James Horner
Re: James Horner
no chwileczkę. BTTF nigdy nie było wydane - MCA owszem wydało, ale song album. to dwie rożne rzeczy! a ze Star Treków wydany przez MCA był tylko score Cliffa, ok, ale to że go wydali rozszerzonego niedawno, to nie dlatego, że MCA im dała zgodę, tylko prawa miał tutaj Paramount i MCA nie miało nic do gadania (było wyjaśniane), a wytwórnie (LaLa z Intradą i GNP wspólnymi siłami pod produkcją Kendalla) z Paramountem zrobili dil i wydają systematycznie wszystkie star treki rozszerzone - a został do rozszerzenia już tylko Nemesis (no i najnowszy Into Darkness).
także niestety - z MCA nie ma łatwo.
jeśli to o czym pisał Feigel w sprawie tego "klasyka lat 80" okaże się Willowem, to ok, MCA tego nie zrobiła. a jeśli będzie to Land Before Time, to będziemy mieć pierwsze (nie licząc Star treka VI) rozszerzenie scoru wydanego przez MCA.
także niestety - z MCA nie ma łatwo.
jeśli to o czym pisał Feigel w sprawie tego "klasyka lat 80" okaże się Willowem, to ok, MCA tego nie zrobiła. a jeśli będzie to Land Before Time, to będziemy mieć pierwsze (nie licząc Star treka VI) rozszerzenie scoru wydanego przez MCA.
#FUCKVINYL
Z tego wywiadu:Adam pisze:w ogóle skąd wiadomo że o tym klasyku to ma być niby coś Hornera?
http://jameshorner-filmmusic.com/intrad ... feigelson/
As a scoop, can you tell us you very next James Horner project?
I'd like to…but it's not fully cleared yet and I'd hate have it appear in print and then something goes awry. I will say it's an expanded edition of an 80s classic. Great, great score.
Urodzinowy Soundcast Hornera z Timem Burdenem i Dougiem Adamsem:
http://blog.tracksounds.com/2013/08/sou ... james.html
http://blog.tracksounds.com/2013/08/sou ... james.html
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
A ja dopiero co niedawno zamówiłem stare wydanie "Willowa" - co tam, jak wyjdziecomplete to będę miał dwa wydania bo score to bez wątpienia świetny 
I oby Intrada tego nie spartoliła...

I oby Intrada tego nie spartoliła...

tym bardziej że za dużo nie stracisz bo w naszych sklepach Willow kosztuje po +/- 30 zł..Michał Turkowski pisze:A ja dopiero co niedawno zamówiłem stare wydanie "Willowa" - co tam, jak wyjdziecomplete to będę miał dwa wydania bo score to bez wątpienia świetny
#FUCKVINYL
"The London Philharmonic has commissioned James Horner to write a French horn concerto. The work is slated to be performed in 2014 by David Pyatt (their principal), Richard Watkins and Jim Thatcher"
Po tym jak zaczęli go wszędzie rejectować to widzę, że przerzucił się na utwory koncertowe.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
W karierze zrejectowano go z Streets of Fire (84), Heaven Help Us (85), Young Guns (88) i Romeo i Julia (13), także tego się trzymajmy i nie siejmy popłochu 

Miałem na myśli jeszcze Enders Game, ale prawda, że to nie reject tylko po prostu niezrealizowany projekt 

tak, te co podał Mystery to sytuacje gdy napisał muzę. natomiast takich przypadków jak Gra Endera (gdy był oficjalnie podany ale nie doszło do nagrań) było więcej.
#FUCKVINYL
Takich przykładów jest wiele, sam Oldboy miał czterech jak nie więcej kompozytorów, a pisanie, że go wywalono z Enders Games to tak jakby napisać, że Tylera wywalono z Fast 6, a obaj padli przecież ofiarą produkcyjnych zawirowań.Adam pisze:tak, te co podał Mystery to sytuacje gdy napisał muzę. natomiast takich przypadków jak Gra Endera (gdy był oficjalnie podany ale nie doszło do nagrań) było więcej.
Nigdzie tak nie napisałem.Mystery pisze:a pisanie, że go wywalono z Enders Games to tak jakby napisać, że Tylera wywalono z Fast 6, a obaj padli przecież ofiarą produkcyjnych zawirowań.