John Williams
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Czemu? Nie zauważyłem, by "zajebistość" Williamsa w jakikolwiek sposób wpływała na mój gust. :Pmuaddib_dw pisze:Z twoich wpisów na forum wynika, że jest inaczej :DDanielosVK pisze:Pominięcie Morricone jest wielce niewłaściwe.
Z resztą ja mam w dupie, czy Williams jest najlepszy, czy ma największy prestiż i najwięcej nagród. Moimi ulubieńcami są Shore i Vangelis. I o czym tu dyskutować.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Goldsmith to kompozytor którego muzyka charakteryzowała się zastosowaniem wyszukanych brzmień, dźwięków, granych często na przedmiotach codziennego użytku lub instrumentach etnicznych wcześniej nie znanych w światku filmowym np. Planeta Małp. Nie obce mu były awangardowe eksperymenty z muzyką elektroniczną - Logans Run, Star Trek. Goldsmith był niepowtarzalny, wyjątkowy = oryginalny. Z całym szacunkiem do Morricone wg mojego gustu dla mnie jest lepszym kompozytorem i tyle i właśnie jego cenię obok Williamsa najbardziej.
Największą oryginalnością wyżywających się dziś w kinie kompozytorów jest niesilenie się na oryginalność, oczywiście z nielicznymi wyjątkami. I dlatego wolę sięgać w przeszłość niż żyć tymi wszystkimi nowinami " Błajan to, Atli tamto, Djawadi sramto". Gustavo sritupitu kolejnemu gejowi zagląda do odbytu
Największą oryginalnością wyżywających się dziś w kinie kompozytorów jest niesilenie się na oryginalność, oczywiście z nielicznymi wyjątkami. I dlatego wolę sięgać w przeszłość niż żyć tymi wszystkimi nowinami " Błajan to, Atli tamto, Djawadi sramto". Gustavo sritupitu kolejnemu gejowi zagląda do odbytu

Ostatnio zmieniony ndz lut 27, 2011 17:42 pm przez muaddib_dw, łącznie zmieniany 3 razy.