James Newton Howard
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Re: JAMES NEWTON HOWARD
Tylko że nie rozumiesz, że pisanie Batmana w taki sposób, to był właśnie cały pomysł na score?
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
OczywiścieWawrzyniec pisze:I tak dochodzę do wniosku, że w sumie ten temat można tak podsumować: "James Newton Howard jest niewinny, to wszystko wina Zimmera".

ps. i całe szczęście, że Lis nie kieruje się nazwiskami/etykietkami

- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Rozumiem ale to nie zmienia faktu, iż mi się to nie podobaPaweł Stroiński pisze:Tylko że nie rozumiesz, że pisanie Batmana w taki sposób, to był właśnie cały pomysł na score?

a skąd u Zimmera ta moda na remixy, zapoczątkowana, chyba przez drugą część Piratów?
pamiętacie dodatkowe utwory do PotK3?, to było coś, a obecnie są prawie same remixy i w MoS ma być chyba podobnie ...

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- lis23
Czego by nie pisać o " Lincolnie " to Williams mimo wszystko, robiąc z mizernego, filmowego materiału płytę, wyszedł do słuchacza, gdyż płytowy " Lincoln " to praca bardziej koncertowa, niż odzwierciedlenie muzy w filmie ( której tam prawie nie ma i której na dobrą sprawę mogłoby w ogóle nie być - chyba pierwsza taka wtopa Spielberga ).kiedyśgrześ pisze:
ps. i całe szczęście, że Lis nie kieruje się nazwiskami/etykietkami
![]()
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Przy Piratach czwórce zawiódł go totalnie instynkt. Próbował remixami ratować score, który wiedział, że jest beznadziejny, a wyszło... jak wyszło.lis23 pisze:Rozumiem ale to nie zmienia faktu, iż mi się to nie podobaPaweł Stroiński pisze:Tylko że nie rozumiesz, że pisanie Batmana w taki sposób, to był właśnie cały pomysł na score?
a skąd u Zimmera ta moda na remixy, zapoczątkowana, chyba przez drugą część Piratów?
pamiętacie dodatkowe utwory do PotK3?, to było coś, a obecnie są prawie same remixy i w MoS ma być chyba podobnie ...
- lis23
Co ciekawe, mi się akurat Piraci 4 podobali, są gitarki, jest temat syren i główny motyw, jest namiastka dawnego ZimmeraPaweł Stroiński pisze:
Przy Piratach czwórce zawiódł go totalnie instynkt. Próbował remixami ratować score, który wiedział, że jest beznadziejny, a wyszło... jak wyszło.
najgorsze jest to, że nie ma już u mnie tego dreszczyka oczekiwania na nowy score - kiedyś, Zimmer, Howard, wywoływali by u mnie spore oczekiwania a dzisiaj nie mam żadnych oczekiwań
i nie dotyczy to tylko tych dwóch kompozytorów, gdyż obecnie bardziej czekam na wrześniowego Eltona, niż na drugiego " Hobbita " ...

nie ma już tych pozytywnych emocji związanych z nową muzą, gdy wokół muzę do superprodukcji tworzą same leszcze, już lepiej nadrabiać zaległości, choćby z Golden Age ;P
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Paweł Stroiński pisze:Słuchaj, to opowiem ci pewną historię.
Miałem kiedyś ustawioną rozmowę z Hansem na wieczór (tak pierwsza-druga popołudniu czasu Los Angeles). Jestem przygotowany mentalnie i merytorycznie, itd...
Nagle między godziną 15-16 naszego czasu (w Los Angeles 6-7 rano) dostaję maila od jego asystenta:
"Cześć, Hans bardzo chciał z tobą porozmawiać, ale właśnie pojechał do domu się przespać, bo kończył kawałek. Moglibyśmy to przełożyć"?
Łaaaaał. Normalnie: URZEKŁA MNIE TWOJA HISTORIA.

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- lis23
TLA jest fatalnym filmem a jednak tu Howard stworzył na prawdę dobrą muzę, czym te filmy się różnią? ( poza tym, ja uważam " Śnieżkę i Łowcę " za dobry filmkiedyśgrześ pisze:NIElis23 pisze:Ja pozwolę się nie zgodzić, gdyż taki, np. " Green Lanter " dawał duże pole do popisu dla muzy w stylu Howarda, a wyszło to, co wyszło - podobnie w przypadku " Śnieżki ".Obejrzyj Lisie te filmy ze stoperem w ręku
![]()

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Tym, że TLA, jakkolwiek fatalnym nie było, miało z założenia jakąś myśl, ideę przewodnią (chyba). I nią JNH mógł się zainspirować, a nie samym filmem, który chyba z resztą olał, biorąc pod uwagę działanie muzyki w filmie.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- lis23
Ewentualnie, Howard jest fanem animowanego oryginału ( tak, jak ja
).

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Pierwsze słyszę, żeby w tym Last Air Coś Tam była jakaś dobra muza, pomyliłeś mnie Lisie z jakimś zdesperowanym fanbojem JNHlis23 pisze:TLA jest fatalnym filmem a jednak tu Howard stworzył na prawdę dobrą muzę, czym te filmy się różnią? ( poza tym, ja uważam " Śnieżkę i Łowcę " za dobry filmkiedyśgrześ pisze:NIElis23 pisze:Ja pozwolę się nie zgodzić, gdyż taki, np. " Green Lanter " dawał duże pole do popisu dla muzy w stylu Howarda, a wyszło to, co wyszło - podobnie w przypadku " Śnieżki ".Obejrzyj Lisie te filmy ze stoperem w ręku
![]()
).

- lis23
Akurat tam jest dobra muza i jeden z najlepszych utworów 2010 roku, zwał się chyba " Flow Like Water " 
forumowa recka, 5 / 5 na płycie
http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=1157

forumowa recka, 5 / 5 na płycie

http://www.filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=1157
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Jeszcze kilka takich generików w życiu usłyszę i sam się z kompozytorkę chyba wezmę, bo to trudne być nie może

Ps. na forumowe recki to ja zasłonę milczenia ogólnie spuszczam, traktując je z przymrożeniem oka, każdemu tak radzę

- lis23
Ciężko Was zadowolić
, całkiem dobry Howard jest " be " ale IM3 Tylera to dla niektórych " geniusz mistrzunia " 
jeśli już mamy być szczerzy to zauważajmy też te dobre prace, a nie same średniaki a TLA ma klimat i moc i żadna praca Howarda po 2010 roku już nie zbliżyła się do tego poziomu.

jeśli już mamy być szczerzy to zauważajmy też te dobre prace, a nie same średniaki a TLA ma klimat i moc i żadna praca Howarda po 2010 roku już nie zbliżyła się do tego poziomu.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Zaspakajając twoją ciekawość Lisie to z tego słynnego IM3 przesłuchałem temat i jeden kawałek na który wskazał Ghostek bodajże… i na więcej nie mam ochoty
Nie
Jeszcze przesłuchałem ten żart muzyczny na koniec płyty, ale to dlatego, że Templar teledysk zrobił
i to by było na tyle