John Williams
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: John Williams
W War of the Worlds też był Williams, Kamiński, efekty ILM, do tego Tom Cruise i wyszła kicha, a wtedy Spielberg podobno się jeszcze nie skończyłWawrzyniec pisze:Wiele osób po prostu mylnie sądzi, że to coś a la Terminator, a to nieprawda. Książka ta nie ma prawie nic wspólnego z Terminatorem.
Do tego w obsadzie mieli być Chris Hemsworth, Anne Hathaway i Ben Whishaw, do tego efekty ILM, zdjęcia Janusza Kaminskiego, muzyka Johna Williamsa i to wszystko jako fantastyka- dla mnie bomba
Która nie wybuchnie.

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Po pierwsze "Wojna światów" jest całkiem dobrym filmem z kilkoma świetnymi ujęciami. Niestety choruje na "syndrom farmy", o którym wspomniałem w związku z "Looperem".
A po drugie score Williamsa bardzo spisuje się w obrazie. Zresztą posłuchajcie sobie samego motywu ucieczki z miasta - moc! To dobry score i bardzo się cieszę, że Koper mi go odsprzedał.
A po drugie score Williamsa bardzo spisuje się w obrazie. Zresztą posłuchajcie sobie samego motywu ucieczki z miasta - moc! To dobry score i bardzo się cieszę, że Koper mi go odsprzedał.
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Koper się cieszy bardziej
bo tak to by go kury nawet na suchy prowiant za darmo nie chciały, a on se jeszcze zarobił na nim 

#FUCKVINYL
Średni film, średnia muza, nikt już o tym nie pamięta, a te "Robocalypse" to jeszcze gorzej się zapowiada.
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Ja tam film lubię, nie jest może epicki i najlepszy w karierze Spielberga ale to taki kameralny " Dzień Niepodległości "Templar pisze:Średni film, średnia muza, nikt już o tym nie pamięta, a te "Robocalypse" to jeszcze gorzej się zapowiada.

zwłaszcza jak nie wie, co jedzą jego dzieci i na co są uczulone, lub gdy śpiewa hymn podczas burzy

ale za to " Raport Mniejszości " jest świetny - jeden z moich ulubionych filmów Spielberga i SF w ogóle.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

brakowało tylko tego żeby majtki i kubek do kawy miał we flagę usa. zresztą tego brakuje we wszystkich tych patosowych filmach Szpilbergalis23 pisze:lub gdy śpiewa hymn podczas burzy

#FUCKVINYL
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jak wspomniałem "Wojna światów" ma wiele genialnych momentów, dopóki się ta okropna farma nie pojawia.
- pierwsze wyłonienie się tych chodzących głowonogów
- ucieczka z miasta
- rzeka pełna trupów
A w sumie nawet na tej okropnej farmie trafiają się dobre momenty, jak wizyta kosmitów.
Plus film wizualnie wymiata. To nie jest z tych filmów, gdzie oglądasz i sobie myślisz: fajne efekty specjalne. Nie Ty naprawdę wierzysz, że to co się dzieje na ekranie, dzieje się naprawdę. Tak samo w "Raporcie Mniejszości" wykorzystanie efektów specjalnych i połaczenie ich z tym co rzeczywiste to mistrzostwo.
I tego wszystkiego będzie mi brakowało jak nie powstanie "Robocalypse".
- pierwsze wyłonienie się tych chodzących głowonogów
- ucieczka z miasta
- rzeka pełna trupów
A w sumie nawet na tej okropnej farmie trafiają się dobre momenty, jak wizyta kosmitów.
Plus film wizualnie wymiata. To nie jest z tych filmów, gdzie oglądasz i sobie myślisz: fajne efekty specjalne. Nie Ty naprawdę wierzysz, że to co się dzieje na ekranie, dzieje się naprawdę. Tak samo w "Raporcie Mniejszości" wykorzystanie efektów specjalnych i połaczenie ich z tym co rzeczywiste to mistrzostwo.
I tego wszystkiego będzie mi brakowało jak nie powstanie "Robocalypse".

Zdecydowanie zły momentWawrzyniec pisze:A w sumie nawet na tej okropnej farmie trafiają się dobre momenty, jak wizyta kosmitów.
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Nie podoba Ci się design tych kosmitów, czy co? Mnie to się podobało, podobnie jak ta sonda. A z prostej przyczyny, gdyż wreszcie coś się na tej cholernej farmie zaczęło dziać.
Głupie farmy, "Looper" też był OK, dopóki się ta głupia farma nie pojawiła.
Głupie farmy, "Looper" też był OK, dopóki się ta głupia farma nie pojawiła.
Chyba już to wałkowaliśmy kiedyś - powtarzać się nie będęWawrzyniec pisze:Nie podoba Ci się design tych kosmitów, czy co?

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
A możliwe, że albo tutaj, albo gdzie indziej.
OK, dobra, rzeczywiście nie ma potrzeby. Jedyne co należy teraz zrobić to się rozpłakać, że prawdopodobnie "Robocalypse" i to w tej obsadzie nie powstanie.