Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

Re: Alexandre Desplat

#586 Post autor: Adam » czw sie 29, 2013 22:36 pm

może będzie 12 fortepianów i przez to będzie pierdolnięcie :D zaraz Maras przyjdzie i będzie miał podjarę...
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#587 Post autor: Koper » czw sie 29, 2013 22:37 pm

Może Olo rozpindoli fortepian, jak Hans? :mrgreen:
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#588 Post autor: Adam » czw sie 29, 2013 22:40 pm

wszystko by było pięknie tylko sam pomysł remaku tego filmu jest porażką, do tego tworzony jest w zasadzie przez nikogo za małą kasę. a jedynymi nazwiskami o których ktoś tam słyszał są Watanabe i Binoche w drugoplanowych - oboje już na emeryturach w zasadzie odcinający kupony od dawnych dużych filmów.. także coś mi się tu widzi że Desplat ma ciągnąc PR do góry :P
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#589 Post autor: Koper » czw sie 29, 2013 22:42 pm

Będzie dodawał hambitności do projektu? ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#590 Post autor: Adam » czw sie 29, 2013 22:43 pm

nie wiem, ale wiem że to zadziałało, bo teraz 99% fanów filmówki na całym świecie robi WTF i zaczną wypatrywać tego projektu. sam będę teraz czekał, ale tylko na muzę ofkors, bo doprawdy nie liczyłem tu na nikogo innego poza kimś z 2 rzędu z RCP. jakby ten projekt był za 2 razy większa kasę i robiony przez dobre nazwiska, już pomijając aktorów, to bym się zainteresował.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#591 Post autor: Koper » czw sie 29, 2013 22:48 pm

Czy ja wiem czy 99% będzie wypatrywać? 99% na pewno zrobi WTF ale taki dajmy na to za przeproszeniem Wawrzyniec i inni członkowie RCP socios to raczej strzelą focha, że fuchy Balfe nie dostał albo inny Orvarsson.

Templar

#592 Post autor: Templar » czw sie 29, 2013 22:48 pm

Adam pisze:za małą kasę.
160 milionów $ to jest mała kasa?

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#593 Post autor: Koper » czw sie 29, 2013 22:49 pm

Templar pisze:
Adam pisze:za małą kasę.
160 milionów $ to jest mała kasa?
Adam na waciki tyle wydaje :mrgreen:

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#594 Post autor: Adam » czw sie 29, 2013 22:49 pm

hmm ja czytałem o 80 jakiś czas temu :? to może znaleźli sponsorów :P dobra whatever, mamy 21 wiek i dajcie spokój z filamami o przerośniętych jaszczurkach rozwalających osiedla :P
#FUCKVINYL

hp_gof

#595 Post autor: hp_gof » czw sie 29, 2013 22:50 pm

Adam pisze:Alexandre Desplat's all time high :P
Zacięła Ci się płyta :mrgreen: W ogóle skąd ten tekst wytrzasnąłeś :?:
Koper pisze:Ja jebie, Godzilla będzie niszczyć miasta do rytmu fortepianowego plumkania. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Stereotypy :mrgreen: Jak ja kocham stereotypy :P Myślałem, że po Rise of the Guardians już te żarciki się skończą :mrgreen:
Adam pisze:nie wiem, ale wiem że to zadziałało, bo teraz 99% fanów filmówki na całym świecie robi WTF i zaczną wypatrywać tego projektu. sam będę teraz czekał, ale tylko na muzę ofkors, bo doprawdy nie liczyłem tu na nikogo innego poza kimś z 2 rzędu z RCP. jakby ten projekt był za 2 razy większa kasę i robiony przez dobre nazwiska, już pomijając aktorów, to bym się zainteresował.
Teraz czytam stronki fanowskie i ludzie piszą, że widzieliby w tym projekcie Michaela Giacchino, ba! nawet jakaś plota kiedyś poszła, że on już podpisał kontrakt, ale Giacchino sprostował, że nie, ale zrobiłby to z wielką chęcią :mrgreen: Więc niekoniecznie druga liga RCP ;) To że w filmie nie ma standardowych buziek, to nie znaczy, że film będzie zły, nie przesadzajmy ;)
Nie znam się na Godzilli, ale tam jest jakiś oryginalny temat i pytanie, czy Desplat go użyje (zgodnie z oczekiwaniami fanów), czy oleje i zrobi wszystko od nowa (prawdopodobne, bo on uznaje tylko dziedzictwo Williamsa :mrgreen: ). Generalnie będzie ostra zadyma, i na forum i u fanbojów Godzilli :mrgreen:
No to ciekawe co na to powie Turek... 8)

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#596 Post autor: Adam » czw sie 29, 2013 22:51 pm

hp_gof pisze:No to ciekawe co na to powie Turek... 8)
że szkoda że nie Raine, i że kiedy będzie re-rec :P

a skąd tekst wytrzasnąłem? tajemnica 8)
#FUCKVINYL

Templar

#597 Post autor: Templar » czw sie 29, 2013 22:56 pm

Adam pisze:hmm ja czytałem o 80 jakiś czas temu :? to może znaleźli sponsorów :P dobra whatever, mamy 21 wiek i dajcie spokój z filamami o przerośniętych jaszczurkach rozwalających osiedla :P
Hype na tą nową Godzillę jest całkiem spory, co było widać podczas ostatniego Comic Conu. Producenci póki co też świetnie reklamują go, także taki duży budżet nie dziwi, bo można się spodziewać dużych zysków.

hp_gof

#598 Post autor: hp_gof » czw sie 29, 2013 23:04 pm

16 maja 2014. Będzie 2D, 3D i IMAX 8) Warner Bros i Legendary Picture ;) No to Desplat się z Warnerem zna, będzie miazga :mrgreen:

Templar

#599 Post autor: Templar » czw sie 29, 2013 23:07 pm

75% budżetu Legendary Pictures, pozostałe 25% Warnera. Całość około 160 milionów $, w zeszłym miesiącu w Variety tak napisali.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#600 Post autor: Koper » czw sie 29, 2013 23:08 pm

hp_gof pisze:
Koper pisze:Ja jebie, Godzilla będzie niszczyć miasta do rytmu fortepianowego plumkania. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Stereotypy :mrgreen: Jak ja kocham stereotypy :P Myślałem, że po Rise of the Guardians już te żarciki się skończą :mrgreen:
Nauczeni doświadczeniem Strażników prosimy Desplata by nie pisał do Godzilli piosenki. :P :D

ODPOWIEDZ