Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
dougan
Nominacja do odkrycia roku

Re: Hans Zimmer

#4171 Post autor: dougan » sob paź 09, 2021 13:45 pm

Wątek Diuny z forum VR-Control
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame

It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#4172 Post autor: Paweł Stroiński » sob paź 09, 2021 14:30 pm

Jest to forum kompozytorskie, gdzie Hans często podrzuca jakieś, generalnie mówiąc, rady młodszym kompozytorom też.

Wypowiada się tam nieco bardziej otwarcie i szczerze niż w wywiadach.

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4173 Post autor: Koper » sob paź 09, 2021 14:37 pm

i jak zwykle cudowna argumentacja, w skrócie: "był covid, nie można było wziąć orkiestry, poza tym orkiestra nie pasuje do kosmosu, no a w ogóle to sam napisz lepiej jak jesteś taki mądry".

Hansu coś niespecjalnie znosi krytykę. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#4174 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 09, 2021 14:38 pm

No tutaj dał bardzo ciekawą radę temu kompozytorowi. :P Mam tylko nadzieję, że Hans nie pracuje honorowo przy Suicide Hotline.
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4175 Post autor: Koper » sob paź 09, 2021 14:43 pm

Niech Hansu tam nie pitoli że czeka na nowy "głos" w filmówce, jak w tym Hollywoodzie i tak każdy do blockbustera oczekuje tylko jakiś randomowych, zimmeropodobnych brzmień, im mniej wyrazistych tym lepiej. A fuchy to już takim lamusom załatwiał, że wcale nie trzeba być dobrym kompozytorem. :P
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#4176 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 09, 2021 14:57 pm

Czasami pojawia się bardziej pytanie, czy trzeba być dobrym, czy po prostu pracowitym i elastycznym. Mnie się wydaje, że większość tych projektów Balfe, to nie ma ich od Hansa, tylko po prostu wyrobił sobie opinię kompozytora, który napisze szybko i nie będzie robił problemów.

Zresztą np. sami tutaj w przypadku "Solo" Powella myśleliśmy, że Hans miał coś z tym angażem wspólnego. A potem sam Powell w podcaście powiedział, że on był przy tym zatrudniony od dawna i to jego agent mu to zaoferował. I jedyne co miał Hans z tym wspólnego, to że jak Ron Howard zadzwonił do niego, żeby mu powiedzieć, że niestety do Solo ma już przydzielonego kompozytora Johna Powella, to Hans miał powiedzieć: "Oh, with Johnny you're in good hands.".
Koper pisze:
sob paź 09, 2021 14:37 pm
Hansu coś niespecjalnie znosi krytykę. :P
A ktoś w ogóle dobrze znosi? :P Hans jak prawdziwy artysta jest po prostu przewrażliwiony. I na pewno też byłoby mu przykro, gdyby coś z naszego forum poczytał, czy znaną opinię, że nie robi nic przy tych score'ach, tylko pomagierzy odwalają całą robotę. Za to w sumie po raz pierwszy zaatakował Southall przy recenzji The Dark Knight Rises.

... tak na chwilę trochę się przeraziłem, że Hans wejdzie tu na forum i użyje Google Translator. Ale a) Google translator słabo tłumaczy b) ja tu jestem grzeczny wobec Hansa, więc mi nic nie grozi. :D

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4177 Post autor: Koper » sob paź 09, 2021 15:11 pm

Wawrzyniec pisze:
sob paź 09, 2021 14:57 pm
I na pewno też byłoby mu przykro, gdyby coś z naszego forum poczytał, czy znaną opinię, że nie robi nic przy tych score'ach, tylko pomagierzy odwalają całą robotę.
a to co, on tego nie wie? :D :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#4178 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 09, 2021 15:22 pm

Podobno to jest bardziej skomplikowana sprawa niż nam się wydaje. W sumie można się Hansa na takim forum spytać, to nas dobitnie uświadomi. :P

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#4179 Post autor: Wawrzyniec » sob paź 09, 2021 18:24 pm

Ale w ogóle to nie wiem, czy tutaj Hans Zimmer niechcący ostatnim akapitem nie zdradził jak wygląda proces rekrutacji do RCP. Mianowicie ktoś skrytykuje jakiś score Hansa w necie na co Hans się złości i mówi: "Taki jesteś mądry i uważasz, że zrobiłbyś lepiej? Proszę tutaj daję ci blockbuster i udowodnij co potrafisz".
Po czym efekty są jakie widać i wtedy Hans może powiedzieć: "A nie mówiłem!". :P

Awatar użytkownika
qnebra
Zdobywca Oscara

#4180 Post autor: qnebra » sob paź 09, 2021 18:58 pm

Wawrzyniec pisze:
sob paź 09, 2021 18:24 pm
Ale w ogóle to nie wiem, czy tutaj Hans Zimmer niechcący ostatnim akapitem nie zdradził jak wygląda proces rekrutacji do RCP. Mianowicie ktoś skrytykuje jakiś score Hansa w necie na co Hans się złości i mówi: "Taki jesteś mądry i uważasz, że zrobiłbyś lepiej? Proszę tutaj daję ci blockbuster i udowodnij co potrafisz".
Po czym efekty są jakie widać i wtedy Hans może powiedzieć: "A nie mówiłem!". :P

Gorzej jak taka osoba machnie genialny score, po czym napisze Hansowi w odpowiedzi "I co teraz?"

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#4181 Post autor: Koper » sob paź 09, 2021 20:16 pm

Wawrzyniec pisze:
sob paź 09, 2021 15:22 pm
Podobno to jest bardziej skomplikowana sprawa niż nam się wydaje. W sumie można się Hansa na takim forum spytać, to nas dobitnie uświadomi. :P
Pewnie odpisze "Taki jesteś mądry, to sobie napisz score bez 10 pomagierów" :P

Awatar użytkownika
dougan
Nominacja do odkrycia roku

#4182 Post autor: dougan » czw paź 14, 2021 21:59 pm

HZ zachwala Batmany Goldenthala.

https://www.ign.com/articles/hans-zimme ... you-expect

Co mi się w tym wypadku najbardziej rzuciło w oczy:
"It's nice when you can actually say somebody did something that you are immediately, incredibly familiar with, and they've just done it so much better than you could ever do it, and you can just be inspired and rejoiced," Zimmer added, admitting that it comes with the realization that you could perhaps "do a little bit more studying" and "work a little harder."
"No Don Davis = No Matrix. Simple as that."
~ Jon Burlingame

It’s not a character-driven movie and there’s no humor, there’s no love, there’s no soul.
- Rutger Hauer o Blade Runnerze 2049

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#4183 Post autor: Wawrzyniec » czw paź 21, 2021 02:08 am

Obrazek

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#4184 Post autor: Wawrzyniec » śr paź 27, 2021 16:33 pm

https://www.netzwelt.de/filme/194884-ar ... oefer.html
Mit Hans Zimmer hat der Film zudem einen erstaunlich namhaften Komponisten an Bord, der hier jedoch scheinbar nur unbenutzte Reste aus seinem Score zur "Sherlock Holmes"-Verfilmung mit Robert Downey Jr. aufbrauch
Czyli muzyka brzmi jak odrzuty z Sherlocka Holmesa.

Awatar użytkownika
Mystery
James Horner

#4185 Post autor: Mystery » sob paź 30, 2021 11:15 am

Film już po premierze, a scoru coś nie widać?

Edit:
Mazzaro napisał, że soundtrack pojawi się wkrótce i wstawił na swojej stronie 8 kawałków.
https://www.stevemazzaro.com/listen

ODPOWIEDZ