Alexandre Desplat

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Alexandre Desplat

#526 Post autor: Wawrzyniec » ndz cze 02, 2013 15:21 pm

Beka z Desplata, zamiast beki z Wawrzyńca? :shock: Hm, ciekawie, ciekawie, nie powiem. :)
#WinaHansa #IStandByDaenerys

hp_gof

#527 Post autor: hp_gof » ndz cze 02, 2013 18:17 pm

NIE WIERZĘ WŁASNYM OCZOM :!: :shock: :shock: :shock:
A ja się zastanawiałem jak Desplat może pracować już nad Monuments Men skoro jeszcze kręcą film, a tu proszę :mrgreen: Nie przewidziałem tej możliwości :P Desplat znów zaskakuje. Foty super. Za szybko pospieszyłem się ze zmianą avatara :mrgreen:

hp_gof

#528 Post autor: hp_gof » śr cze 05, 2013 22:42 pm

Pojawił się plakat "The Butler", ALE... nie wymieniono na nim nazwiska kompozytora :mrgreen:
Więc w dalszym ciągu nie wiadomo jak to z tym Desplatem przy tym projekcie jest :roll:
http://i.huffpost.com/gen/1170323/thumb ... cebook.jpg

Templar

#529 Post autor: Templar » czw cze 06, 2013 01:04 am

Ale byłyby jaja jakby Desplat dostał prędzej Oscara dla najlepszego aktora, niż za muzykę :mrgreen:

hp_gof

#530 Post autor: hp_gof » pn cze 10, 2013 17:25 pm

No dobra, nie znam francuskiego, może ktoś jest w stanie to przesłuchać i powiedzieć czy coś ciekawego powiedzieli :P
https://www.youtube.com/watch?v=s3eRG9ekNY0
Podoba mi się, że pięknie i poprawnie facet wymawia "Alexandre Desplat", tak jak się powinno wymawiać :mrgreen:

hp_gof

#531 Post autor: hp_gof » pt cze 28, 2013 14:58 pm

No i dupa. Na facebooku oficjalnie potwierdzili, że Butlera skomponuje Quincy Jones. No to do kina nie idę :P

Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#532 Post autor: Wawrzyniec » pt cze 28, 2013 15:16 pm

Ja bym się na Twoim miejscu cieszył, że Desplat nie skomponuje muzyki do takiego przesiąkniętego lukrowym patosem filmidełka laurki. On jest stworzony do wyższych rzeczy. :wink:

hp_gof

#533 Post autor: hp_gof » sob cze 29, 2013 12:31 pm

Desplat i science-fiction? Wkrótce może stać się prawdą :mrgreen:
Za sprawą współpracy ze znajomym reżyserem ;)
http://www.filmweb.pl/news/Autor+drugie ... 4%99-96966
Obawiam się tylko, że będzie to "byle jakie" SF, bo 3 ostatnie filmy Chrisa Weitza do wielkich osiągnięć kinematografii nie należały :P No może Better Life było całkiem niezłe ;) Golden Compass ujdzie w tłoku, New Moon - wiadomo :P ALE pocieszenie jest takie, że do każdego z tych filmów Desplat stworzył naprawdę dobrą muzykę! W Better Life fajerwerków co prawda nie było, bo to zwykły dramat, ale ciekawy motyw, dobre 'Traffic' etc. sprawiły, że poziom utrzymany; a score'y do Golden Compass i New Moon zdecydowanie klasą przewyższyły filmy, bo Desplatowi chciało się wykazać :) Liczę na to, że tym razem powstanie w miarę przyzwoity, logiczny film z wyśmienitą muzyką :mrgreen:
PS. Chociaż z drugiej strony nie wiem czy da się nakręcić przyzwoity, logiczny film o nastolatkach 12-21 lat, którzy przeżyli katastrofę z niedalekiej przyszłości :P To takie słabe SF :P No ale nic, zobaczymy ;)

Awatar użytkownika
DanielosVK
Howardelis Vangeshore

#534 Post autor: DanielosVK » sob cze 29, 2013 12:37 pm

Świat dotknęła katastrofa, w wyniku której zginęli wszyscy poniżej 12 roku życia i powyżej 21.
:mrgreen: Srsly? Brzmi zabawnie. :D
Fe.

Cóż za score, Howard Shore.

Awatar użytkownika
filold
Kserujący nuty

#535 Post autor: filold » sob cze 29, 2013 12:48 pm

Szykuje się poważny dramat psychologiczny o życiu w świecie bez smartphonów

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#536 Post autor: Wawrzyniec » sob cze 29, 2013 13:06 pm

DanielosVK pisze:
Świat dotknęła katastrofa, w wyniku której zginęli wszyscy poniżej 12 roku życia i powyżej 21.
:mrgreen: Srsly? Brzmi zabawnie. :D
W sumie świat w którym nie rodzą się dzieci i nie ma dzieci, też może brzmieć głupio i zabawnie, a wyszedł z tego jeden z wybitniejszych filmów S.F. i w ogóle ostatnimi czasy.
Chociaż akurat co do Weitza, to wcale się nie zdziwię jak z tego wyjdzie jakaś padaka. Zważywszy, że nakręcił on tylko jeden naprawdę bardzo dobry film, a reszta to już koszmary.

Zresztą tutaj macie ciekawszy i bardziej desplatowaty projekt, jaki się szykuje:

http://filmmusicreporter.com/2013/06/28 ... francaise/

Dramat wojenny, to brzmi bardzo pod Desplata. I widzę, że zajmuje się tym reżyser "Księżnej". Czyżby więc Desplat wyplumkał Portman? :wink:
Może wyjść ładna muzyka.

hp_gof

#537 Post autor: hp_gof » sob cze 29, 2013 14:41 pm

Tytuł 'Suita Francuska' zobowiązuje do zatrudnienia Francuza :P Eeeeej, teraz Desplat wybiera projekty zgodnie z jakąś modą? Kolejny pod rząd film wojenny (z nazistami) w jego filmografii? :P Ale ciekawy, ciekawy projekt :) Widzę, że zaczynają się pojawiać interesujące projekty na przyszły rok. Dobrze, bo ten rok słabo mi wygląda.
A w ogóle Wawrzyniec brawo, nawet tego newsa nie zauważyłem :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#538 Post autor: Wawrzyniec » sob sie 10, 2013 15:43 pm

Ja myślałem, że to będzie na serio film, a nie Bękarty Clooneya:

http://www.youtube.com/watch?v=CreneTs7 ... r_embedded

Tak to czekam jedynie na scenę z tym wieśniakiem i koniem. :)

Ale muzycznie sądzę, że Desplat może tutaj przyjemny dla ucha score napisać. Czekam. :)

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#539 Post autor: Mystery » sob sie 10, 2013 15:47 pm

No i już teraz można powiedzieć, że Desplat jest murowanym kandydatem do nominacji do Oscara :)

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#540 Post autor: Wawrzyniec » sob sie 10, 2013 15:54 pm

W to nie wątpię. :) Zresztą już teraz mamy dwie pewne nominacje do Oscarów. :wink:

ODPOWIEDZ