John Powell

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: John Powell

#481 Post autor: Wawrzyniec » ndz paź 27, 2024 11:16 am

I Adam się nabija z Powella, że bierze same animacje. Pamiętamy jakie były cyrki przy kręceniu Solo? A teraz wziął The Wicked i oto co Cynthia Erivo odstrzeliła, kiedy ktoś postanowił zrobić fanowską wersję plakatu, bliższą tej wersji z oryginalnego broadwayowskiego plakatu.

Obrazek

https://www.forbes.com/sites/danidiplac ... explained/

youtu.be/wa6V_eJGbRI
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#482 Post autor: Mystery » ndz paź 27, 2024 11:35 am

Dla mnie bardziej fascynujące jest to, że taka bzdurka z plakatu, zrobiła filmowi w sieci niemal taki rozgłos, jaki Barbie miała przez całą kampanię reklamową. Film w USA idzie już na otwarcie +100 mln. Co ciekawe musical trwa bez przerwy 2h30 min, film podobnie 2h40 min, ale to tylko pierwsza część, druga za rok. A jeżeli już mowa o Barbie to w tym roku czeka nas kolejny "Barbenheimer", bo Wicked i Gladtiator 2 startują tego samego dnia i wg analityków ma to wyjść na dobre obu produkcjom, także zobaczymy. Wczesne prognozy mówią, że pierwszy ma celować w 100-125 mln, drugi 60-80 mln, z tym, że musical w USA ma status kultowego, a na świecie pewnie będzie już gorzej to sprzedać, z kolei Gladiator powinien być większym hitem na świecie.

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#483 Post autor: qnebra » ndz paź 27, 2024 11:42 am

Jestem prawdziwa kuhwaaa, ja! Wybrałam taką minę by się na was patrzeć robaki biedaki, co was oglądam z samolotu. Nie możecie Mnie tak przerabiać kuhwa, to Ja, Ja się na was patrzę i tylko Ja się liczę.

Tak na poważnie, babka ma niesamowite szczęście, że to jeden z najpopularniejszych teatralnych musicali na świecie z olbrzymią bazą fanów, więc jej wysryw nie będzie całościowo aż tak tragiczny dla filmu. Choć też jestem wręcz pewny, że kilka osób zniechęci. I plakat filmowy jest absolutnie kiepski.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#484 Post autor: Adam » pn paź 28, 2024 15:05 pm

Wawrzyniec pisze:
ndz paź 27, 2024 11:16 am
A teraz wziął The Wicked i oto co Cynthia Erivo odstrzeliła, kiedy ktoś postanowił zrobić fanowską wersję plakatu, bliższą tej wersji z oryginalnego broadwayowskiego plakatu.
o co chodzi z tą aferą bo nie jestem w temacie ?
zwiastun i te oba plakaty (który jest prawdziwy?) wyglądają rakowo i nie wybieram się na to do kina.
pominę to że nie lubię tej czarnoskórej aktorki oglądać na ekranie.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#485 Post autor: qnebra » pn paź 28, 2024 18:14 pm

Adam pisze:
pn paź 28, 2024 15:05 pm
o co chodzi z tą aferą bo nie jestem w temacie ?
zwiastun i te oba plakaty (który jest prawdziwy?) wyglądają rakowo i nie wybieram się na to do kina.
pominę to że nie lubię tej czarnoskórej aktorki oglądać na ekranie.
Prawdziwy w komentarzu Wawrzyńca jest ten po prawej, po lewej to przeróbka nawiązująca do oryginalnego plakatu musicalu wystawianego na Broadway. Tego tu:
Obrazek

Tylko no, aktorka zareagowała w najgłupszy możliwy sposób w jaki tylko mogła to zrobić.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#486 Post autor: Adam » wt paź 29, 2024 10:27 am

qnebra pisze:
pn paź 28, 2024 18:14 pm
Tylko no, aktorka zareagowała w najgłupszy możliwy sposób w jaki tylko mogła to zrobić.
czarnoskóra, więc co się dziwić. ilość bzdur, jakie gadają publicznie, jest najczęściej związana z ich kolorem skóry, na który usilnie chca zwrócić uwagę i z którym stale mają kompleksy, nie wiedzieć czemu.
wczoraj jej czarnoskóra koleżanka po fachu publicznie płakała, że dla kariery w Hollywood musiała zrezygnować z jej "kenijskiego akcentu" (sic!) i czuje się od tamtego czasu że tym działaniem zdradziła swój kraj, swoje jestestwo i bardzo często nie może spać z tego powodu. :lol:

a potem ci ludzie się dziwią, że się z nich śmieją...

https://variety.com/2024/film/news/lupi ... 236192398/
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#487 Post autor: Mystery » śr paź 30, 2024 11:32 am

4 grudnia na Netflix.

youtu.be/SiCTXSwqzkw

ODPOWIEDZ