Clint Mansell
Re: Clint Mansell
Love Lies Bleeding się podobał, mocne, klimatyczne oldschoolowe kino. Muza Mansella dobrze wpisywała się w ten klimat, choć już na sucho wchodzi kiepsko i nic ciekawego nie oferuje, tak więc oprawa głównie tylko do użycia pod obraz.
Mansell i Kinner w kolejnym serialu DC, po Titans, Doom Patrol i Peacemaker, tym razem pora na animację Creature Commandos napisaną przez Jamesa Gunna. Premiera w grudniu tego roku i ma być to start DC Gunna.

1. Oh Lord – Foxy Shazam
2. Guestlist – Hardcore Superstar
3. Blue Jeans – Silvertide
4. Dirty Money – Ida Maria
5. Break It Out – Ammotrack
6. A Shot at Redemption – H.E.A.T
7. Take Me for a Ride – Bad City
8. Forever and One (Neverland) – Helloween
9. F***ing My Heart in the Ass – Steel Panther
10. We’re Not Gonna Take It (2016 Acoustic Recording) – Dee Snider
11. To Get Back to You – Nelson
W każdym odcinku lecą przynajmniej 3-4 bangery, a tu taki krótki albumik. Lepiej sięgnąć po tracklistę Gunna ze Spotify, którą aktualizuje co odcinek.
https://open.spotify.com/playlist/6k0Pd ... dvO7NstFkq
No i kolejny fajny i edukacyjny albumik od Gunna, gdzie można poznać kilka świetnych songów i kapeli. Szkoda, że nie wyszło nic takiego z Creature Commandos i tam możemy się posiłkować już tylko tracklistą na spotify. Ciekawe czy wyjdzie coś od Clinta i Kinera, bo score w serialu był przeze mnie niemal, że nieodnotowany, jedynie w odcinku z atakiem terrorystów na placówkę przypomniało mi się jak fajny temat ma Peacemaker. Sam sezon super, choć finał tak jak Superman trochę nie dostarczył i mam nadzieję, że 3 sezon jednak kiedyś powstanie, bo póki co nie ma na niego planów.