John Williams
- Marek Łach
- + Jerry Goldsmith +
Re: John Williams
Cały offtop pokasowałem. Jak chcecie ciągnąć tamten temat, to na privie, bo tu nie ma na to miejsca.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Przypomnę tylko jednego posta merytorycznego - nie zgadzam się, by nietypowy wokal w Visions of ANne Lively był zimmerowski, jest zbyt etniczny i techniczny, by można było posądzać o inspiracje.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę, że Peacemaker powstał na życzenie Spielberga (Spielberg zatrudnił także Hansa do dokumentu The Last Days), to faktycznie by się nie urodziłymuaddib_dw pisze:Ale wtedy nie urodziłyby się tak rozsądne scory jak Peacemaker, Mustang, Pearl Harbor czy Batman PoczątekPaweł Stroiński pisze:Raport Mniejszości, AI, Terminal, Amistad i Monachium - tam bym Hansa na pewno zobaczył w bardzo rozsądnych score'ach.

A, poza tym, sam Hans wolałby, by Pearl Harbor (zwłaszcza film) się nie urodziło. Nawet jeśli dostał potem cudownego pochwalnego maila od takiego jednego nieznanego kompozytora, Elmera Bernsteina, czy jak mu tam.
Aha, czyli jakbyś chciał spróbować czegoś nowego, to automatycznie oznacza, że stare jest złe i się nie sprawdza?Wojtek pisze:Po prostu ta wypowiedź "moja lojalność i przyjaźń z Johnem" - tak, jakby uważał, że Williams kiepską muzykę robi, albo gorszą dużo od Zimmera i go nie zastąpił tylko dlatego, że po tylu latach mu głupio starego przyjaciela zwalniać.

To raczej Ty to błędnie interpretujesz, albo raczej nadinterpretujesz.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Btw. Steven ma pokaźną kolekcję soundtracków 

Ostatnio zmieniony pn maja 20, 2013 17:24 pm przez muaddib_dw, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Proszę, a tutaj niby się twierdzi, że Mefisto to tylko sucharami potrafi walić, a na jak na razie to poza mną jest jedynym głosem rozsądku w tym temacie.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Na szczęście Ty jako jedyny na forum jesteś głosem skromnościWawrzyniec pisze:Proszę, a tutaj niby się twierdzi, że Mefisto to tylko sucharami potrafi walić, a na jak na razie to poza mną jest jedynym głosem rozsądku w tym temacie.

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Biorąc po uwagę reakcje na forum, to nie ja jeden

Ostatnio zmieniony pn maja 20, 2013 17:27 pm przez muaddib_dw, łącznie zmieniany 1 raz.
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Nie wiem między jakimi babkami obracają się Wawrzynie i Mefisto, ale ja po tekście z próbowaniem czegoś nowego to dostaje w ryj zazwyczaj 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Historia nie raz udowodniła, że większość może być w błędzie.Wojtek pisze:Biorąc po uwagę reakcje na forum, to nie ja jeden
I stosując logikę forum, to jeżeli w tej kolekcji ma jakieś inne soundtracki oprócz Johna Williamsa, to znaczy, że nie jest wobec niego lojalny.muaddib_dw pisze:Btw. Steven ma pokaźną kolekcję soundtracków
Oczywiście.Wojtek pisze:Na szczęście Ty jako jedyny na forum jesteś głosem skromności
#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Mniejszość teżWawrzyniec pisze:Historia nie raz udowodniła, że większość może być w błędzie.Wojtek pisze:Biorąc po uwagę reakcje na forum, to nie ja jeden

Wawrzyniec pisze:I stosując logikę forum, to jeżeli w tej kolekcji ma jakieś inne soundtracki oprócz Johna Williamsa, to znaczy, że nie jest wobec niego lojalny.muaddib_dw pisze:Btw. Steven ma pokaźną kolekcję soundtracków
Wojtek pisze:Do Wawrzyńca - problemem nie jest to, że Spielberg lubi innych kompozytorów. Może sobie lubić nawet Lady Gagę i Skrillexa. Po prostu ta wypowiedź "moja lojalność i przyjaźń z Johnem" - tak, jakby uważał, że Williams kiepską muzykę robi, albo gorszą dużo od Zimmera i go nie zastąpił tylko dlatego, że po tylu latach mu głupio starego przyjaciela zwalniać
Wawrzyńcu, może czas posłuchać Głosu Okulisty, bo widzę, że Ty jak zwykle jesteś ślepy na wszystkie wypowiedzi, które nie pasują do Twojego narzekania i smęcenia jaki to Hans jest biedny i znienawidzony?

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara