A czy wliczona jest w to wszystko inflacja i jaką wartość miał kiedyś dolar, ceny biletów itd. ? Gdyż nie zapominajmy z którego roku jest Titanic. Chociaż kiedyś to w pierwszej 10tce były naprawdę potężne filmy, prawdziwe blockbustery i klasyki, a jak teraz widzę tam "Furious 7" "Avengers: Age of Ultron", "Jurrasic Wolrd", "Iron Man 3" "Transformers: Dark of the Moon", to chyba ze strachem stwierdzam, że staję się miłośnikiem kina niezależnego i niszowego. Ech, mam nadzieję, że filmy duetów James & James nie będą jednak zagrożone.Adam pisze:Brajan w piątek został kompozytorem, który ma najwięcej filmów na liście Top10 Boxofficeu Wszechczasów. Ma aż 3 tytuły w tym Top10. Przebił Hornera, który jest na 2 miejscu z 2 tytułami (ale zajmują one 2 pierwsze miejsca). Po zsumowaniu przychodów tych tytułów Brajan jest natomiast drugim w historii kompozytorem ilustrującym największe hity kasowe wszechczasów, za Hornerem.
Taka sytuacja
Brian Tyler
- Wawrzyniec
- Hans Zimmer
- Kontakt:
Re: Brian Tyler
#WinaHansa #IStandByDaenerys
Nie ma co wliczać bo Horner ma 2 pierwsze miejsca i tak. I jest na 1 miejscu z największymi wpływami w sumie. Brajan jest na drugim, ale ma za to najwięcej tytułów w dziesiątce jak na razie.
NO CD = NO SALE
-
Templar
Bzdura, tak wygląda pierwsza 10 uwzględniając inflację:Adam pisze:Nie ma co wliczać bo Horner ma 2 pierwsze miejsca i tak.
1. Gone with the Wind - $3,440,000,000
2. Avatar - $3,020,000,000
3. Star Wars - $2,825,000,000
4. Titanic - $2,516,000,000
5. The Sound of Music - $2,366,000,000
6. E.T. the Extra-Terrestrial - $2,310,000,000
7. The Ten Commandments - $2,187,000,000
8. Doctor Zhivago - $2,073,000,000
9. Jaws - $2,027,000,000
10. Snow White and the Seven Dwarfs - $1,819,000,000
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
A Tyler to do czego pisał? Przeminęło z wiatrem? 
Tak bardzo przesadzam? Jakież to tematy Briana T. stanowią evergreeny filmówki pokroju tematów z Ojca Chrzestnego, Indiany Jonesa, Love Story, Titanica, Misji... ? Zaraz będzie, że z czym ja porównuję, no ale przecież facet podobno udźwiękawia największe i najbardziej kasowe hity. No to się pytam, co on do nich napisał?Kaonashi pisze:aczkolwiek Koper też przesadza, coś tam Brajanek stworzył, nawet jeśli jest to bez szału, to czasem odpalę sobie z jeden czy dwa jego tracki.
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
Koper pisze:Osiągnięcie faktycznie wybitne jak na kompozytora, który jednego naprawdę dobrego tematu w życiu nie napisał.
Pisałeś o "dobrym temacie". Jeden dobry temat napisał, Iron Man 3 w tej aranżacji z "Can You Dig IT" i może jeszcze "Children of Dune", "Fast Five" też spoko ( to tak na szybko), a to Ty nagle teraz wyskoczyłeś z dupy z tymi evergreenami filmówki. :>Koper pisze: Tak bardzo przesadzam? Jakież to tematy Briana T. stanowią evergreeny filmówki pokroju tematów z Ojca Chrzestnego, Indiany Jonesa, Love Story, Titanica, Misji... ?
Gdyby nie piraci, byłbym jak Zbigniew Hołdys - Eric Clapton.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Pisałem o NAPRAWDĘ dobrym, a nie o takim w miarę dobrym.Kaonashi pisze:Pisałeś o "dobrym temacie". Jeden dobry temat napisał, Iron Man 3 w tej aranżacji z "Can You Dig IT" i może jeszcze "Children of Dune", "Fast Five" też spoko ( to tak na szybko), a to Ty nagle teraz wyskoczyłeś z dupy z tymi evergreenami filmówki. :>
"Hans Zimmer w tej chwili nic nie potrzebuje. (...) Ciebie też nie potrzebuje." - Paweł Stroiński
"W miarę dobry", "dobry", "naprawdę dobry" to już kwestia indywidualna jak postrzegamy temat i nie zmienia faktu, że wszystkie te opcje nie mają nic wspólnego z Twoimi evergreenami, jakich byś oczekiwał od BrajanaKoper pisze:Pisałem o NAPRAWDĘ dobrym, a nie o takim w miarę dobrym.Kaonashi pisze:Pisałeś o "dobrym temacie". Jeden dobry temat napisał, Iron Man 3 w tej aranżacji z "Can You Dig IT" i może jeszcze "Children of Dune", "Fast Five" też spoko ( to tak na szybko), a to Ty nagle teraz wyskoczyłeś z dupy z tymi evergreenami filmówki. :>
Bosz... właśnie bronię Brajana i parę dni temu wstawiłem się za Godzillą od Desplata. Ach te upały.

wiadomo że lista jest robiona bez inflacji. isałem o liście bez inflacji która w tej chwili jest na bomojo.Templar pisze:Bzdura, tak wygląda pierwsza 10 uwzględniając inflację:Adam pisze:Nie ma co wliczać bo Horner ma 2 pierwsze miejsca i tak.
1. Gone with the Wind - $3,440,000,000
2. Avatar - $3,020,000,000
3. Star Wars - $2,825,000,000
4. Titanic - $2,516,000,000
5. The Sound of Music - $2,366,000,000
6. E.T. the Extra-Terrestrial - $2,310,000,000
7. The Ten Commandments - $2,187,000,000
8. Doctor Zhivago - $2,073,000,000
9. Jaws - $2,027,000,000
10. Snow White and the Seven Dwarfs - $1,819,000,000
NO CD = NO SALE
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Widzę, że za dużo na słońcu siedzisz.Kaonashi pisze:Bosz... właśnie bronię Brajana i parę dni temu wstawiłem się za Godzillą od Desplata. Ach te upały.![]()
Jak facet tam niby ilustruje super top filmy, to oczekuję że i muza będzie super top...
Ten: https://www.youtube.com/watch?v=7whegFR6Lz0Koper pisze:a o który temat z Dzieci Diuny w końcu chodziło?
A ten niby megazrzynkowy, wcale nie jest taki znowu megazrzynkowy.
- Koper
- Ennio Morricone
- Kontakt:
Kup Ty se jakiś kapelusz wreszcie. 
Chyba Ty. 
#niematojakdyskusjanaargumenty
Ja rozumiem, że jak komuś się parę nut skojarzy, w tym przypadku mamy podobieństwo rytmiczne z Lifeforce, nie zaś melodyczne, to od razu krzyczy plagiat, no ale przywykłem do tego
Oczywiście, jest zbieżność i to nie taka znowu mała, ale gadanie, że to "zerżnięte na maksa" to zwykłe pieprzenie, co ślina na język przyniesie. Sorry.
No chyba, że nie chodzi o Lifeforce i ja o czymś nie wiem, ale bodajże o tym była kiedyś mowa na forum.
#niematojakdyskusjanaargumenty
Ja rozumiem, że jak komuś się parę nut skojarzy, w tym przypadku mamy podobieństwo rytmiczne z Lifeforce, nie zaś melodyczne, to od razu krzyczy plagiat, no ale przywykłem do tego
No chyba, że nie chodzi o Lifeforce i ja o czymś nie wiem, ale bodajże o tym była kiedyś mowa na forum.
- Paweł Stroiński
- Ridley Scott
- Kontakt:
Inama Mushif? Toż to Now We Are Free z Gladiatora!
Kolejny.
Odpalcie sobie słynnych "300" i zobaczycie co to znaczy słowo "plagiat". Wystarczy, że coś jest stylowo podobne i już poruszenie u fanbojów źródła inspiracji. Eh....
Ostatnio zmieniony śr lip 08, 2015 19:07 pm przez Kaonashi, łącznie zmieniany 1 raz.