Była już o tym mowa w temacie Gwiezdnych Wojen, a w tej wypowiedzi mówi, żeby chciał, ale z Lucasem.lis23 pisze:Czyżby jednak Williams chciał pracować przy nowych Star Warsach?
John Williams
Re: John Williams
- lis23
- + Ludvig van Beethoven +
Na Lucasa nie ma szans - pożyjemy, zobaczymy, skoro Sam Williams jest zainteresowany, to może uda się Go jednak przekonać? 
Giacchino jest ok ale ostatnio nie zachwyca - i " Ghost Protocol " i " John Carter ' to ok prace ale czegoś im brakuje, nie ma tego błysku co w animacjach Pixara.

Giacchino jest ok ale ostatnio nie zachwyca - i " Ghost Protocol " i " John Carter ' to ok prace ale czegoś im brakuje, nie ma tego błysku co w animacjach Pixara.
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

czasami zastanawiam się jak to jest że dyskutujemy o pewnym konkretnym temacie, a po paru dniach jak sprawa zamknięta przychodzi Lis i to samo wstawia do tematu JW jakby to był news sprzed 5 min 

NO CD = NO SALE
- lis23
Może dlatego, że rzadko zaglądam do innych działów, m.i.n. filmy, off, itp. 

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

aha, to wiele tłumaczy
ja tak mam z Kompozycje, nie wiem co tam się dzieje..

NO CD = NO SALE
Wydaje mi się, że jak Abrams po negocjacjach podpisywał kontrakt, to o wszystkie najważniejsze sprawy, takie jak wybór kompozytora, już zadbał, tak jak to było ostatnio z Mendesem przy Skyfall, ma być Newman i basta.lis23 pisze:Na Lucasa nie ma szans - pożyjemy, zobaczymy, skoro Sam Williams jest zainteresowany, to może uda się Go jednak przekonać?
- lis23
Nie jest to takie pewne - Disney potrzebuje rozgłosu, reklamy dla swoich Gwiezdnych Wojen a Williams ti prestiż i reklama właśnie i na pewno Jego nazwisko przyciągnęło by część fanów, nieprzekonanych do patronatu Disneya nad ich ulubioną seriąMystery pisze: Wydaje mi się, że jak Abrams po negocjacjach podpisywał kontrakt, to o wszystkie najważniejsze sprawy, takie jak wybór kompozytora, już zadbał, tak jak to było ostatnio z Mendesem przy Skyfall, ma być Newman i basta.

Disney'owi może zależeć na Williamsie tak samo, jak na Hamillu czy Fordzie

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

wszystkie szczegóły zostały już dawno ustalone tylko nie mogą się - jeszcze - przedostać do mediów. obsadę crew reżyser w momencie podpisywania kontraktu ma już zaklepaną. tak jest w tym biznesie, a niedowiarkom powinna dać do myslenia sytuacja ze skyfall, przy której gdyby nie Arnold to ludzie przez kolejne pół roku by wierzyli że score robi Arnold... będzie albo Williams albo Giacchino.
NO CD = NO SALE
- lis23
Innego wyboru raczej nie maAdam pisze: będzie albo Williams albo Giacchino.

Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Pewnie będzie Giacchino (kompozytor) i Williams (konsultant) jak to było przy Star Tours 2, bądź z Davisem przy Jurassic Park 3. A oficjalnie dowiemy się za jakieś 2 lata, chyba, że Giacchino wygada się wcześniej na Twiterzelis23 pisze:Innego wyboru raczej nie maAdam pisze: będzie albo Williams albo Giacchino.

http://www.youtube.com/watch?v=vv1M5Hd0Ito
- lis23
Ja tam jestem ciągle dobrej myśli, Williams jest, póki co, bezrobotny ( nowy projekt Spielberga, zawieszony ), więc przez najbliższy rok, dwa może coś machnąć do Star Warsów, nawet przed rozpoczęciem prac nad filmem - choć zrobił tak chyba tylko raz, w przypadku " Tin Tina ".
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John

Fajny wywiad. A co to jest to Star Tours?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- muaddib_dw
- Zdobywca Oscara
Atrakcja w parku disneya. Symulator. Wsiadasz i lecisz przez świat SW.
Ale wciąż nie bierzesz pod uwagę, że reżyserem jest Abrams i jak zobaczysz chociażby tą 90 minutową pogawędkę między nim, a Giacchino, to zobaczysz, że nawet Johnowi Williamsowi ciężko będzie ich rozdzielićlis23 pisze:Ja tam jestem ciągle dobrej myśli, Williams jest, póki co, bezrobotny ( nowy projekt Spielberga, zawieszony ), więc przez najbliższy rok, dwa może coś machnąć do Star Warsów, nawet przed rozpoczęciem prac nad filmem - choć zrobił tak chyba tylko raz, w przypadku " Tin Tina ".

http://trekmovie.com/2011/07/08/watch-9 ... giacchino/
Do pierwszego Star Tours muzykę skomponował Williams, ale z drugiego zrezygnował, toteż Disney sięgnął po Giacchino, który wcześniej robił już muzykę do Space Mountain, tutaj nieco więcej, m.in. o spotkaniu z WilliamsemAtrakcja w parku disneya. Symulator. Wsiadasz i lecisz przez świat SW.
http://www.endorexpress.net/special-fea ... tar-tours/
- lis23
Biorę to pod uwagę, ale biorę pod uwagę też fakt, że Giacchino jest wielkim fanem Williamsa, że Star Wars to jedno z muzycznych " dzieci " Williamsa oraz to, że dla każdego innego kompozytora, poza Williamsem, oczywiście, taki projekt to obciążenie i brak wolnej woli, kreatywności, gdyż kompozytor będzie obciążony tematami Williamsa i sławą Jego muzyki.Mystery pisze: Ale wciąż nie bierzesz pod uwagę, że reżyserem jest Abrams i jak zobaczysz chociażby tą 90 minutową pogawędkę między nim, a Giacchino, to zobaczysz, że nawet Johnowi Williamsowi ciężko będzie ich rozdzielić![]()
http://trekmovie.com/2011/07/08/watch-9 ... giacchino/
/
Tylko On, Williams John 
Tylko on, Elton John

Tylko on, Elton John