To przykre.Koper pisze:Ja tak mam z połową dyskografia Williamsa i Zimmera.Marek Łach pisze:Ja do Conana już nie wracam, tak bardzo mi go obrzydziły dyskusje na forum.
John Williams
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: John Williams
#WinaHansa #IStandByDaenerys
let me tell you the days of high adventure........
http://www.youtube.com/watch?v=LANHWwEjOAU

jakby Wawrzyniec czesciej sluchal Conana 1 Basila, to by wiedzial skad sie wzial pomysl i melodia tematu Bane`a w TDKR
mnie osobiscie Williams zawsze sie bedzie kojarzyl ze Star Wars oraz Indiana Jonesem
http://www.youtube.com/watch?v=LANHWwEjOAU

jakby Wawrzyniec czesciej sluchal Conana 1 Basila, to by wiedzial skad sie wzial pomysl i melodia tematu Bane`a w TDKR

mnie osobiscie Williams zawsze sie bedzie kojarzyl ze Star Wars oraz Indiana Jonesem

Ostatnio zmieniony pn gru 24, 2012 13:47 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Za mało karpia, za dużo wódki 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
spokojnie
dopiero ryz basmati, ryba i warzywa 
jak mysliscie, uda sie Disneyowi namowic Willamsa do tworzenia muzyki do Trylogii Sequeli SW?

jak mysliscie, uda sie Disneyowi namowic Willamsa do tworzenia muzyki do Trylogii Sequeli SW?
Ostatnio zmieniony pn gru 24, 2012 14:20 pm przez Agent, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojteł
- John Williams
Jeśli Zimmer w temacie Bane'a kogoś rżnął, to Morricone, a to i tak jest bardzo odległe skojarzenie.
ja myślę, że nawet nie będą się specjalnie staraćAgent pisze:jak mysliscie, uda sie Disneyowi namowic Willamsa do tworzenia muzyki do Trylogii Sequeli SW?
Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Nie dobijajcie Wawrzka. Chłopaka dylematy moralne by wtedy zabiły. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Widzę, że świąteczny nastrój na forum wprost promienieje. 

Święta na filmmusic.pl 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Wawrzec - nie przejmuj sie
jak tam Swieta? juz w Polsce, czy nadal u szwabow? 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Jestem w Polsce i dobrze tutaj wszyscy wiedzą, że nie cierpię określenia Szwab.
- bladerunner22
- Zdobywca Oscara
powiedzcie Mi jak to jest z tym wykształceniem Williamsa , Johna.
Jedna z najpiękniejszych piosenek Lady Pank :
''Zabić Strach''
''Zabić Strach''
- DanielosVK
- Howardelis Vangeshore
Wikipedia pisze:In 1948, the Williams family moved to Los Angeles where John attended North Hollywood High School graduating in 1950. He later attended the University of California, Los Angeles, and studied privately with the Italian composer Mario Castelnuovo-Tedesco. In 1952, Williams was drafted into the U.S. Air Force, where he conducted and arranged music for The U.S. Air Force Band as part of his assignments.
After his Air Force service ended in 1955, Williams moved to New York City and entered The Juilliard School, where he studied piano with Rosina Lhévinne. During this time, Williams worked as a jazz pianist in New York's many clubs and eventually studios, most notably for composer Henry Mancini. His fellow session musicians included Rolly Bundock on bass, Jack Sperling on drums, and Bob Bain on guitar—the same lineup featured on the Mr. Lucky television series. Williams was known as "Little Johnny Love" Williams during the early 1960s, and he served as music arranger and bandleader for a series of popular music albums with the singer Frankie Laine.
(...)
After his studies at Juilliard, and the Eastman School of Music, Williams returned to Los Angeles, where he began working as an orchestrator at film studios. Among other composers, Williams worked with Franz Waxman, Bernard Herrmann, and Alfred Newman, and also with his fellow orchestrators Conrad Salinger and Bob Franklyn. Williams was also a studio pianist, performing on film scores by composers such as Jerry Goldsmith, Elmer Bernstein, and Henry Mancini.
Fe.
Cóż za score, Howard Shore.
Cóż za score, Howard Shore.
- bartex9
- Spec od additional music
Robokalipsa jak na razie niestety zawieszona:
http://hatak.pl/aktualnosci/filmy/27748 ... bokalipsy/
http://hatak.pl/aktualnosci/filmy/27748 ... bokalipsy/