John Williams
Re: John Williams
nie zdarzyło się żeby inna wytwórnia wznowiła jakiś score mca - a jeśli tak było (a nie kojarzę) to nie mógł być to duży tytuł bo by o tym było głośno.
Parkiem Jurajskim 20TH nie ma się co podniecać bo to tylko marne mp3 za opłatą - jest bez szans na wydanie tłoczone tego, bo trwa za długo. Wznowienie dla samego wznowienia zwykłego wydania było by wg mnie głupotą bo przecież pierwsze wydanie jest cały czas w produkcji, dostępne normalnie, a do tego jakby było mało na aukcjach wala się pierdylion sztuk i to cenowo już od jednego centa.
No i jest na sieci od lat sesja na 3cd - wiec tym bardziej te dodatkowe 4 utworki które dziś wydali w mp3 niech sobie wsadzą bo łaski tym nie zrobili i jeszcze chcą by bulić za to, śmiech na sali..
Parkiem Jurajskim 20TH nie ma się co podniecać bo to tylko marne mp3 za opłatą - jest bez szans na wydanie tłoczone tego, bo trwa za długo. Wznowienie dla samego wznowienia zwykłego wydania było by wg mnie głupotą bo przecież pierwsze wydanie jest cały czas w produkcji, dostępne normalnie, a do tego jakby było mało na aukcjach wala się pierdylion sztuk i to cenowo już od jednego centa.
No i jest na sieci od lat sesja na 3cd - wiec tym bardziej te dodatkowe 4 utworki które dziś wydali w mp3 niech sobie wsadzą bo łaski tym nie zrobili i jeszcze chcą by bulić za to, śmiech na sali..
#FUCKVINYL
Jak widac chca doic kase, jak na worku bez dna, czyli SW.
Mimo wszystko, troche sie spoznili, skoro recording session juz jest dostepne online....
Mimo wszystko, troche sie spoznili, skoro recording session juz jest dostepne online....
Czasem mam wrazenie, ze te firmy po prostu nie chca dobrze zarobic na tych scorach, a szczegolnie rozszerzeniach (expanded, complete czy recording session).
No ale to ich problem. W sieci i tak wszystko bedzie....
No ale to ich problem. W sieci i tak wszystko bedzie....

przecież to są groszowe sprawy w wypadku takiego czegoś... oni na tym zarobili 20 lat temu, a teraz po 20 latach to kupi garstka fanów bo i tak wszyscy to mają. do tego trzeba płacić kolejne tantiemy autorom (bo kolejne wydanie i od niego też cza kasę odprowadzać).Agent pisze:Czasem mam wrazenie, ze te firmy po prostu nie chca dobrze zarobic na tych scorach, a szczegolnie rozszerzeniach (expanded, complete czy recording session).
#FUCKVINYL
Ale jakość dźwięku miazga
Ty w ogóle słuchałeś tego Adam? Dużo lepsza jakość niż na oryginalnej płycie.

no ok bo zrobili remaster.. ale co mi z remastera w mp3? wystarczy że muszę cierpieć że sporo nowości wychodzi w mp3 (szczególnie Brajana), a co dopiero gdy wznowienia staroci wychodza tylko cyfrowo - to już w ogóle porażka..
#FUCKVINYL
No i z co tego, że MP3, skoro i tak lepiej brzmi niż CD? Nagraj sobie na CD-R i będziesz miał CD 

jasne
mam nadzieję że tu tylko przytrolowałeś a nie serio taki fail
tak to się mogę bawić (i to zrobiłem) np z sesyjnym masterem Far Cry 3 a nie zwykłymi mp3 

#FUCKVINYL
W czym fail, ledwo odpaliłem pierwszy utwór i już od razu słychać znaczną poprawę, dźwięk głośniejszy, wyraźniejszy, w oryginale niektóre rzeczy po prostu giną i tak jest ze wszystkimi kawałkami. Wiadomo, że fajnie by było jakby na CD też to wydali, ale i tak jest lepiej, no jak Ty wolisz oryginał, tylko dlatego, że CD, kij tam, że gorsza jakość, no to Twoja sprawa 

to nie tak. po prostu jeszcze czasem mnie wkurza, że skazują nas na cyfrowe wydania, a możesz mi wierzyć że do nowego trendu się przyzwyczajam i z nim oswajam(iłem) - life is brutal
najlepiej by było gdyby dawali możliwość mp3 lub mastera (choćby sesyjnego 24-b jak przy Far Cry 3 np) - wtedy wypalam sobie master na płytę i wiem że taki cd-r będzie mi brzmiał o wiele lepiej niż połowa oryginalnych scorów wyprodukowanych w połowie lat 90 które mam na półce. I Far Cry 3 nagrany z 24-b mi to udowodnił - tylko nie mam tylnej okładki ładnej do niego bo nie miał digital bookleta (do NFS: The Run i AOT:TDC też
), a nie mogę trafić na homemady 

#FUCKVINYL
te 4 dodane utwory to mega lipa (choć lisu zaraz będzie bronił, że takie zajebiste, no bo Williams), na luzaku by mogło ich nie być i score nic nie traci - ergo: zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew
proste że lipa, kto ma sesje ten wie że w zasadzie mało czego brakuje tak naprawdę wartościowego.. jedyny plus to że jest remaster ale cóz z tego skoro to ino mp3..
#FUCKVINYL
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
Sesje to ma Adam i wąskie grono soundtrackowych masonów
W domenie publicznej nikt nigdy tego nie widział.
W filmie jest około 2,5 minuty muzyki więcej niż opublikowane na wznowieniu.
Kto się w takie rzeczy bawi
Ps.
Szczypior napisał, że wznowienie trwa 81:04, czyli bez problemu wchodzi na tłoczoną płytę, nikt już dzisiaj nie trzyma się książkowych standardów przecież, moja najdłuższa płyta trwa 82:34 z 2005 roku Deutsche Grammophon, co innego, że nie byłem w stanie tego przegrać znajomemu

W filmie jest około 2,5 minuty muzyki więcej niż opublikowane na wznowieniu.
OMG01 1mA Opening Titles = OST 1
02 1m1 Incident at Isla Nublar = OST 3 [0:00-2:12]
03 1m2 The Encased Mosquito = BON 19 [2:46-end]
04 2m1 The Entrance of Mr. Hammond = BON 17 [0:00-0:56]
05 2m3/3m1 To The Island = OST 04 [0:00-4:31]
06 3m2 The Dinosaurs = OST 04 [4:31-7:31]
07 3m2A The Entrance of the Park = OST 04 [7:32-end]
08 3m3 Cartoon Demonstration = BON 18
09 4m1 Hatching Baby Raptor = OST 6 [0:00-1:57]
10 4m2 You Bred Raptors = STILL UNRELEASED!!!
11 5m1 The History Lesson = BON 17 [0:56-end]
12 5m2 Jurassic Park Gate = OST 13
13 5m3 Goat Bait = OST 14 [0:00-2:20]
14 6m2 An Ailing Monster = OST 08 [0:00-2:27]
15 6m3 The Coming Storm = BON 19 [0:00-1:16]
16 7m1 Dennis Steals the Embryos = OST 9
17 8m1 The Trouble With Dennis = STILL UNRELEASED!!!
18 9m1 The Falling Car = OST 3 [2:13-end]
19 9m2 The T-Rex Chase = BON 19 [1:16-2:46]
20 9m3/10mA A Tree For My Bed = OST 10
21 10m1 Remembering Petticoat Lane = OST 12
22 10m2 My Friend, The Brachiosaurus = OST 8 [2:27-end]
23 10m3 Eggs in the Forest = OST 6 [1:57-end]
24 11m1 = STILL UNRELEASED!!!
25 11m2 Preparing to Meet the Monster = OST 14 [2:21-end]
26 11m3/12m1 High Wire Stunts = OST 11
27 12m2 Hungry Raptor = BON 20
28 12m3/13m1 Into the Kitchen = OST 5
29 13m2 March Past the Kitchen Utensils = OST 15 [0:00-4:08]
30 13m3/14m1 T-Rex to the Rescue = OST 15 [4:08-end]
31 14m2 End Credits = OST 7
BONUS 3m2 Record Intro = OST 2 [0:00-0:48]
BONUS 3m2 Ending = OST 2 [3:13-end]

Ps.
Szczypior napisał, że wznowienie trwa 81:04, czyli bez problemu wchodzi na tłoczoną płytę, nikt już dzisiaj nie trzyma się książkowych standardów przecież, moja najdłuższa płyta trwa 82:34 z 2005 roku Deutsche Grammophon, co innego, że nie byłem w stanie tego przegrać znajomemu

wcalekiedyśgrześ pisze:W domenie publicznej nikt nigdy tego nie widział.

#FUCKVINYL