John Williams
- Wojteł
- John Williams
Re: John Williams
To zdjęcie tez chyba sprzed 15 lat, jak nie więcej 

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Przekleiłem z Bastionu
to Williams tam w ogóle był?

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

nie. przecież od wielu lat większość kategorii nie jest prezentowana na gali - gala jest tylko dla muzyki popularnej, a dziesiątki kategorii po prostu ogłaszają hurtem wygranych i tylko wyświetlają jako wzmiankę kto wygrał. I to robią przed galą. Tak też było w tym roku, gdy wyniki były znane po południu, a gala była później dopiero nad ranem naszego czasu.
#FUCKVINYL
Czy finalnie wszystko bedzie super to się okaże. Narazie podali że wszystko na tym wydaniu to nowe nagrania zrobione w 2016 r. pod batuta Johna i skrzykniętą orkiestrą w LA - "Recording Arts Orchestra of Los Angeles ", czyli nie Boston Pops. Udostępnili też video z sesji z tematem Marion. Mnie się ta wersja nie podoba, nie przekonuje mnie ten klip po prostu i inne brzmienie. Zobaczymy jak reszta. Najciekawiej zapowiada się ten wywiad A DVD bo jego fragment też udostępnili i nagrywali go specjalnie na potrzeby tego wydaniaMichał Turkowski pisze: ↑pn lut 13, 2017 16:53 pmSuper informacja, zwłaszcza że wydanie nie będzie "obcięte" w żaden sposób.
#FUCKVINYL
Zarzuć linkiem do Marion, bo nigdzie nie widzę.
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Michał Turkowski
- Zdobywca nieistotnych nagród
Przecież muzycy sesyjni z LA to jedni z najlepszych na świecie, więc gdzie tu problem ? A temat Marion brzmi wyśmienicie.Adam pisze: ↑czw lut 16, 2017 23:29 pmCzy finalnie wszystko bedzie super to się okaże. Narazie podali że wszystko na tym wydaniu to nowe nagrania zrobione w 2016 r. pod batuta Johna i skrzykniętą orkiestrą w LA - "Recording Arts Orchestra of Los Angeles ", czyli nie Boston Pops. Udostępnili też video z sesji z tematem Marion. Mnie się ta wersja nie podoba, nie przekonuje mnie ten klip po prostu i inne brzmienie. Zobaczymy jak reszta. Najciekawiej zapowiada się ten wywiad A DVD bo jego fragment też udostępnili i nagrywali go specjalnie na potrzeby tego wydaniaMichał Turkowski pisze: ↑pn lut 13, 2017 16:53 pmSuper informacja, zwłaszcza że wydanie nie będzie "obcięte" w żaden sposób.
Przy czym klip audio różni się od video (audio gorsze wykonanie i brzmienie wg mnie, video zbliżone bardziej do oryginału) więc nie wiem o co kaman
najważniejsze że ten wywiad nagrywali razem siedząc obok siebie, wygląda na wspominki i gadanie o tych konkretne utworach..
http://www.hollywoodreporter.com/heat-v ... ion-976802

#FUCKVINYL
- lis23
Akurat różnice względem oryginału to zalety a nie wady tego wydania.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

- Pawel P.
- Metallica
- Kontakt:
Adam, słuchałem tego wczoraj, nie wiem, jakie można tu mieć zarzuty. Wykonanie takie jak powinno być, kompozycja jest nieco inna, rozbudowana, bo to przecież "concert piece". A "gorsze brzmienie" może wynika z tego, ze to ciulowe mp3? Dla mnie nie brzmi to gorzej od milionów innych nagrań, które można usłyszeć w Internecie. Może lepiej poczekajmy z opinią do momentu, kiedy włożymy do odtwarzacza CD?Adam pisze: ↑czw lut 16, 2017 23:48 pmPrzy czym klip audio różni się od video (audio gorsze wykonanie i brzmienie wg mnie, video zbliżone bardziej do oryginału) więc nie wiem o co kamannajważniejsze że ten wywiad nagrywali razem siedząc obok siebie, wygląda na wspominki i gadanie o tych konkretne utworach..
ja zaznaczyłem że wypowiadam się tylko o temacie Marion - jego udostępnili w całości w audio. Jestem ortodoksem i zmiany wobec niektórych oryginałów po prostu mi przeszkadzają i nie mogę ich zaakceptować
wydanie zakupię tylko jesli to DVD będzie czymś więcej niż 10-minutowym wywiadem 

#FUCKVINYL
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Chyba nie było: Williams drugim najczęściej wykonywanym współczesnym kompozytorem, a jego muzyka z SW ex aequo na pierwszym miejscu najczęstszych wykonów. Załapała się też "Orawa" Kilara. 
https://bachtrack.com/statistics-more-t ... nuary-2017

https://bachtrack.com/statistics-more-t ... nuary-2017
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Ja natomiast traktuję wersje koncertowe jako odrębne autonomiczne kompozycje, niejednokrotnie mocno pozmieniane (in plus), przez co mogące mocno zaskoczyć słuchacza przyzwyczajonego do wersji filmowych. Osobiście stanowią dla mnie dodatkowy walor, smaczek uzupełniający oryginalną wersję soundtracku. Szczególnie polecam 5 utworów do Hook'a z płyty Williams on Williams stanowiącej dysk nr 2 omawianego boksu, czy też utwór My Friend,The Brachiosaurus z JP, również znajdujący się na rzeczonym albumie. Pamiętam jak zaprezentowałem ten ostatni koledze, który bardzo dobrze zna album do JP, za cholerę nie mógł odgadnąć cóż to za kompozycjaAdam pisze: ↑pt lut 17, 2017 09:25 amja zaznaczyłem że wypowiadam się tylko o temacie Marion - jego udostępnili w całości w audio. Jestem ortodoksem i zmiany wobec niektórych oryginałów po prostu mi przeszkadzają i nie mogę ich zaakceptowaćwydanie zakupię tylko jesli to DVD będzie czymś więcej niż 10-minutowym wywiadem
![]()

Toż przecież od początku było wiadome, że Adamowi nie spodobają się nowe nagrania choćby nie wiem co. 

Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
ja lubię nowę nagrania ale muszą mieć to coś. nie wykluczam że reszta mi się spodoba. akurat ten jeden track mnie nie porwał. mam parę "nowych" wykonów Johna i je cenię, więc to nie tak, że nie lubie nowych wersji.
#FUCKVINYL
- lis23
Sorry, Adam ale kto tu się w listopadzie spuszczał na temat niekanonicznej aranżacji tematu z "Lwa w Zimie" Barrego na tej trzy płytowej składance? 
Dam sobie głowę uciąć, że 90% forumowiczów zna na pamięć tematu Williamsa i posiada większość z tych soundtracków (jeśli idzie o Spielberga to ja nie mam tylko trzech) więc nikt nie chce ponownie kupować tego, co już posiada i w takim wypadku inne aranżacje tematów to dobro dodane, a nie wada.

Dam sobie głowę uciąć, że 90% forumowiczów zna na pamięć tematu Williamsa i posiada większość z tych soundtracków (jeśli idzie o Spielberga to ja nie mam tylko trzech) więc nikt nie chce ponownie kupować tego, co już posiada i w takim wypadku inne aranżacje tematów to dobro dodane, a nie wada.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John