"Będzie Conan, mówię wam"
John Williams
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Re: John Williams
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Fakt, że Szpilberg olał ten film, pokazuje, co to będzie.
Czekam tylko na score, i to wyłącznie z sentymentu, bo nie spodziewam się niczego.
Bardziej czekam na ten kameralny film Steva na podstawie przeżyć jego rodziny - i tam John będzie miał więcej do pokazania muzycznie, niż odgrzewanie kotletów.
Czekam tylko na score, i to wyłącznie z sentymentu, bo nie spodziewam się niczego.
Bardziej czekam na ten kameralny film Steva na podstawie przeżyć jego rodziny - i tam John będzie miał więcej do pokazania muzycznie, niż odgrzewanie kotletów.
NO CD = NO SALE
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Ten fakt niczego na razie nie pokazuje, bo wycofał się z reżyserii zanim powstała historia, którą pokażą. Poza tym Spielberg jest producentem tego filmu, a produkowanie czegoś, czego nie reżyseruje, zdarzyło mu się zaledwie kilka razy (nie chodzi o prdukcję wykonawczą, to coś zupełnie innego). A więc tak zupełnie nie olał, bardziej przekazał pałeczkę. A że był zmęczony niemożnością doprowadzenia projektu do stanu realizacji, to jasna sprawa. Moze - oczywiście nie musi - sie okazać, że zastrzyk świeżeJ krwi zrobi tej franczyzie dobrze i powstanie film lepszy niż KOTCS.Adam pisze: ↑ndz kwie 11, 2021 09:24 amFakt, że Szpilberg olał ten film, pokazuje, co to będzie.
Co do Johna, jeśli zrobi coś na poziomie ST, będę bardziej niż happy.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niestety tego nie się nie da wykluczyć, a zważywszy kto za tym filmem stoi i znając ich dokonania z przeszłości wcale się nie zdziwię jeżeli ta historia będzie się prezentować mniej więcej tak:
"Phoebe Waller-Bridge grał panią archeolog i poszukiwaczkę przygód... Nie wiem jak ją nazwać, więc tak po prostu nazwijmy ją Kathleen. A więc Kathleen music odnaleźć, bo ja wiem... większą i lepszejszą Arkę Przymierza, będącą zarazem Świętym Graalem i Magicznym Hinduskim kamieniem, ale wiadomo ten artefakt jest większy i lepszy od tych poprzednich. Jednak potrzebne jej wiedzę posiada stary Indiana Jones, który żyje osamotniony na jakiejś wyspie. Kathleen pojawia się tam i spotyka starego, zaniedbanego ubranego w łachmany Indianę Jonesa, który jest totalnym zgredem i wygląda na to, że całego jeżycie okazało się jedną porażką i zawiódł rodzinę, przyjaciół, wszystko czego dokonał było na nic. I na koniec jak godny pożałowania, żałosny tchórz uciekał od odpowiedzialności i zaszył się na tej wyspie. Kathleen stara się przekonać Indianę, aby wyruszył z nią na przygodę, ale on co bardzo pasuje do jego postaci z poprzednich filmów, wyśmiewa ideę przygód i w ogóle mówi, że nie wierzy w magiczne artefakty i ma w pogardzie archeologię. Oczywiście BARDZO WAŻNĄ dla fabuły i całego filmu, jest pokazanie sceny jak Indiana Jones doi krowę. Kamery zrobi bardzo duże zbliżenie na wymiona krowy, kiedy Indiana Jones łapie jest swoimi rękoma, aż wycieknie z nich mleko. Podczas tego dojenia ważne jest, aby krowa odwróciła głowę w kierunku bohaterki, aby można było to odczytać, że Indiana Jones robi krowie dobrze. Zaznaczam, to jest SZALENIE WAŻNA scena dla tego filmu i warto też pokazać, że kiedy Indiana Jones pije to mleko część wylewa się po jego zapuszczonej siwej brodzie! Koniec końców Kathleen udaje się przekonać Indianę Jones i wyruszają na wyprawę. Oczywiście potrzebny jest jakiś przeciwnik, a więc niech będzie to Partia Republikanów. Podczas tych wszystkich przygód szybko staje się jasne, że Kathleen jest o wiele lepsza we wszystkim od Indiany Jonesa. Kiedy pierwszy raz chwyta w rękę bicz Indiany, to pokonuje za jednym zamachem aż 10 Republikanów! Przy okazji odnajduje ona Atlantydę i za pomocą jednej ręki wyciąga ją z oceanu. Wiadomo pod koniec super artefakt jest zdobyty i podczas ostatniej przygody Indiana Jones umiera. Na znak respektu wobec tej postaci Kathleen rozbiera jego zwłoki i ubiera jego skórzaną kurtkę, bierze jego bicz i nakłada jego kapelusz. Następnie pod koniec udaje się do starego opuszczonego domu Indiany Jones. Tam spotyka starą kobietę, która mówi jej, że tutaj od lat już nikogo nie ma. I pyta się jej kim jest? A na to ona:
"Kathleen."
"Kathleen kto?" dopytuje się starsza kobieta.
"Kathleen Indiana Jones".
Napisy końcowe i wchodzi Marsz Williamsa, który nowa postać też przygarnęła i zrobiła go swoim.
To po jakimś czasie można będzie tu wrócić i zobaczyć ile z tego dobrze przewidziałem.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Serio, Wierzycie, że Ford walczył o ten film tylko po to, żeby być statystą?
Przecież tego filmu chciał głównie Ford, tylko pod tym warunkiem zagrał w TFA - moim zdaniem, zrobił błąd, bo w nowych Star Wars nie musiał się jakoś fizycznie wysilać, wystarczyłoby żeby po prostu był przez cała nową trylogię.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- lis23
Czy na portalu jest w ogóle recenzja boxu La Li do Pottera, bo nie mogę znaleźć?
Słucham sobie właśnie "Więźnia Azkabanu" i sporo rzeczy brakuje - nie ma scen z "Dziurawego Kotła" i tej książki Hagrida do Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami i całej jazzowej sekwencji z lekcji Lupina z Boginem w szafie ... Pewnie gdzieś o tym było, dlaczego tego nie ma ale nie pamiętam i nie mogę znaleźć recenzji tego wydania.
Słucham sobie właśnie "Więźnia Azkabanu" i sporo rzeczy brakuje - nie ma scen z "Dziurawego Kotła" i tej książki Hagrida do Opieki Nad Magicznymi Stworzeniami i całej jazzowej sekwencji z lekcji Lupina z Boginem w szafie ... Pewnie gdzieś o tym było, dlaczego tego nie ma ale nie pamiętam i nie mogę znaleźć recenzji tego wydania.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale to normalne, że muzyka z ponad dwugodzinnego filmu nie znalazła się w pełni na godzinnym soundtracku. Ja lubię krótki motyw kiedy widzimy po raz pierwszy pociąg Hogwart Express.
Akurat scena z książką Hagrida jest na płycie.
Akurat scena z książką Hagrida jest na płycie.
- lis23
Ja mówię o wydaniu 7 CD z La Li, nie o podstawce 
W End Credits nie ma też tematu Hardodzioba albo go przeoczyłem.
W End Credits nie ma też tematu Hardodzioba albo go przeoczyłem.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A to wielkie wydanie Lali, to kiedyś miał Wojtek recenzować, z tego co pamiętam. Szczerze to ja jestem bardzo zadowolony z moich normalnych wydań.
- lis23
Ja mam normalne wydania i to siedmiopłytowe
W ogóle z Williamsa mam sporo powtórek: trzy razy "E.T", dwa razy 'Hook", "Jurassic Park", 'The Lost World", "Minority Report", 'The Phantom Menace", itp. 
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
Z muzyki zostanie przeróbka Marszu Indiany na napisy końcowe wykonana przez Tiësto, a resztę wypełni Marco Beltrami i Buck Sanders.
- lis23
https://www.ppe.pl/news/158097/indiana- ... staje.html
Retrospekcje czy starszy Indy opowiada jakąś swoją dawną przygodę przez cały film? Mówiło się o akcji kręcącej się wokół misji Apollo pod koniec lat 60 - tych

Retrospekcje czy starszy Indy opowiada jakąś swoją dawną przygodę przez cały film? Mówiło się o akcji kręcącej się wokół misji Apollo pod koniec lat 60 - tych
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
W październiku Williams bedzie mial trzy koncerty w Berlinie z Berliner Philharmoniker!
Czy ktoś z forumowiczow planuje tam byc? Bo ja pojade na bank i chetnie bym sie z Wami spotkal i moze jakas wieksza grupa by byla?:)
https://www.berliner-philharmoniker.de/ ... ils/53783/
Czy ktoś z forumowiczow planuje tam byc? Bo ja pojade na bank i chetnie bym sie z Wami spotkal i moze jakas wieksza grupa by byla?:)
https://www.berliner-philharmoniker.de/ ... ils/53783/
- bartex9
- Spec od additional music
Ja na bank też chcę!
Jakieś info kiedy rusza sprzedaż biletów? Na razie tylko jakieś przepustki sezonowe widzę.
Jakieś info kiedy rusza sprzedaż biletów? Na razie tylko jakieś przepustki sezonowe widzę.
- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Bilety w sprzedazy od 9 sierpnia.
https://www.berliner-philharmoniker.de/ ... uL4v9A7VL4
Cudowna wiadomość, spodziewana w sumie, bo mówił o tym pod koniec ubiegłego roku w wywiadzie
Ale wiadomo, ze dziś nic nie jest pewne na świecie.
Nie wiem, jak to zrobić, ale najchetniej, tak jak we Wiedniu, poszedłbym na wszystkie. Albo dwa chociaż.
https://www.berliner-philharmoniker.de/ ... uL4v9A7VL4
Cudowna wiadomość, spodziewana w sumie, bo mówił o tym pod koniec ubiegłego roku w wywiadzie
Nie wiem, jak to zrobić, ale najchetniej, tak jak we Wiedniu, poszedłbym na wszystkie. Albo dwa chociaż.