John Williams

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
bladerunner

Re: John Williams - co dalej?

#571 Post autor: bladerunner » pt kwie 01, 2011 17:55 pm

DanielosVK pisze:Cholera, fakt. Tak to jest jak się na opak ze świętami i innymi pizdrułkami i się wtedy o nich nie myśli. ;)
Gupi żart :P nie mogli lepszego walnąć ?.
Może mi ktoś przybliżyć do ilu animacji w swojej karierze napisał J.W ?. Najlepiej te wydane scory bym prosił.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#572 Post autor: Paweł Stroiński » pt kwie 01, 2011 18:05 pm

To jego tak naprawdę pierwsza pełna animacja, z tego, co kojarzę. Jeśli chcesz wydany kawałek do animowanej sceny, pierwszy kawałek z Catch Me If You Can.

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#573 Post autor: Paweł Stroiński » pt kwie 01, 2011 18:06 pm

Niewydana jest muzyka z filmiku prezentującego sposób klonowania w Parku Jurajskim.

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#574 Post autor: DanielosVK » pt kwie 01, 2011 18:07 pm

bladu pisze:Może mi ktoś przybliżyć do ilu animacji w swojej karierze napisał J.W ?. Najlepiej te wydane scory bym prosił.
Szukasz score'ów, które mógłbyś z Shrekiem porównać? :P
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#575 Post autor: Mystery » pt kwie 01, 2011 18:08 pm

Może mi ktoś przybliżyć do ilu animacji w swojej karierze napisał J.W ?. Najlepiej te wydane scory bym prosił.
SW I, II, III :P

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#576 Post autor: Tomek » pt kwie 01, 2011 18:26 pm

Mystery Man pisze:
:mrgreen:
Obrazek

bladerunner

#577 Post autor: bladerunner » pt kwie 01, 2011 18:27 pm

DanielosVK pisze:
bladu pisze:Może mi ktoś przybliżyć do ilu animacji w swojej karierze napisał J.W ?. Najlepiej te wydane scory bym prosił.
Szukasz score'ów, które mógłbyś z Shrekiem porównać? :P
Cicho :P .
Paweł Stroiński pisze:To jego tak naprawdę pierwsza pełna animacja, z tego, co kojarzę. Jeśli chcesz wydany kawałek do animowanej sceny, pierwszy kawałek z Catch Me If You Can.
Swoją drogą bardzo fajna scena, brakuje takich czołówek dzisiaj. Chodzi mi raczej o ''pełny projekt'' :P.
Mystery Man pisze:
Słuchałem, bardzo ok scory, nawet mam na półce 8) .

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#578 Post autor: lis23 » pt kwie 01, 2011 19:12 pm

Właśnie animacji mi brakuje w dorobku Johna Williamsa - i to animacji przez duże " A ",czyli klasycznej,nie CGI.
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

bladerunner

#579 Post autor: bladerunner » pt kwie 01, 2011 19:22 pm

lis23 pisze:Właśnie animacji mi brakuje w dorobku Johna Williamsa - i to animacji przez duże " A ",czyli klasycznej,nie CGI.
Ciekawie jak się John odnajdzie, może zaskoczyć, a może też i będzie to porażka :). Hmm czekam, odkąd dowiedziałem się, że John nigdy na rzecz animacji nic nie zrobił :)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#580 Post autor: Tomek » pt kwie 01, 2011 19:32 pm

Ale Williams nie potraktuje "Tintina" jako animacji i według mnie nie ma podstaw, żeby oczekiwać 'score'u do animacji'. Przecież to zwykły film fabularny z aktorami, jedyna różnica to to, że zastosowano technikę motion capture. W ten sposób Horner powinien potraktować "Avatara" jako animację a Silvestri "Beowulfa" ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
lis23
+ Ludvig van Beethoven +

#581 Post autor: lis23 » pt kwie 01, 2011 19:57 pm

Tomek pisze:Ale Williams nie potraktuje "Tintina" jako animacji i według mnie nie ma podstaw, żeby oczekiwać 'score'u do animacji'. Przecież to zwykły film fabularny z aktorami, jedyna różnica to to, że zastosowano technikę motion capture. W ten sposób Horner powinien potraktować "Avatara" jako animację a Silvestri "Beowulfa" ;)
Dokładnie,dlatego pisałem że chciałbym usłyszeć Williamsa w animacji przez duże " A " - nie CGI :P
Tylko On, Williams John ;)
Tylko on, Elton John ;) ;)

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#582 Post autor: Tomek » pt kwie 01, 2011 21:37 pm

Pomarzyć można: jego styl z lat 80-ych i na przykład jakaś animacja pełnometrażowa Disneya :)
Obrazek

Mefisto

#583 Post autor: Mefisto » sob kwie 02, 2011 02:50 am

Ale jeden z Was dobrą rzecz zauważył - Williams ani razu nie napisał nic do animacji! Co z niego za kompozytor?!

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#584 Post autor: Mystery » sob kwie 02, 2011 09:08 am

Ale jeden z Was dobrą rzecz zauważył - Williams ani razu nie napisał nic do animacji! Co z niego za kompozytor?!
Nie piszący do animacji :wink: Może jakby Spielberg kiedyś jakąś wyreżyserował to byśmy się doczekali, a tak do wszystkich które wyprodukował w latach 80 i 90 miał Hornera ("American Tail", "Land Before Time", "Fievel Goes West", "We're Back! A Dinosaur's Story", "Balto"). Mi to oczywiście odpowiada, bo prace te prezentują dobry, bądź bardzo dobry poziom i w sumie jakoś nie widzę Big Johna komponującego do biegających po ekranie animowanych myszek :wink:

Mefisto

#585 Post autor: Mefisto » sob kwie 02, 2011 15:37 pm

Ale kompozytor, który nie napisał nigdy nic do animacji, to nie jest dobry kompozytor :P

ODPOWIEDZ