Na początku teżKaonashi pisze:RzeźMegakult
![]()
Coś tam plumkało pod koniec filmu
Alexandre Desplat
-
Templar
Re: Alexandre Desplat
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O tak to bardzo ładny score, który zawsze mi się podobał. Tylko, że niestety bardzo dobrze go znam. A ja właśnie chce odkryć coś mniej znanego dla zamerykanizowanego znawcy Desplata. Czyli osoby oceniająca go przez pryzmat jego amerykańskich, światowych produkcji.hp_gof pisze:Zapomniałem o Dziewczynie z perłą, a miałem napisaćMegakult
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Próbowałeś The Luzhin Defence?
Trochę za bardzo tam pojechał Dvorakiem (no czy jak kto woli Goldsmithem)Paweł Stroiński pisze:Próbowałeś The Luzhin Defence?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Goldsmithem? Hm
To chyba nie to co szukam. Strasznie się na to "Afterward" napaliłem, ale niestety jak na razie to widzę, że wszystkie "sklepy" są zamknięte. 
-
Templar
Na Spotify jest.Wawrzyniec pisze:Strasznie się na to "Afterward" napaliłem, ale niestety jak na razie to widzę, że wszystkie "sklepy" są zamknięte.
Dlaczego Goldsmithem? Odpowiedź w recenzji:Wawrzyniec pisze:Goldsmithem? HmTo chyba nie to co szukam.
http://filmmusic.pl/index.php?act=recki&id=591
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
O Marek dał, 4/5, a więc wedle logiki forumowej to ten sam poziom co "Iron Man 3".
A już na poważniej, to też do obadania. Dziękuję uprzejmie za pomoc.
A już na poważniej, to też do obadania. Dziękuję uprzejmie za pomoc.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Co za czasy, już na mało kim można polegać.
Człowiek sięga po Desplata z myślą o fajnym plumpscorze i otrzymuje...
Sous Le Pieds Des Femmes
Nie znam tego filmu z Claudią Cardinale i sądziłem, że będzie to ładny, delikatny stonowany Alexandre Desplat. Ale już jeden z traków na trackliście "Algeria" powinien był mnie ostrzec, że będę miał do czynienia z Ahmedem Desphlatem. Mocno bliskowschodni to score, typowa dla tych regionów wokaliza i instrumenty. Oczywiście pojawiają ładne momenty i cały score napisany z głową, ale też trochę męczący. Może po prostu mam trochę przesyt arbaskim Desplatem i dlatego też tak, a nie inaczej odebrałem ten score.
Bez oceny.
Sous Le Pieds Des Femmes
Nie znam tego filmu z Claudią Cardinale i sądziłem, że będzie to ładny, delikatny stonowany Alexandre Desplat. Ale już jeden z traków na trackliście "Algeria" powinien był mnie ostrzec, że będę miał do czynienia z Ahmedem Desphlatem. Mocno bliskowschodni to score, typowa dla tych regionów wokaliza i instrumenty. Oczywiście pojawiają ładne momenty i cały score napisany z głową, ale też trochę męczący. Może po prostu mam trochę przesyt arbaskim Desplatem i dlatego też tak, a nie inaczej odebrałem ten score.
Bez oceny.
-
hp_gof
A kto Ci kazał tego słuchać? Polecaliśmy Ci inne tytuły
W ogóle nie wiem skąd Ty to wziąłeś i co to w ogóle za tytuł 
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Niestety podane tytuły nie mogę znaleźć w moich "sklepach".
Ale znalazłem, to coś. Starszy Desplat, wyglądał bardzo francusko, poza tym ta okładka z tymi paniami zapowiadała melodtramatyczny score.

Tutaj sobie możecie obadać, jak to się mniej więcej prezentuje:
http://www.youtube.com/watch?v=JcA3hUIEZ0g

Tutaj sobie możecie obadać, jak to się mniej więcej prezentuje:
http://www.youtube.com/watch?v=JcA3hUIEZ0g
-
hp_gof
Wawrzek... Co to jest...
Wyjdę na rasistę, ale odrzuciło mnie na samym wstępie to a******e wycie... Takiemu Desplatowi mówimy stanowcze nie
Chociaż dalej ciekawie się zrobiło nawet. Nawet mi nie brzmiało to jak Alexandre.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Na rasistę pewnie nie wyjdziesz, ale co gorsza, możesz sobie nieźle zepsuć reputację fanboya Desplata, skoro nie dość dokładnie znasz jego dyskografię.