kredyt zaufania Olkowi. Podejrzewam, że muzyka będzie świeża jak na standardy tego gatunku (monster-movie) i kaszany jaka panuje teraz w tym temacie w Hollywood. I jak Turek prawi - tu musi zagrać to LSO 

No właśnie. Cały czas się zastanawiam dlaczego Adam gada, że to kino klasy B.Templar pisze:Hype na tą nową Godzillę jest całkiem spory, co było widać podczas ostatniego Comic Conu. Producenci póki co też świetnie reklamują go, także taki duży budżet nie dziwi, bo można się spodziewać dużych zysków.Adam pisze:hmm ja czytałem o 80 jakiś czas temuto może znaleźli sponsorów
dobra whatever, mamy 21 wiek i dajcie spokój z filamami o przerośniętych jaszczurkach rozwalających osiedla
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Desplat komponuje do reboota "Godzilli"? Aha, Ok.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
napisałem czemu - przerośnięta jaszczurka niszcząca osiedla i uciekający przed nią tłum jankeskiej młodzieży ze smartfonami - kino z tematem klasy B w 21 wieku
dla mnie to to samo jakby robili teraz jakieś power rangers 
NO CD = NO SALE
A Godzilla Emmericha (tak to XX wiek, ale to niewiele zmienia) to kino klasy B czy nie?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
-
hp_gof
By the way, tak mnie zastanawia jak Desplat podejdzie do tematu. Bo generalnie kilka blockbusterów/thrillerów/filmów akcji już w swojej karierze miał, ale nijak się one mają do wyzwania, które leży przed nim. No bo w większości to były albo dziecięce/młodziezowe filmy fantasy: Golden Compass, Harry Potter, Twilight. New Moon plus Rise of the Guardians i... koniec
I tutaj mimo mocnej muzyki akcji pojawiają się dzwoneczki i inne plumkadełka, które w Godzilli miejsca absolutnie nie mają
Dalej mamy Ghost Writera, Ides of March, Argo i Zero Dark Thirty, gdzie mamy trochę suspensu, grozy, niepokoju i te elementy mogą się przydać. Natomiast bardzo mnie zaciekawiły reakcje fanów Godzilli, którzy udowadniając innym fanom, że Desplat jest dobrym wyborem i że potrafi wklejają link do... "Flight to Compound" z Zero Dark Thirty, znaczy się takie brzmienie wyobrażają sobie w Godzilli. I ja się akurat z tym zgadzam, że właśnie takie mroczne i ponure, tylko mam nadzieję, że będzie zero elektroniki plus mocny kop od orkiestry jak w Rise of the Guardians tyle że bez tej idyllicznej dzwoneczkowej otoczki, chyba że wprowadzą jakiś wątek miłosny, nie wiem, może Godzilla się zakocha czy coś
Generalnie właśnie się zorientowałem, że Desplat TAKIEGO projektu nigdy nie miał - w sensie że blockbuster, a jednocześnie taki dla dorosłych, na poważnie, z jakąś ikoniczną postacią/potworem, wymagający pierdyknięcia orkiestrą itd. Poszczególne elementy oddzielnie słyszeliśmy, teraz trzeba czekać na efekt końcowy, bo może być zaskoczenie
I tak jak miałem bardzo pozytywne (słusznie!) przeczucia co do RotG, tak tutaj jestem pewien, że on jest to w stanie zrobić. Przy czym jednocześnie boję się, że całe forum się nastawia i potem będą dramaty, rozpacze i rozczarowania
A swoją drogą w przyszłym roku szykuje się pojedynek gigantów na score'y do blockbustwerów!
Giacchino - Dawn of the Planet of the Apes (?), Jupiter Ascending
Desplat - Godzilla
Zimmer - Amazing Spider-Man 2, Interstellar (!)
JNH - Maleficient (?)
Możecie dalej wymieniać, bo ja nie pamiętam kto jeszcze co komponuje
Excited!
A swoją drogą w przyszłym roku szykuje się pojedynek gigantów na score'y do blockbustwerów!
Giacchino - Dawn of the Planet of the Apes (?), Jupiter Ascending
Desplat - Godzilla
Zimmer - Amazing Spider-Man 2, Interstellar (!)
JNH - Maleficient (?)
Możecie dalej wymieniać, bo ja nie pamiętam kto jeszcze co komponuje
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
ooo
znowu się kociołki przydadzą
czterokrotnie zwalniamy Ghost Writera, więcej kociołków i Godzilla upichcona
... no zobaczymy, ale póki co wszystkie "muskularne" projekty to mu wychodzą średnio lub źle
... no zobaczymy, ale póki co wszystkie "muskularne" projekty to mu wychodzą średnio lub źle
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
W zasadzie wystarczyłoby pewnie skomponować bardziej muskularną wersję Hostage, który ma emocjonalne wokalizy i jednocześnie surowe, horrorowe granie - wokal byłby ładnym nawiązaniem do oryginalnej ścieżki Ifukube.hp_gof pisze:tak mnie zastanawia jak Desplat podejdzie do tematu.
Super news, a wybór Desplata myślę, że nie przypadkowy i ten film rzeczywiście zapowiada się na bardziej poważnie.
Lato 2014 zapowiada się świetnie, Godzilla Desplata, Dawn of the Planet of the Apes i Jupiter Ascending od Giacchino, Powellowskie How to Train Your Dragon 2, The Amazing Spider-Man 2 Hansa, X-Men: Days of Future Past Ottmana czy The Good Dinosaur Newmana, teraz tylko czekać kto rozczaruje
Lato 2014 zapowiada się świetnie, Godzilla Desplata, Dawn of the Planet of the Apes i Jupiter Ascending od Giacchino, Powellowskie How to Train Your Dragon 2, The Amazing Spider-Man 2 Hansa, X-Men: Days of Future Past Ottmana czy The Good Dinosaur Newmana, teraz tylko czekać kto rozczaruje