Tom Holkenborg (Junkie XL)
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Tom Holkenborg (Junkie XL)
Ale my teraz rozmawiamy o Mortal Engines, czy Allita Battle Angel, gdyż chyba coś mieszacie? 

#WinaHansa #IStandByDaenerys
Oficjalny profil filmu Alita reklamuje już score (?!), a w video Cameron i Landau się rozpływają nad Junkim
Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, kto będzie robił Avatara 2 ?
https://www.facebook.com/soundtrackspl/ ... 3754258187

https://www.facebook.com/soundtrackspl/ ... 3754258187
#FUCKVINYL
- Radosław Rozbicki
- Asystent orkiestratora
Balfe obstawiam, że będzie robił Bad Boys 3, którego premiera jest przewidziana na 2020. Will Smith wypuścił ostatnio oficjala że w 2019 będą kręcić. Bruckheimer jakiś czas temu zaprzyjaźnił się z Balfe, dodatkowo Balfe pracuje aktualnie nad Underground 6 Baya, więc obstawiam ten angaż. 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale tak będąc szczerym to czekam na Alite jak i Mortal Engines. Tym bardziej że przy obu jest też zaangażowany Conrad Pope. Choć wiem, że pewnie Tomek powie "I co z tego? Skoro potem i tak Junkie wszystko zarżnie w miksie?"
Ale na temat a la z The Dark Toweri liczę

Ale na temat a la z The Dark Toweri liczę

Pope to koleś który pracuje z każdym jak ktoś mu położy hajs na stół. Nie wiem co w tym dziwnego. Nie on jeden, jest tam kilku takich orkiestratorów. Taki mają job.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Cóż przy pracach Desplata hp_gof zawsze mówił, że to jedna z lepszych osób w branży.
- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
W miksie i masterze. JXL razem z Wallfischem to najbardziej głuche towarzystwo, jakie wyszło spod blatu roboczego Hansa Zimmera i teraz kaleczą muzykę filmową.Wawrzyniec pisze: ↑pt lis 16, 2018 16:13 pmAle tak będąc szczerym to czekam na Alite jak i Mortal Engines. Tym bardziej że przy obu jest też zaangażowany Conrad Pope. Choć wiem, że pewnie Tomek powie "I co z tego? Skoro potem i tak Junkie wszystko zarżnie w miksie?"![]()
![]()

HPek się podnieca czymkolwiek jeśli jest związane z Olkiem.. Orkeistratorów jest tam jak mrówków, w tym kilku pracujących znacznie dłużej niż Pope i ze znacznie większym cv - Elhai pracował od początku lat 90 z większą ilością nazwisk i ma raz tyle dłuższy staż w branży. I dalej pracuje (teraz głównie JNH, B.Tyler, Goldenthal) To samo Stuart Thomas (RCP, JNH, Powell, Zimmer, B.Tyler). Takich nazwisk jest kilka, Pope to jeden z kilku. I tyle.Wawrzyniec pisze: Cóż przy pracach Desplata hp_gof zawsze mówił, że to jedna z lepszych osób w branży.
#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Mam dla Was dobrą i złą wiadomość:
Dobra jest taka, że Junkie XL nie planuje wyruszać w trasy koncertowe i grać swoją muzykę filmową na żywą, jak teraz wielu innych kompozytorów czyni. Junkie XL powiedział, że dawniej to był właściwie cały czas w trasach koncertowych i na koncertach co było fajne, ale...
I teraz mam tę ZŁĄ dla Was wiadomość ... ale teraz Junkie woli skoncentrować się na komponowaniu muzyki filmowej, co oznacza jeszcze więcej projektów.

Dobra jest taka, że Junkie XL nie planuje wyruszać w trasy koncertowe i grać swoją muzykę filmową na żywą, jak teraz wielu innych kompozytorów czyni. Junkie XL powiedział, że dawniej to był właściwie cały czas w trasach koncertowych i na koncertach co było fajne, ale...
I teraz mam tę ZŁĄ dla Was wiadomość ... ale teraz Junkie woli skoncentrować się na komponowaniu muzyki filmowej, co oznacza jeszcze więcej projektów.

- Ghostek
- Hardkorowy Koksu
- Kontakt:
W opis wkradł się błąd. Nie komponowaniu tylko kompilowaniu. Ten koleś jesscze chyba nic z prawdziwego zdarzenia nie skomponował.Wawrzyniec pisze: ↑śr lis 21, 2018 21:52 pmteraz Junkie woli skoncentrować się na komponowaniu muzyki filmowej, co oznacza jeszcze więcej projektów.![]()
![]()

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wczoraj odbyła się światoma premiera "Mortal Engines", ale na razie informacji o wydaniu soundtracka nie ma, ani też nie słyszałem żadnych opinii o nim.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie, no, na stronie filmu można przeczytać coś takiego:
Tom Holkenborg who wrote the score said of it "I think I found a balance between the brutality of Mad Max while honoring the orchestral writing that made the 50s great."