Hans Zimmer

Tutaj dyskutujemy w wątkach ogólnych o poszczególnych kompozytorach.
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

Re: Hans Zimmer

#2401 Post autor: Wawrzyniec » wt sie 23, 2016 14:18 pm

OK, to tutaj macie inne zdjęcie Hansa z Lebo M. gdzie widać, że jest nie tylko świetnym kompozytorem, ale też doskonale poinformowany o sytuacjach politycznych i kulturowych, w krajach, które odwiedza: :)

Obrazek
#WinaHansa #IStandByDaenerys

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2402 Post autor: Wawrzyniec » sob sie 27, 2016 14:57 pm

Niech to będzie przestroga dla innych, którzy podnoszą rękę na Hansa Zimmera. 8)

http://www.hollywoodreporter.com/thr-es ... -12-922850

Dobrze, że ten Friedman najmocniej przeprosił i niby twierdzi, że wprowadzili go w błąd muzyczni eksperci. Pewnie jakiś Clemmensen, albo inni forumowi hejterzy. :P
W sumie i tak został łagodnie potraktowany, w dawnych czasach to za coś takiego wchodziłby "Walk of Shame" ulicami Los Angeles. :P

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2403 Post autor: Adam » sob sie 27, 2016 14:59 pm

Ee tam, po prostu wyczuł zarobek i tyle. A że nie siadło to oświadczenie musiał napisać i tyle. Słaby h prawników miał.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2404 Post autor: Paweł Stroiński » sob sie 27, 2016 15:41 pm

Mhm, gość musiałby udowodnić, że skomponował Time i Journey to the Line przy okazji. Po prostu tak głupiego pozwu w życiu nie widziałem.

Awatar użytkownika
Adam
Jan Borysewicz

#2405 Post autor: Adam » sob sie 27, 2016 15:59 pm

no dlatego napisałem że miał słabych prawników, bo mądry prawnik by się nie podpisał pod czymś takim po analizie dowodów i powiedział gościowi wprost żeby się nie ośmieszał. no ale januszy jest pełno którzy chcą zarobić na frajerach i biorą takie zlecenia.
#FUCKVINYL

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2406 Post autor: Tomek » ndz sie 28, 2016 00:59 am

Rozśmiesza mnie Hansu w tych pretensjonalnych pozach. I jeszcze jedna i ta sama purpurowa marynarka a la Joker. O skarpetkach nawet już nie wspomnę. Przejadło się dawno temu :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Stroiński
Ridley Scott
Kontakt:

#2407 Post autor: Paweł Stroiński » ndz sie 28, 2016 01:54 am

Obawiam się, że sam na to nie wpadł. I raczej przy tych pięcioliniach się czuł jak idiota (i może to wyraża ta poza w sumie :mrgreen: ), zwłaszcza że:

1. Hans nie komponuje na nutach i sam mówi, że nie jest za dobry w czytaniu.
2. Wystarczy krótki rzut okiem, by zobaczyć, że te wszystkie "partytury" są po prostu czyste. Nic tam nie ma :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tomek
Redaktor Kaktus
Kontakt:

#2408 Post autor: Tomek » ndz sie 28, 2016 08:27 am

W takim razie już wiem jaki jest głębszy sens tego zdjęcia - pustka w głowie i panika HZ w momencie kiedy zasiada do pracy przy nowym filmie (mówił o tym w wielu wywiadach)... ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2409 Post autor: Koper » ndz sie 28, 2016 13:39 pm

Tomek pisze:W takim razie już wiem jaki jest głębszy sens tego zdjęcia
sens jest taki, żeby wszelkie Wawrzyńce tego świata miały sobie co powiesić nad łóżkiem. ;)
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2410 Post autor: Wawrzyniec » ndz sie 28, 2016 13:59 pm

Robicie problem, tam gdzie go nie ma. Przecież o takie rzeczy chodzi robiąc sesje fotograficzne. Jak ktoś jest kompozytorem to trzeba pokazać to w jakiś sposób. Tu macie np. dawne zdjęcie Bertolda Brechta i też jest pozowane, ale oto chodzi:
Obrazek

Gdybym np. robił sesję fotograficzną Babuchowi to też kazałbym mu stanąć na tle wielkich starych regałów z książkami, czy na tle jakiś renesansowych rzeźb, nawet jeżeli codziennie on w takich miejscach nie przebija. Albo np. robiąc sesję fotograficzną Koprowi to też np. kazałbym pozować w lesie a nagimi kobietami symbolizującymi nimfy, czy przyrodę, naturę jak kto chce. Nawet jeżeli Koper codziennie tak nie spędza czasu.

Na tym polegają sesje fotograficzne. A co innego zdjęcia z ukrycia i niby niepozowane. To co Zimmer ma siedzieć nad komputerem z papierosem w ustach i kubkiem kawy? :?

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2411 Post autor: Wojteł » ndz sie 28, 2016 14:20 pm

Wawrzyniec pisze: i kubkiem kawy? :?
W ustach? :shock:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

Awatar użytkownika
Koper
Ennio Morricone
Kontakt:

#2412 Post autor: Koper » ndz sie 28, 2016 15:17 pm

Wawrzyniec pisze:Albo np. robiąc sesję fotograficzną Koprowi to też np. kazałbym pozować w lesie a nagimi kobietami symbolizującymi nimfy, czy przyrodę, naturę jak kto chce. Nawet jeżeli Koper codziennie tak nie spędza czasu.
ale ja praktycznie codziennie jestem w lesie... tylko nimfy tam rzadko spotykam. :(
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński

Mefisto

#2413 Post autor: Mefisto » ndz sie 28, 2016 19:25 pm

Koper pisze:tylko nimfy tam rzadko spotykam. :(
łączę się w bólu

Awatar użytkownika
Wawrzyniec
Hans Zimmer
Kontakt:

#2414 Post autor: Wawrzyniec » pn sie 29, 2016 18:04 pm

Koper pisze:ale ja praktycznie codziennie jestem w lesie... tylko nimfy tam rzadko spotykam. :(
I oto chodzi, o stworzeniu czasami wyidealizowanego, lub uproszczonego obrazu. Tak samo jak np. Pawła sesja mogłaby być na tle wielkiego komputera/pomieszczenie z serwerami. Marek mógłby czytać kodeks karny w kawiarni na Polach Elizejskich z lampką wina w ręce. Tomek Goska, mógłby mieć zdjęcie na tle niezliczonych kabli, albo w siłowni. Kaonashi mógłby być w stroju samuraja, a hp_gof miałby sesję siedząc w łódce, która znajdowałaby się w kamienicy mieszczańskiej z XIX wieku z obrazem Desplata w tle.

Tu chodzi o pierwsze skojarzenia, tak jak Ty pracujesz w naturze, a więc dla wielu oznacza to, że wszystko co Cię otacza musi być w naturze. Tak samo jak Hans Zimmer jako kompozytor to najlepiej przedstawić pięciolinie, gdyż to się będzie muzycznie kojarzyć.

Awatar użytkownika
Wojteł
John Williams

#2415 Post autor: Wojteł » pn sie 29, 2016 18:07 pm

Wawrzyniec pisze:
Koper pisze:ale ja praktycznie codziennie jestem w lesie... tylko nimfy tam rzadko spotykam. :(
I oto chodzi, o stworzeniu czasami wyidealizowanego, lub uproszczonego obrazu. Tak samo jak np. Pawła sesja mogłaby być na tle wielkiego komputera/pomieszczenie z serwerami. Marek mógłby czytać kodeks karny w kawiarni na Polach Elizejskich z lampką wina w ręce. Tomek Goska, mógłby mieć zdjęcie na tle niezliczonych kabli, albo w siłowni. Kaonashi mógłby być w stroju samuraja, a hp_gof miałby sesję siedząc w łódce, która znajdowałaby się w kamienicy mieszczańskiej z XIX wieku z obrazem Desplata w tle.
Spytałbym o siebie, ale pewnie dostałbym tani joke o węglu, hałdach i kopalniach :wink:
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara

ODPOWIEDZ