Fajnie. Poziomu Kodu pewnie to nie osiągnie, no ale jest szansa, że mimo wszystko ten score będzie przynajmniej przyzwoity. W końcu to film o tajemniczej organizacji, z Florencją w tle (od razu mam skojarzenia z Hannibalem), z pościgami, morderstwami, zagadkami, no i przede wszystkim z wykorzystaniem w nim literackiego geniuszu jakim jest Boska Komedia Dantego. Powinno być mrocznie. Dziwi mnie tylko tytuł tej sesji: cysterna?Wawrzyniec pisze:
Hans Zimmer
- galljaronim
- John Powell
Re: RE: Re: Hans Zimmer
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Hans Zimmer
Mnie spokojnie wystarczy jak będzie taki sam poziom jak "Angels & Demons", które jest w sumie takim "The Da Vinci Code Remix". I ja w sumie bardzo lubię i często wracam do "A&D", a "160 BPM" ubóstwiam, mimo że akurat na forum i w polskim świecie miłośników muzyki filmowej, jestem w tej kwestii osamotniony. I nie chodzi nawet o ilość lajków na FB
Ale pamiętam, że jak była premiera, to zarówna tutaj na forum filmmusic.pl czy wtedy jeszcze istniejącym forum soundtracks.pl mocno została ta ścieżka zjechana, łącznie z Adamem mówiącym, że "160 BPM" brzmi jak trailerowy shit. drugi X-Ray Dog itd.
I to fakt jak Babuch słusznie wtedy zauważył, że 160 BPM to kopia "First Born" wcześniej pracy Zimmera, ale mnie ten brak oryginalności nie przeszkadza. I jeżeli już zostanie zachowane brzmienie, pojawią się jakieś dobre religijne chóry to ja już będę więcej niż zadowolony.

I to fakt jak Babuch słusznie wtedy zauważył, że 160 BPM to kopia "First Born" wcześniej pracy Zimmera, ale mnie ten brak oryginalności nie przeszkadza. I jeżeli już zostanie zachowane brzmienie, pojawią się jakieś dobre religijne chóry to ja już będę więcej niż zadowolony.

#WinaHansa #IStandByDaenerys
- Wojteł
- John Williams
Byle by nie reprezentował poziomu KODugalljaronim pisze: Poziomu Kodu pewnie to nie osiągnie
https://www.youtube.com/watch?v=6zXDo4dL7SU
suchar mode off
A bardzo niesłusznie, ponieważWawrzyniec pisze: Ale pamiętam, że jak była premiera, to zarówna tutaj na forum filmmusic.pl czy wtedy jeszcze istniejącym forum soundtracks.pl mocno została ta ścieżka zjechana, łącznie z Adamem mówiącym, że "160 BPM" brzmi jak trailerowy shit. drugi X-Ray Dog itd.
Wawrzyniec pisze:I to fakt jak Babuch słusznie wtedy zauważył, że 160 BPM to kopia "First Born" wcześniej pracy Zimmera
Który z kolei brzmi jak Carmina Burana Orffa
Wawrzyniec pisze:ale mnie ten brak oryginalności nie przeszkadza
Mnie też nie

Haha Śląsk węgiel zadupie gwara
- kiedyśgrześ
- + W.A. Mozart +
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Oj, ja jakoś nie zwracałem na to uwagi.
Ale tak Ciebie wtedy jeszcze na forum nie było i nie pamiętasz te setki stron "o oryginalności w muzyce filmowej", kiedy to wielu narzekało, że "Angels & Demons" to "odgrzewany kotlet", a moim kontrargumentem było: "tak jesteście spragnieni tej oryginalności, że zachwycacie się remizową muzyką ze "Slumdog Millionaire".
Oj, tak to były czasy.

O proszę.Wojtek pisze:Wawrzyniec pisze:ale mnie ten brak oryginalności nie przeszkadza
Mnie też nie

- Wojteł
- John Williams
Na forum nie, ale też wtedy się toczyły naprawdę długie dyskusje pod recenzjami i newsami o soundtrackach, nie to, co teraz 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
No, pamiętam chyba z 40 komentarzy w newsie, że "Mroczny Rycerz" został zdyskwalifikowany o walkę o Oscara. Babuch chyba nawet obiecywał flaszkę, jak przekroczymy 100 komentarzy 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ja chciałbym życzyć wszystkim forumowiczom Wesołych Świąt! Dlaczego czynię to w tym temacie, gdyż i tak tutaj zaglądnięcie, gdyż choć wiadomo niektórzy hejtują Zimmera i uważają go za zło całego świata, to jednak nie mogą bez niego żyć.
Tak też Wesołych Świąt i na pewno będzie Zimmera słuchać. 

- Wojteł
- John Williams
Właśnie oglądam i mam bekę. Pewnie tak samo się wycofał, jak z wysyłania swoich soundtracków Akademii i z walki o oskary 7 lat temu
Jeśli zrobiłby sobie kilka(naście) lat przerwy od takiego kina i czekał na jakiś projekt, który będzie naprawdę czymś nowym, miał potencjał czy wręczy byłby istnym game changerem, to by mu to wyszło na dobre. Ale pewnie i tak się skończy, że przyjdzie jakiś jego kumpel producent i powie: Hans, machniesz nam to? A Hans się znowu zgodzi, napisze dwa byle jakie tematy, zatrudni 10 ghostów i biznes się kręci
"nobody can write for many"
Chłopaki, niech ktoś wrzuci to na FB filmmusic za mnie, bo nie umiem bez tony jadu

Jeśli zrobiłby sobie kilka(naście) lat przerwy od takiego kina i czekał na jakiś projekt, który będzie naprawdę czymś nowym, miał potencjał czy wręczy byłby istnym game changerem, to by mu to wyszło na dobre. Ale pewnie i tak się skończy, że przyjdzie jakiś jego kumpel producent i powie: Hans, machniesz nam to? A Hans się znowu zgodzi, napisze dwa byle jakie tematy, zatrudni 10 ghostów i biznes się kręci

"nobody can write for many"

Chłopaki, niech ktoś wrzuci to na FB filmmusic za mnie, bo nie umiem bez tony jadu

Ostatnio zmieniony śr mar 30, 2016 16:43 pm przez Wojteł, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale wjebał dzidę marketingowcom od BvS. Przecież to brzmi jak poddaje się, zjebałem, itp.. W ogóle nie biorę tego na poważnie, bo za chwilę Nolan wyskoczy że kręcimy, to Hansu zrobi. Po co takie deklaracje? Mało to już ich dawał?
Meh.

#FUCKVINYL
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Wrzuć na stronę i fb i po prostu nie dodawaj komentarza. 

"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
- Wojteł
- John Williams
No i niy strzymałem. Teraz mogę spokojnie wracać do pisania rozdziału 

- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Ale co się stało, bo nie mogę teraz oglądać filmiku? Dlaczego Wojtek znowu z agresją górnika uderzającego kilofem o węgiel hejtuje biednego Hansa ?